Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Sioen Industries« Terug naar discussie overzicht

Forum Sioen Industries geopend

45 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 IEX - Forummoderator 11 mei 2017 14:47
    Sioen Industries is gespecialiseerd in de vervaardiging en de verkoop van technisch textiel en bijbehorende producten. De omzet per productfamilie wordt als volgt onderverdeeld:

    technisch textiel (58,4%): geperste draden, geweven en gecoate stoffen (wereldwijd n° 1);
    beschermkleding (29,7%): beroeps- en vrijetijdskleding van waterdichte, brandwerende, ademende, enz. stoffen, die voornamelijk verkocht worden onder de merknamen Flexothane, Siopor, Mullion, SDS en Baleno;
    chemische producten (11,9%): kleurpasta's, inkt, vernis, gekleurde poeders, enz.

    De geografische verdeling van de omzet is als volgt: België (10,3%), Frankrijk (18,5%), Duitsland (16,6%), Nederland (9,8%), Verenigd Koninkrijk (8,5%), Italië (4,5%), Oostenrijk (2,7%), Spanje (2,3%), Scandinavië (2,1%), Zwitserland (1,8%), Europa (12,7%), China (1,8%) en andere ( 8,4%).

    Groet Henk
  2. [verwijderd] 29 juli 2017 12:25
    "Voor de Belgische kust wordt volgende maand een kunstmatig rif aangelegd dat ervoor moet zorgen dat onze stranden niet meer wegspoelen bij stormweer. Staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld) heeft zijn fiat gegeven voor het proefproject. Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), één van de wetenschappelijke partners van het project, zal onderzoeken hoe schelpkokerwormen kunnen ingezet worden om de zandbodem te stabiliseren."

    www.vilt.be/natuurlijk-rif-moet-zands...
  3. Kojo 30 oktober 2020 10:04
    Toen Sioen in 2017 boven de 30 euro noteerde heb ik mijn stukken verkocht. Ik vond het toen overgewaardeerd. Ondertussen heeft het bedrijf onopvallend, als een master of art, sleutelposities verworven in verschillende nichemarkten en keek ik ernaar uit om het aandeel terug op te pikken rond de 20 euro. De koersval in februari/maart ging echter zo snel dat ik kon aankopen aan 15,40 euro.

    Voor mij is het dus heel aantrekkelijk om in te gaan op het bod. Toch zal ik dat niet doen. En ik verwacht dat veel aandeelhouders zo zullen reageren. Dankzij de beursgang heeft het bedrijf kunnen groeien tot wereldspeler. Als de familie Sioen het bedrijf van de beurs wilt halen dan zal het daarvoor moeten betalen op basis van de potentiële waarde van het bedrijf. En dat is een flink stuk meer dan de karige 23,00 euro die de familie biedt. Om mij te overtuigen moet het bod richting 30,00 euro gaan.

    De familie gaat gewiekst tewerk. Ze laat een proefballonnetje op en tast af hoe analisten en publiek reageren. Tezelfdertijd geeft ze een boodschap mee om de koers zo laag mogelijk te kunnen houden. Ze hoopt op die manier de perceptie te creëren dat ze een goed bod uitbrengt zodat ze het bedrijf zo goedkoop mogelijk volledig kunnen binnen rijven.

    We hoeven niet in die val te trappen. Ik riep dan ook op de boodschap uit te dragen om niet in te gaan op dergelijk laag bod.
  4. Kojo 30 oktober 2020 17:56
    quote:

    Plusplus schreef op 30 oktober 2020 10:20:

    Vraagje, er is een bod van 23 euro. Waarom beweegt de koers niet automatisch naar deze waarde. Nu blijft die hangen op 21.9 euro? Bij Altice was dit wel direct zo... Mvg plusplus
    Het is vrij logisch dat de koers niet naar 23,00 euro stijgt.

    Vooreerst omdat Sioen zelf een slag om de arm houdt door te stellen dat er geen garanteis kunnen worden gegeven. Die zekerheid zal er maar zijn als ze officieel een bod uitbrengen. Nu tasten ze af hoe warm of koud het water is.

    Bovendien gelooft de markt niet 100% in het slagen van het bod. Op basis van de huidige informatie moet de familie 95% van de aandelen verwerven om het bod gestand te doen. Met een free float van bijna 35% van de aandelen, die bovendien nog eens zeer verspreid zit en een karig bod loopt de familie het risico om die 95% niet te halen.

    Als het prospectus van het openbaar bod wordt vrijgegeven zullen we meer zekerheden hebben. De hoogte van het bod. Of ze al of niet 95% als gestandoeningsverhouding hanteren. Of ze een tweede ronde kunnen voorzien. Dat alles zal tonen hoe zelfzeker de familie is alsook hoe ver ze bereid zijn om te gaan om die 95% te halen. En dat zal bepalen hoe ver de koers nog zal doorstijgen richting bod.
  5. Kojo 2 november 2020 10:32
    Danny Reweghs van Inside Beleggen over het overnamebod op Sioen ....

    23 EURO VOOR EEN SIOEN-AANDEEL IS TE LAAG

    De familie Sioen wil het textielbedrijf van de beurs halen. De familiale holding Siholdoverweegt 23 euro per aandeel te betalen, maar alleen als ze haar belang kan optrekken van 65 naar minstens 95 procent. Dan kan ze een uitrookbod doen en het aandeel laten schrappen.

    Sioen kwam in oktober 1996 naar beurs tegen omgerekend 3,47 euro per aandeel (van Belgische frank naar euro en rekening gehouden met aandelensplitsing in 10). Het was de eerste van een rist succesvolle introducties die de 'flippo'-generatie genoemd zou worden. Het aandeel Sioen bereikte zijn piekkoers wel al in 1999, met 45,4 euro.

    De bankencrisis stuurde de koers helemaal naar af, maar tussen 2012 en 2017 was weer een sterke periode met een koersklim van afgerond 5 naar 33 euro. Door de coronacrisis zakte het aandeel weer onder 15 euro. Tegen een biedprijs van 23 euro zal het rendement op de belegging sinds 1996 in de buurt van 10 procent per jaar liggen. Dat is niet slecht, en zo'n 3 procent beter dan het beursgemiddelde, maar het is niet het hoge rendement dat de eerste jaren mogelijk leek.

    De delisting is er nog niet, want we zitten nog in de fase van consultatie en aftasten. Het aandeel uit de beurstabellen halen, zal de familie toch zo'n 160 miljoen euro kosten. Daarvoor moet ze nog de financiering rond krijgen. We moeten dus nog in de voorwaardelijke wijs spreken, maar het zou toch een gemis zijn voor het al vrij schrale aanbod op Euronext Brussel. De West-Vlaamse onderneming en specialist in technisch textiel is een van de schaarse industriële parels op de Brusselse beurs. Het bedrijf, gespecialiseerd in het bedekken van een drager met een beschermlaag, heefteen uniek profiel. Het is de enige volledig geïntegreerde speler in de sector en haalt mede daardoor de hoogste marges in de sector. Er zijn drie divisies: Coating(spinnen, weven en coaten), Chemicals(productie van industriële pasta's, vernissen en inkten) en Apparel(confectie van technische kledij). Sioen is de wereldmarktleider in dekzeilen voor vrachtwagens, zeildoeken en als topspeler in professionele duikpakken.

    Aandeelhouders moeten goed beseffen dat ze niet verplicht zijn op een bod in te gaan. Meer zelfs, ALS ER EEN BOD KOMT VAN 23 EURO PER AANDEEL, DAN ZOUDEN WE DAAR NIET OP INGAAN. Het is misschien een fair bod in een jaar van coronacrisis, maar bekeken in de economische cyclus is dat bod te laag. Vooral als we denken aan de sterke balans en aan de unieke marktpositie van de groep. Dankzij de verticale integratie kan ze ook in crisistijden stevige marges halen.
  6. Kojo 6 november 2020 09:13
    Ondertussen blijkt steeds meer dat de markt twijfelt aan het welslagen van het voorgenomen bod. de koers blijft constant 1 euro en meer onder het voorgenomen bod.

    En er zijn een pak aandeelhouders die nog met aandelen zitten aan een aankoopprijs van 30 euro en zelfs meer. Die zullen allemaal wachten tot ze uitgerookt worden.

    De kans dat de familie Sioen 95% van de aandelen zal verwerven met dit te lage bod is dan ook bijzonder klein.

  7. [verwijderd] 20 november 2020 10:24
    De bel20 is sinds de bekendmaking van het bod met 16% gestegen. De klassieke waarden , die erg getroffen waren door de coronacrisis nog veel meer. Het bod is dus niet zo ver van waar het aandeel vandaag zonder het bod zou gestaan hebben.
    Bovendien blijkt dat het bod nog conditioneel is op het niet-dalen van de bel20 met 10%, waardoor Sioen ook zelf de link blijkt te maken, en waardoor het bod op zich nog geen bescherming biedt tegen een sterke daling van de markt. Het is alsof je het aandeel verkoopt , maar er een put bijverkoopt zonder premie.

    Het bod is maw veel en veel te laag. Ik zou graag hebben dat de aandeelhouders ook mogen profiteren van de mooie toekomst van dit bedrijf. Ik verkoop niet.

  8. Kojo 20 november 2020 18:30
    Hoewel het KB over het uitbrengen van een bod oplegt om koersgevoelige informatie te melden aan de FMSA vind ik dat er hoer een loopje wordt genomen met de niet familiale aandeelhouders. De familie maakt misbruik van de coronacrisis om een zo laag mogelijk bod aan te kondigen. Men maakt een bericht op over preliminaire gesprekken, conditioneert dat dusdanig dat het vlot kan afzien van het bod en verspreidt een bericht om af te tasten hoe de markt zal reageren.

    Persoonlijk vind ik dat de FMSA de familie moet verplichten om snel meer duidelijkheid te scheppen. Ondertussen stijgen de koersen van de aandelen van productiebedrijven tot niveaus die bijna pre-corona zijn (zie Bekaert, Balta, ....) en is er geen vrije handel meer mogelijk in het aandeel Sioen. Want de koers is bevroren door het voorgenomen bod.
  9. Kojo 11 december 2020 10:17
    Bizarre meldingen op de website van de FMSA: Michèle en Pascale Sioen hebben elk 750 aandelen Sioen op de beurs verkocht aan 22,00 euro. Welk signaal willen ze daarmee geven? Waarom verkopen ze het niet aan hun eigen holding als ze toch voor een delisting gaan tegen 23,00 euro.?

    Kortom, dit zijn vreemde proefballonetjes.
  10. Kojo 16 december 2020 10:36
    Op 9 december hebben de 2 ladies blijkbaar vanuit een andere hoedanigheid nog eens 1.630 en 500 stuks op de beurs verkocht aan 22,00 euro. In totaal 3.630 stuks. En niet buiten beurs. Welke vreemde kronkel gaat hier achter schuil terwijl de familie het bedrijf van de beurs wilt halen? Ze oen dat toch niet zonder bedoeling? Waar sturen ze hiermee op aan?
45 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.