Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel CMB.TECH BRU:CMBT.BL, BE0003816338

Laatste koers (eur) Verschil Volume
10,600   -0,230   (-2,12%) Dagrange 10,500 - 10,930 21.444   Gem. (3M) 33,7K

Forum geopend voor Euronav

19.485 Posts
Pagina: «« 1 ... 774 775 776 777 778 ... 975 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Vavli 16 februari 2021 23:16
    Kunnen we ons niet best allemaal houden aan inhoudelijke, relevante info. Niet op de man spelen, niet op de bal. Feiten, als het speculaties zijn, toelichten waarom die speculatie relevant kan zijn.
    En verder niet teveel zever. Wie zich verveelt kan terecht op twitter en hopelijk snel weer in de kroeg.
  2. forum rang 4 boothram 17 februari 2021 04:01
    startschot vlcc nieuwbouw pas over 5 jaar? waarom ik dat denk en de gevolgen...

    Er zijn wellicht ook gouden zaakjes te doen in dry, gastransport,, container....
    en wie weet ook biotech....Olspectaculair op korte termijn...
    Olie transport heeft zijn specifieke problemen en dat is een gouden kans zonde teveel downwards risico
    ik dacht in het begin ook ... lage spotprijs,groot verlies... maar er is zoveel meer die een rol speelt
    de oliesector is e bovendien xtra 'onberekenbaar' en dat mag afschrikken...
    Het specifieke is dat er een peak wordt verwacht en dat dan enkele jaren een minimaal aantal boten moet zijn... en daarna slaat lichte de groei.om in een teveel aan schepen..
    nu een nieuwe boot bestellen; ja, als er enorme besparingen kunnen op de brandstofkosten kan het nog lonen: alleen, er moeten nog keuzes gemaaakt worden: nog een beetje research en dan niet prioritair en er komen wel nieuwe reuzen. voor vloeistoftransport . mischien t zonder 'crude' in de naam.
    windenergie is gratis zou je kunnen denken....maar indirect via waterstof en ammonia is het wellicht goedkoper aanwendbaar...
    ik verwacht de nieuwste technieken zullen in fases ingevoerd worden: eerst dual lng en dan aanpassingen om op ammonia te draaien...euronav is bij mijn weten met zijn nieuwe suezmax volgend jaar de voorloper...
    de nu geplande nieuwbouwcijfers bevat wellicht ook 'optie' en bedrijven die het financieel niet 'meer) aankunnen....afwachten hoeveel er echt komen, en waarschijnlijk in 2023 al veel te weinig...
    En gezamenlijk studiewerk van de sector zal waarschijnlijk een bundeling zijn, en de evolutie eerder vertragen... Bij de nieuwbouw mag je er ook van uitgaan dat de tankers als laatste aan de beurt komen...alleen het hoogstnoodzakelijk om de piek te overleven... dus geprogrammeerde schaarste. En dan maakt men winsten die kunnen oplopen :
    180 000$ per dag als je 80 boten hebt is 5 miljard.... en dat 4 of 5 jaar...'er werd ooit nagenoeg het dubbele geboden en dat is ook niet uit te sluiten...).
    dat is wat er gebeurt bij een ernstig tekort aan nieuwbouw... en 4 jaar lang... dat is niet zo onwaarschijnlijk, het is gewoon wat er gebeurd zonder nieuwbouw, en die komt er pas een jaar na men technische keuzes en normen voldoende heeft onderzocht. (men kan al heel wat ruwbouw doen, maar is daarin beperkt door het grote aantal werfdokken vereist... en tankers komen wellicht het laatst aan bod: andere boten vernieuwen is een stukje interessanter voor de langere termijn: daar zal de energiebesparing voor extra groei zorgen, terwijl er alsmaar minder tankers nodig zullen zijn. voor de tankers zal gelden: het absolute minimum... en dan is die 180 000 voor een ecotanker goedkoper dan nieuwbouw die na 10 jaar misschienniet meer opbrengt...
    Liefhebbers van lng, containers, bulk., cruises... ook jullie zullen goede zaken doen maar ik denk dat olie vervoer meer mogelijkheden heeft.... en als het vervoer niet teveel kost aan energie en milieu, dan wordt er straks wel water vervoerd ... met de nieuwe schepen zodra die voldoende voorhanden zijn. Ik denk in de eerste plaats aan terugkeer om vol te tanken in de buurt van woestijnen...en daar het water te lossen
    toch niet alles op een sector zetten, laat staan een aandeel... dat blijft natuurlijk de boodschap, en de eerste bitcoin die zijn energierekening kan betalen, die fiskaat eerlijk is en die niet door quantumcomputers kan gekraakt worden, die bestaat nog niet.
  3. forum rang 4 boothram 17 februari 2021 09:18
    quote:

    Stsv01 schreef op 17 februari 2021 08:59:

    Kan iemand me zeggen indien Euronav kans maakt op de BEL20 (ipv van Galapagos) aub?
    gezien ze nu in aanmerking komen voor de small cap belgische index, neem ik aan dat ze nu aan de bv. personeelsvoorwaarden(voldoende belgisch) bv. voldoen, en dat het puur een kwestie is handelsstatistieken en beurskapitalisatie. Ik denk dat die voorwaarden pas vervult zijn bij een koers van 13-15 euro... maar het zijn beslissingen die van veel factoren afhangen , bv. dat er een ander uitvalt.
    Ik verwacht het niet voor meteen, en het zou bij buitenlandse fusies bv. misschien niet meer mogelijk zijn omwille van de noodzakelijk band met belgie. Ik zou daarop niet speculeren, euronav heeft genoeg andere troeven...Overigens voor euronav vindt ik het 'liever niet'. voor de korte termijn belegger ligt dat misschien anders...dus niet echt een aandeel voor hen: op korte termijn kan je zeker een correctie niet uitsluiten, maar wellicht op een hoger koersniveau....
  4. Erik007 17 februari 2021 09:39
    quote:

    Stsv01 schreef op 17 februari 2021 08:59:

    Kan iemand me zeggen indien Euronav kans maakt op de BEL20 (ipv van Galapagos) aub?
    Er is - enkele jaren geleden, als ik me goed herinner - al eens sprake van geweest om Euronav in de BEL20 op te nemen. Ik weet niet meer welk bedrijf het pleit toen gewonnen heeft ten nadele van Euronav. De reden was dat de marktkapitalisatie van het bedrijf in kwestie op dat moment groter was dan die van Euronav. Dit alles is natuurlijk nog terug te vinden op het www; maar heb er nu even geen tijd voor.

    Stsv01, ik voeg hier even je vragen van gisteren bij: "Men speculeert dat Galapagos uit de Bel20 zou kunnen vallen. Kan Euronav die plaats innemen of moet het naar een Biotech bedrijf gaan?".

    1° Op het moment dat de BEL20 opnieuw wordt samengesteld zal het voor Galapagos natuurlijk kwestie zijn hoeveel haar marktkapitalisatie nog bedraagt. Ik heb het niet berekend maar gelet op de forse koersterugval van dit aanval, zou ik zeggen dat het er niet zo goed uitziet om zich in de BEL20 te kunnen handhaven.

    2° Wat Euronav naar de BEL 20 betreft, zie hoger de voorwaarde i.v.m. de marktkapitalisatie. Dat is natuurlijk niet het enige punt; daarnaast zijn er nog een aantal criteria die bepalend zijn om een aandeel al dan niet in de BEL20 op te nemen. Ook dit alles is terug te vinden op het www.

    3° Indien aan alle voorwaarden is voldaan kan Euronav de plaats van Galapagos innemen. Het feit of het al dan niet om een biotechbedrijf gaat, is in deze geen criterium.
  5. forum rang 4 boothram 17 februari 2021 12:36
    brandstof: vlsfo prijs verantwoordelijk voor de negatieve spot-rates...
    de bunkerprijs voor vlsfo is nu weer, maar in mindere mate dan vorig jaar, in het voordeel van met scrubbers uitgeruste vaartuigen. Het is inderdaad mogelijk dat bij aanhoudend verschil ook euronav scrubbers zal installeren.
    Indien een schip op volle kracht vaart zijn er een paar elementen die de consumptie beinvloeden: er dient een afkoelingsinstallatie ingeschakeld en de motor is minder efficient. verschil in fuel naar schatting 20%
    Vlsfo kost 120 euro meer per MT... ong 20%
    maar euronav kan zich herbevoorraden aan lager prijzen: dat prijsverschil is in singapore, en ze hebben daar hun vplus oceania...om het elders goedkoper te halen en met volumekorting.
    ze moeten wellicht 20% trager varen, en komen dan voor eenzelfde afstand misschien zelfs nog goedkoper uit... per voyage, niet per dag
    scrubbers zijn bovendien niet in alle havens welkomt: het onderhoud is ook duur, omwille van bacteriele problemen...
    Voor de termijncontracten denk ik dat de fuelkost voor de huurder is...dat zal dus niet spelen voor een belangrijk deel van de vloot.
    De eerste 60$ prijsverschil in fuel deelt geen concurrentieel voordeel, het is een billijke vergoeding voor de installatiekosten. het supplementair verschil kan dan weer gecompenseerd door trager varen en minder onderhoudskosten
    Platts stelt dat het grote prijsverschil de niet-scrubber vlcc verlies doet lijden: het is wel zo dat de installatiekosten nu wel gerecupereerd worden, maar in een groot deel van vorig jaar niet: een verschil van 60 euro per ton (600 euro/dag varen) loont niet echt.
    ik denk dat euronav tov de andere boten zonder scrubber veel goedkoper voorraad kan halen: effen naar houston of rotterdam waar het verschil maar de helft is, en iets trager varen ...
    Als het verschil dit jaar niet terugvalt na de winter, dan moeten ze misschien wel een aantal recentere boten van scrubbers voorzien... als dat intussen niet gebeurd is.
    Voor de nieuwe boten zijn die scrubbers geïnstalleerd.
    Euronav heeft bunkervoorraad voor 6 maanden...mischien kunne ze dan weer goedkoop bevoorraden
  6. [verwijderd] 17 februari 2021 15:38
    quote:

    Long Short schreef op 16 februari 2021 19:03:

    Intussen ook in Golden Ocean Group gestapt, heel lage break even TCE en redelijke balance sheet.
    Relevante kritiek altijd welkom.
    Dit is 1 van de betere in de bulksector. Qua kwaliteit vergelijkbaar aan euronav.
    Nadeel hier is wel dat ze wel prijzig zijn, vergeleken met andere bulkers zitten ze veel dichter tegen hun NAV aan. Alhoewel ik geen voorstander ben van NAV in de scheepvaart, gebruik ik het hier toch ter verduidelijking.
19.485 Posts
Pagina: «« 1 ... 774 775 776 777 778 ... 975 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.