Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

Laatste koers (eur) Verschil Volume
4,180   +0,006   (+0,14%) Dagrange 4,140 - 4,214 453.282   Gem. (3M) 748,8K

BAM februari 2021

2.515 Posts
Pagina: «« 1 ... 101 102 103 104 105 ... 126 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kbg 19 februari 2021 11:08
    quote:

    innicksname schreef op 19 februari 2021 10:06:

    [...]
    Ben benieuwd of hij een BAM Aandeelhouder wil worden.
    Ik denk het wel. Ik weet wat hij nu belegt. Dus ik denk dat hij ze binnen 2 jaar hebt.
    Toch Henk?
    Als ik er naast laat het maar weten.
    Ik denk dat hij met een glimlach mee leest.
    Maar genoeg hier over. Met BAM gaat het steen goed!
  2. [verwijderd] 19 februari 2021 11:13
    quote:

    tenore schreef op 19 februari 2021 10:15:

    Na de achtbaan van gisteren beseft de markt dat BAM een andere weg inslaat.

    Daar horen ook andere (lees hogere) koersen bij.

    Geduld is hier het toverwoord.

    Helaas had ik dit geduld niet... Uitgestapt op 1.65 nadat 'ie weer gezakt was vanaf vlak boven de 2.
  3. tenore 19 februari 2021 11:22
    quote:

    Jons schreef op 19 februari 2021 11:13:

    [...]

    Helaas had ik dit geduld niet... Uitgestapt op 1.65 nadat 'ie weer gezakt was vanaf vlak boven de 2.
    Dat is inderdaad spijtig.

    Punt is dat shortende partijen in BAM een mooi en willoos slachtoffer hadden ivm het trackrecord.

    De situatie is nu anders.

    Er zal daarom de komende tijd weer wat verwachtingswaarde in de koers komen.

    Naar mijn mening zal de koers daardoor gaan oplopen.

  4. forum rang 4 amice 19 februari 2021 12:10
    quote:

    HenkdeV schreef op 19 februari 2021 08:29:

    [...]

    Dit misschien:

    Hoewel BAM nog selectiever zal zijn bij de poort, zijn de risico’s die BAM op lopende projecten met zich meesleept niet weg. Het bouwconcern heeft nog “twee tot drie jaar” projecten van boven de 150 miljoen euro lopen.

    Je zou toch zeggen dat er aan wat grotere werken dan 150 miljoen ook wel te verdienen moet zijn.
    Hoger inschrijven misschien? Maar zo gemakkelijk zal het wel niet zijn.

    Mooie artikelen trouwens, waarbij de lengte volstrekt niet storend is:-).

    Werken aannemen, met een Max aanneemsom van 150 milj.meldt de ceo.
    Tegelijkertijd meld hij een aantal kleuterscholen te hebben aangenomen voor 200 milj..
    ????
  5. Kbg 19 februari 2021 12:18
    quote:

    amice schreef op 19 februari 2021 12:10:

    [...]
    Werken aannemen, met een Max aanneemsom van 150 milj.meldt de ceo.
    Tegelijkertijd meld hij een aantal kleuterscholen te hebben aangenomen voor 200 milj..
    ????
    In het Verenigd Koninkrijk durft BAM wel veel aan. Met het Britse bedrijf BAM Nuttall worden projecten tot 2 miljard euro aangenomen. Via two stage tendering. “In nauwe samenwerking met de opdrachtgever proberen we te detailleren waar het risico zit. Daarna kijken we hoe we het project zo kunnen inrichten dat BAM een acceptabel rendement maakt met een beperkt risico.” De hogesnelheidslijn (HS2) in het Verenigd Koninkrijk en de Deense Fehmarnbelt-tunnel zijn voorbeelden van getrapt tenderen.
  6. aandeeltje! 19 februari 2021 12:25
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 18 februari 2021 20:16:

    Bouwgroep BAM wil af van Belgische miseriedochter
    BAM zag de voorbije jaren zowel het personeelsbestand als de omzet en de financiële resultaten fors dalen in België. ©ANP
    Patrick Luysterman Lukas Vanacker
    Vandaag om 20:00

    De bouwgroep Koninklijke BAM overweegt haar activiteiten in België te verkopen. Verschillende mislukte werven liggen het Nederlandse bedrijf zwaar op de maag.

    De Koninklijke BAM Groep heeft het gehad met België. De Nederlandse bouwfirma wil de waarde van haar lastige activiteiten in België en Duitsland verhogen 'door middel van operationele verbeteringen en - mogelijk - een verkoop'. Dat bleek uit het strategische plan dat de nieuwe CEO Ruud Joosten donderdag voorstelde.

    BAM (ooit de afkorting van 'Bataafsche Aanneming Maatschappij') is een van de grootste bouwfirma's van België. De groep ontstond in 1869 als timmerwerkplaats in het Nederlandse polderdorp Groot-Ammers. In de jaren 70 landde het bedrijf in België met de dochterfirma BAM Contractos, gespecialiseerd in burgerlijke bouwkunde. In 1998 namen de Nederlanders het Antwerpse Interbuild over. Dat bedrijf van Eric Verbeeck bouwt kantoren, winkelcentra en flatgebouwen in Vlaanderen. Tien jaar later verkocht de zakenman ook de projectontwikkelaar Kairos aan BAM. Met de groep Galère, die focust op infrastructuurprojecten in Wallonië, zijn de Nederlanders in het zuiden van het land actief.

    Brabo

    Maar de klad zit er al enige tijd in. Zowel het personeelsbestand als de omzet en de financiële resultaten zijn de voorbije jaren fors gedaald in België. De holding BAM Belgium boekte in 2019 een nettoverlies van 32 miljoen euro, blijkt uit de laatste beschikbare jaarrekening.
    32 miljoen
    Nettoverlies
    BAM Belgium boekte in 2019 een nettoverlies van 32 miljoen euro.

    De grote verliezen zijn vooral te wijten aan de werf Brabo 2 in Antwerpen. Daar begon een consortium rond BAM Contractors in 2016 met de bouw van een nieuwe tramlijn. Maar het project leidde tot tal van vertragingen en meerkosten. Daardoor moesten de Nederlanders een waardevermindering van 32 miljoen euro slikken op BAM Contractors, nadat ze eerder al 24 miljoen euro vers kapitaal in de Belgische dochter moesten pompen. Dat de aanbestedende Vlaamse overheden het consortium vorig jaar in een dading 50 miljoen euro extra toestak, verzachtte de pil, maar maakte BAM niet populair bij de overheid.

    Brabo 2 was niet het enige probleemdossier. Ook Interbuild, dat een omzet van ruim 200 miljoen euro draait, ging in 2019 bijna 7 miljoen euro in het rood. Bij meerdere werven, zoals de stadswijk Nieuw Zuid in Antwerpen (van Triple Living), de Oostendse woontoren O'Sea en de kantoortorens Möbius in de Brusselse Noordwijk (beide van Immobel) 'is gebleken dat de contractuele prijzen de reële kosten niet meer konden dekken', stelt het bedrijf in zijn jaarrekening. Eerder scheurde Interbuild zijn broek aan de bouw van de nieuwe NAVO-hoofdzetel in Evere, een megacontract van 500 miljoen euro dat een pak duurder uitviel dan gepland.
    Oosterweel

    BAM grijpt in België in, nu het bedrijf zelf onder druk staat. De groep dook in 2020 door de coronapandemie 122 miljoen euro in het rood, tegenover een kleine nettowinst van 11,8 miljoen euro in 2019. Joosten kondigde vorig jaar een grote reorganisatie aan, die jaarlijks 100 miljoen euro aan besparingen moet opleveren. In december verliet Marc Peeters, de topman van BAM Belgium, het bedrijf. Peeters moest in België allerlei activiteiten samenvoegen onder de noemer 'One BAM'. 'Die strategie heeft niet gewerkt', zegt een ingewijde. 'De sterkte van BAM was net dat alle bedrijven apart marcheerden.'

    Joosten wil voortaan de risico's van grote werven beperken. BAM wil 'geen omvangrijke en risicovolle projecten in portefeuille nemen, door de omvang van projecten (...) te beperken tot 150 miljoen euro', klinkt het. Die passage uit het toekomstplan verklaart waarom BAM zich onlangs verrassend terugtrok uit het Oosterweelproject.

    Die Antwerpse megawerf levert de Belgische bouwsector de komende jaren ruim 4 miljard euro aan opdrachten op. Als lid van het consortium ROCO (waarin ook de concurrenten Besix, Jan De Nul, DEME, Cordeel, Willemen, Denys en Franki zetelen) zou ook BAM een deel van de koek krijgen. Maar in november, een maand voordat ROCO een contract van 2,3 miljard euro binnensleepte, raakte bekend dat BAM zijn belang van 16 procent in het consortium fors wilde verminderen. De andere bedrijven in ROCO namen intussen het aandeel van de Nederlanders grotendeels over.
    Buitenlanders

    Volgens ingewijden heeft BAM door de weinig transparante marktwerking en de flinterdunne marges geen vertrouwen meer in de Belgische markt. Daarom zou BAM zijn Belgische onderdelen apart in de etalage zetten. Gezien de coronacrisis en de enorme Oosterweelwerf is de kans klein dat een Belgische bouwfirma daarop springt. De Nul en Cordeel, twee namen die over de tong gaan, bevestigen aan De Tijd geen interesse te hebben.
    " Volgens ingewijden heeft BAM door de weinig transparante marktwerking en de flinterdunne marges geen vertrouwen meer in de Belgische markt. "

    Voor de Vlaamse activiteiten van Interbuild kijkt BAM vooral naar buitenlandse kandidaten. Daarvoor circuleren de namen van de Zweedse bouwgroepen Skanska en NCC. Ook het Turkse Renaissance Construction is een mogelijkheid. Zelfs een Chinese overnemer wordt niet uitgesloten, al maakt het afscheid van Oosterweel BAM een pak minder aantrekkelijk.
    BAM Belgium

    Bouwbedrijf, onderdeel van de Koninklijke BAM Groep
    Omvat BAM Contractors (burgerlijke bouwkunde), Interbuild (appartementen en utiliteitsbouw in Vlaanderen en Brussel), Kairos (projectontwikkeling) en Galère (infrastructuurprojecten in Wallonië en Luxemburg)
    Omzet: 655 miljoen euro (2019)
    Nettoverlies holding: 32 miljoen euro
    Werknemers: 1.600
    Bekend van onder meer de nieuwe NAVO-hoofdzetel in Evere en het Antwerpse Havenhuis

    Op zich verstandig vind ik. Niet zeggen de marge maken we groter, maar gewoon pakken we niet aan. Er staat nu liever niet. Dat kan iets stelliger: Niet gewoon voorlopig
  7. aandeeltje! 19 februari 2021 12:26
    quote:

    Sarlat schreef op 19 februari 2021 12:18:

    [...]

    In het Verenigd Koninkrijk durft BAM wel veel aan. Met het Britse bedrijf BAM Nuttall worden projecten tot 2 miljard euro aangenomen. Via two stage tendering. “In nauwe samenwerking met de opdrachtgever proberen we te detailleren waar het risico zit. Daarna kijken we hoe we het project zo kunnen inrichten dat BAM een acceptabel rendement maakt met een beperkt risico.” De hogesnelheidslijn (HS2) in het Verenigd Koninkrijk en de Deense Fehmarnbelt-tunnel zijn voorbeelden van getrapt tenderen.
    Daar blijven wel aanmerkelijke risico's zitten denk ik zo maar...
  8. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 19 februari 2021 12:27
    quote:

    amice schreef op 19 februari 2021 12:10:

    [...]
    Werken aannemen, met een Max aanneemsom van 150 milj.meldt de ceo.
    Tegelijkertijd meld hij een aantal kleuterscholen te hebben aangenomen voor 200 milj..
    ????
    in de UK, daarvoor geldt het niet, en Aandeeltje, een leven zonder risico bestaat niet.
  9. aandeeltje! 19 februari 2021 12:31
    quote:

    GANGISTERM schreef op 19 februari 2021 06:09:

    [...]

    Ja daar ben ik het wel mee eens het is extreem moeilijk voor bouwers om te concurreren met buitenlandse partijen en de geweldige wetensloze overheid die alleen kijkt naar de beste prijs en doen alsof ze emvi begrijpen....

    Tis een moeilijke sector waar uurtje factuurtje al langere tijd niet meer geld. Zeker niet met de uavgc contracten. Construct build & maintain is ook een kans maar net zo goed een tegenslag als je het verkeerd raamt.

    Ik geloof nogsteeds in bam, zeker met de nieuwe visie (minder grote prestige projecten)
    Ik bedoel natuurlijk niet letterlijk uurtje factuurtje met elk uur te chargen. De calculatie gaat op uurtjes, materiaal en een opslag en dan is het opeens fixed geworden. Ik bedoel meer er ligt zelden iets zo unieks waar je gewoon een prijs voor kunt vragen omdat je de enige bent die het kan leveren. Dus zit je tesamen met je concurrenten precieze calculaties te maken, waarbij iedereen knijpt om de order binnen te halen maar je inkoop min of meer hetzelfde is en je niet zomaar kunt zeggen: hup 100% erop, waarom: daarom niemand anders die het kan bieden. Daar zit het probleem bij bouwers.
2.515 Posts
Pagina: «« 1 ... 101 102 103 104 105 ... 126 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.