Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,612   +0,009   (+0,25%) Dagrange 3,594 - 3,626 7.054.700   Gem. (3M) 7,3M

KPN 2021

2.205 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 111 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Gordon gekko 8 april 2021 17:54
    quote:

    Buts schreef op 8 april 2021 17:48:

    Dat er een bod komt is zeker en ze weten donders goed dat ze met goede argumenten moeten komen.
    en met goede bedoelingen komen want ze weten dat het anders niet gaat lukken en een hoger bod dan wat ze nu willen doen
    precies laat maar komen die 3.80
  2. snorro1 8 april 2021 22:09
    quote:

    RESEARCH schreef op 8 april 2021 20:09:

    Ik denk dat een bod van 3,50 tot 4,00 wel realistisch is. Door een eventuele overname zijn de toekomstige investeringen beter te financieren. Verwacht nog een derde partij zoals een pensioenfonds zodat de overheid geen probleem heeft met de overname. Ik geloof er wel in.
    Kansloos
  3. forum rang 5 gpjf 8 april 2021 22:59
    quote:

    dom blondje schreef op 8 april 2021 20:24:

    [...]ik dacht iets van 2,60 toen
    Het bod
    América Móvil biedt 2,40 euro per aandeel. Dat is 40 cent meer dan de slotkoers van donderdag. Voor aandeelhouders die onlangs in KPN zijn gestapt, is dat bod aantrekkelijk. Voor mensen die hun stukken langer hebben niet. Begin dit jaar was het aandeel 3,72 euro waard, daarvoor nog (veel) meer.

    Het bod komt niet als een grote verrassing. Vorig jaar wilde Slim KPN al hebben en bood 8 euro per aandeel. Het KPN-bestuur wees dat af, waarna Slim geleidelijk een belang van 28 procent opbouwde. Begin februari maakten Slim en KPN een deal: Slim zou zijn belang niet uitbreiden tot boven de 30 procent. Anderhalve week geleden verbrak hij die afspraak. Dat deed hij, en mocht hij doen, omdat het KPN-bestuur E-Plus wil verkopen aan het Spaanse Telefónica.

    Ik acht ook de kans klein dat ze voor zo’n lage prijs van 3/4 euro worden overgenomen
  4. Innergenie 8 april 2021 23:54
    Ik vind het zoveelste bericht over een mogelijk miljarden bod op KPN een vreemde manier om steeds de koers te manipuleren. De koers beweegt nu al een maand zijwaarts en niet omhoog dus iemand of meerdere partijen zijn bezig om er beweging in te krijgen. KPN is momenteel niet meer waard dan 3,00 euro per aandeel en laat dit nou ook net de biedingsprijs zijn. Als we nog even wachten totdat de dollar net zo duur is als de euro, en er wordt afgerekend dollars $3.56 dan hebben we toch nog een premie van ruim 18%.
  5. M M 9 april 2021 07:48
    NOS artikel. Reeele waardering KPN: tussen 4 en 4,50

    Weer overnamegeruchten KPN, maar bedrijf slaat investeerders al jaren van zich af,

    Weer zijn er geruchten over mogelijke kopers van KPN. Dit keer meldt de Amerikaanse krant Wall Street Journal op basis van bronnen dat het Zweedse EQT en het Amerikaanse Stonepeak Infrastructure Partners een bod voorbereiden.

    Meer dan 15 miljard dollar zouden ze er voor over hebben, omgerekend ruim 12,6 miljard euro. KPN zegt in een reactie niet in te gaan op geruchten in de markt. Ook EQT zegt geen commentaar te hebben, en het Amerikaanse bedrijf was nog niet bereikbaar voor een reactie.

    Het is "een verhaal met een baard", zegt analist Tim Poulus van onderzoeksbureau Telecompaper. Biedingen, en geruchten over biedingen, spelen al sinds 2013. Tot nu toe is het nooit van een overname gekomen.

    Vijandige overname afgewend
    Velen zullen zich de strijd met América Móvil herinneren. In 2013 deed het Mexicaanse telecombedrijf van zakenman Carlos Slim, een bod van 7,2 miljard euro op de Nederlandse onderneming.

    Aandeelhouders hadden het bod, dat twintig procent hoger was dan de beurskoers op dat moment, toen kunnen accepteren. Maar KPN zag het niet zitten, omdat het betwijfelde of de belangen van het bedrijf en van de zakenman hetzelfde waren. Uiteindelijk wist een onafhankelijke stichting de overname tegen te houden.

    In 2019 zou de Canadese investeerder Brookfield een bod op KPN overwegen, samen met Nederlandse pensioenfondsen. De beurskoers schoot omhoog, maar de deal kwam er niet. En afgelopen herfst begonnen de geruchten van een mogelijk bod door EQT. Daar zou het Amerikaanse Stonepeak zich dus nu bij aangesloten hebben.

    Een 'aantrekkelijke investering'
    Waarom zouden deze bedrijven KPN willen kopen? "In dit geval heb je het over investeerders, en die kijken naar het rendement", zegt Poulus. Daarbij is infrastructuur heel aantrekkelijk. "KPN is bezig het netwerk te moderniseren, door alle koperdraadverbindingen te vervangen door glasvezel. Het is zich aan het omvormen tot een glasvezelbedrijf."

    Van de acht miljoen aansluitingen in Nederland zijn drie miljoen inmiddels vervangen. Dat kost pakweg 800 euro per adres, Toch is voor beleggers een glasvezelbedrijf met veel aansluitingen met die investeringen veel waard. Veel investeerders zitten op dit moment door de extreem lage rentes op bergen geld en zijn op zoek naar kansen.

    Zou dit een hoog bod zijn?
    Het totale bedrag dat nu op tafel zou komen, zegt nog niet zoveel. Analisten kijken liever naar hoe zo'n bod zich verhoudt tot het bedrijfsresultaat. Een bod van 12,6 miljard euro komt neer op ruim vijf keer het bedrijfsresultaat van afgelopen jaar. Poulus: "Er zijn niet heel veel van dit soort deals waarmee je dit kunt vergelijken. In Zwitserland had je een bod op UPC Zwitserland. Daar is acht keer het bedrijfsresultaat geboden."

    Die overname is nooit doorgegaan, en het is een totaal ander bedrijf in een totaal andere markt, benadrukt Poulus. Het is geen glasvezel-, maar een kabelbedrijf. "Maar dat geeft wel aan dat het huidige bod heel laag is."

    Het is minstens 3 euro per aandeel, maar zou minstens 4 of 4,5 euro moeten zijn, denkt hij. Dat de beurskoers dit keer niet omhoog schoot, zou je als teken kunnen zien dat beleggers het bod niet serieus nemen.

    Zou KPN hier wel op zitten te wachten?
    Afgelopen maand leek het bedrijf niet heel warm te worden van een mogelijke overname. Bij de bekendmaking van KPN om te gaan investeren in de aanleg van glasvezel in dorpen, kwamen ook berichten over een overname te sprake. Topman Joost Farwerck zei toen op korte termijn geen deal te verwachten.

    De stichting die destijds het overnamebod van Carlos Slim tegenhield, is nog steeds sluimerend in leven en kan opnieuw in actie komen als dat nodig is. Maar analist Tim Poulus denkt niet dat er een vijandige overname in de lucht hangt.

    Hij wijst erop dat investeringsmaatschappijen, in tegenstelling tot een telecombedrijf als América Móvil, geen mensen achter de hand hebben die ze aan het roer van KPN zouden willen zetten. Ze moeten het bestuur mee hebben en een vriendelijk bod doen.

    En sinds kort kan de overheid overnames tegenhouden, merkt Poulus op, als het gaat om bedrijven met belangrijke telecominfrastructuur. Daar valt KPN onder.
2.205 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 111 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.