Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Accell Group AEX:ACCEL, NL0009767532

Laatste koers (eur) Verschil Volume
57,550   0,000   (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000 0  

Accell 2020

463 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 24 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maci 12 november 2020 09:33
    Bron FD 11 nov: Caitlin Stooker

    'Levertijd van meer dan zes maanden voor een nieuwe fiets'

    In het kort:
    Fietsproducent Accell verhoogde woensdag de winstverwachting.De meewind is in de hele fietsenmarkt merkbaar.Toch is er ook onzekerheid: leveringsproblemen liggen op de loer.
    Rijen voor de fietsenwinkel, slinkende voorraden en lange levertijden. De fietsenhandel draait sinds april op volle toeren. De vraag is zo groot, dat fietsenproducent Accell woensdag in een tussentijds handelsbericht meldde dat het de winstverwachting heeft verhoogd. Het bedrijf rekent - middenin een pandemie - op een hoger bedrijfsresultaat dan vorig jaar.

    De Friese producent van merken als Koga en Batavus zag in de afgelopen vier maanden de omzet met 38% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook concurrent Pon, bekend van Gazelle, noemt 2020 desgevraagd een 'recordjaar'. Hoewel het bedrijf geen percentages noemt, worden 'over de gehele linie' meer fietsen verkocht, zegt Pon-woordvoerder Jacques Geijsen. 'Met een substantiële groei voor alles elektrisch.'

    Die meewind staat niet op zichzelf. Door de uitbraak van het coronavirus wordt fietsen, al dan niet elektrisch, gezien als een manier om fit te blijven en als een alternatief voor het openbaar vervoer. Grote steden als Londen en Parijs investeren fors in nieuwe infrastructuur om fietsers ruim baan te geven. Wereldwijd zijn de verkoopcijfers geëxplodeerd.

    Zes maanden wachten
    Niet alleen producenten, ook leveranciers kunnen de vraag amper bijhouden, zegt Tom Huyskens, woordvoerder bij de Bovag. De branchevereniging vertegenwoordigt zo'n 800 Nederlandse fietsverkopers. De voorraden worden bij elkaar geschraapt en levertijden van meer dan een halfjaar komen voor. 'Zeker in de zomer. Wie toen een fietsenwinkel binnenstapte en op zoek was naar een specifiek type of model, kon zomaar te horen krijgen dat de fiets pas in week vier van 2021 geleverd kon worden', illustreert hij.

    De vraag kwam half april op gang, zegt de Bovag-woordvoerder. 'Sportclubs waren dicht, de meivakantie ging niet door. Met een fiets konden mensen toch erop uit', zegt hij. De meest recente verkoopcijfers worden niet gedeeld, vanwege de concurrentiegevoeligheid publiceert de sector slechts één keer per jaar in februari een rapportage van onderzoeksbureau GFK. Wel is er vanwege de uitzonderlijke situatie in mei een tussentijds rapport gemaakt. In die maand was er in de vakhandel een recordaantal verkopen, zegt Huyskens. Met ook hier een speciale vermelding voor e-bikes.

    Ook in het naseizoen fietsen
    Met de omzetgroei van Accell in het achterhoofd - plus 38% ten opzichte van vorig jaar - lijkt aan die trend nog geen einde gekomen. Ook in november is de vraag nog groot, beaamt Hans de Looij, fietsexpert van de ANWB. 'De vraag zakt normaal eind september in. Dat is dit jaar niet het geval.'

    Volgens De Looij zijn vooral mountainbikes, racefietsen en e-bikes populair. 'E-bikes staan met stip op één', zegt hij. De vraag komt zowel vanuit consumenten als leveranciers. 'Het coronavirus lijkt nog wel even onder ons te zijn', zegt hij, 'en in de zomer is alles verkocht. Leveranciers willen een nieuwe voorraad opbouwen. Iedere elektrische fiets die uit de productie komt, wordt direct opgekocht.'

    De toename van elektrische fietsen komt niet uit de lucht vallen, stelt De Looij. Hoewel het coronavirus de verkopen een zetje heeft gegeven, was de e-bike al bezig met een opmars. 'Een paar jaar geleden waren de gebruikers vooral zestigplussers. Maar dat beeld is gedateerd: denk bijvoorbeeld ook aan scholieren die grote afstanden moeten afleggen. En producenten spelen daar op in, door de fietsen hipper te maken.'

    Daarbij is het aanbod aan elektrische fietsen fors uitgebreid, zegt de Pon-woordvoerder Geijsen. 'De verkoop van reguliere e-bikes neemt toe, maar ook de vraag naar elektrische cargofietsen, racefietsen en mountainbikes groeit.'

    Logistieke onzekerheid
    De fietsenmarkt staat er beter voor dan zeven maanden geleden. Fietsproducenten en handelaren werden in maart tijdens de verschillende lockdowns hard geraakt. Winkels in heel Europa moesten de deuren sluiten, terwijl het voorjaar bij uitstek de tijd is dat er veel fietsen worden verkocht.

    Tegelijkertijd werd de toelevering vertraagd. Een groot deel van de onderdelen komt uit China, Taiwan en Vietnam. Dat betekende ook vertraging in de assemblage van nieuwe fietsen. Met als gevolg dat, toen de vraag eind april weer op gang kwam, de levering van nieuwe fietsen achterbleef bij de vraag.

    Zowel producenten als leveranciers zijn dan ook voorzichtig met hun optimisme. De toeleveringsketen is nog altijd verstoord, schrijft ook producent Accell woensdag in de handelsupdate. Door de toegenomen vraag van zowel consumenten als dealers zijn de doorlooptijden langer.

    Volgens Bovag-woordvoerder Huyskens hangt er veel onzekerheid boven de markt. 'Leveringsproblemen liggen op de loer. In het voorjaar heeft het logistieke proces flinke deuken opgelopen. Voor veel handelaren is het tot dusver een goed jaar geweest, maar het is onzeker of dit doorgezet kan worden.'
  2. Ferdinand 62 12 november 2020 09:45
    En de motivatie van de analist. Een mooie reden om vandaag en de komende tijd flink omhoog te gaan in koers.

    12-11-2020 09:41:43

    Beursblik: Degroof Petercam zet Accell op kooplijst
    (ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft donderdag het advies voor Accell verhoogd van Houden naar Kopen, waarbij het koersdoel werd bijgesteld van 24,00 naar 32,00 euro.

    De kwartaalupdate van Accell op woensdag laat volgens analist Frank Claassen zien dat de kans steeds groter wordt dat een EBIT-marge van 8 procent in 2022 haalbaar is. De coronacrisis jaagt de vraag naar e-bikes aan, en in veel Europese landen is de huidige groeitrend nog maar het begin, aldus Degroof. De sterke groei in 2020 en de lagere voorraden bij retailers, creëren volgens Claassen de ruimte om de prijzen verder te verhogen.

    Degroof verhoogde de ramingen en is van mening dat de waardering van Accell aantrekkelijk is, zeker op middellange termijn. "Nu de fiets een gezonde en milieuvriendelijke manier van reizen is, zal Accell op de radar staan van beleggers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan", aldus Claassen.

    Het aandeel Accell steeg donderdagochtend met 1,4 procent tot 25,45 euro.
  3. Ferdinand 62 12 november 2020 10:11
    En hierbij ook de motivatie van de analist van ING. Het ziet er dus erg goed uit.

    12-11-2020 10:05:51

    Beursblik: ING verhoogt koersdoel Accell
    (ABM FN-Dow Jones) ING heeft donderdag het koersdoel voor Accell verhoogd van 30,00 naar 32,50 euro bij handhaving van het koopadvies.

    Analist Tijs Hollestelle verhoogde zijn ramingen voor de EBIT in 2020 met 36 procent tot 65,8 miljoen euro na de "buitengewone" prestaties in het derde kwartaal. De omzet steeg in de periode juli tot en met oktober met 38 procent op jaarbasis, hetgeen voor Accell reden was om de outlook voor heel dit jaar te verhogen. De fietsenfabrikant verwacht een hogere EBIT te boeken dit jaar dan de 60 miljoen euro in 2019.

    De vraag naar fietsen en onderdelen bleef volgens Hollestelle hoog in alle Europese eindmarkten en Accell kan zijn producten tegen hoge prijzen blijven verkopen vanwege de lange wachttijden voor klanten. "Deze situatie zal op korte termijn vermoedelijk niet veranderen en dat is ook een goede voorbode voor 2021."

    Het aandeel Accell koerste donderdagochtend 2,0 procent hoger op 25,60 euro.
  4. Chessplayer1992 12 november 2020 22:08
    quote:

    Huppelkatje schreef op 12 november 2020 11:31:

    Het lijkt me dat er genoeg ruimte is voor autonome groei en aantrekkelijke overnames zoals vanMoof, Cowboy of van Raam. Hiermee vergroot Accel de productiecapaciteit, koopt ahw afzetkanalen , en twee concurrenten van de markt die ook nog eens zeer innovatief zijn.
    Nee, dat denk ik niet. Synergieen creeer je niet als je VanMoof koopt. En die gasten groeien veel sneller zonder een partij als Accell. Daarnaast zit er al private equity in. Dus dat gaat niet gebeuren.
  5. Chessplayer1992 12 november 2020 22:12
    quote:

    Paulon schreef op 12 november 2020 21:43:

    Opvallend dat de koers nu niet doorschiet naar boven. Bevestiging dat het jaar er sterker uitziet dan vorig jaar zou het aandeel naar 26 euro moeten kunnen zetten.
    Eens. Het fonds heeft er nooit zo goed bij gestaan als nu. Eigenlijk mag de koers al richting de 30+. Afijn, nog rustig een jaartje wachten. Is natuurlijk wel een belangrijke vraag of de productieproblemen zich in de hele keten en de hele sector aanhouden. De partij die dit het snelst oplost (lees: kleine en innovatieve partijen, zoals VanMoof) die wint marktaandeel.
  6. forum rang 5 maci 15 november 2020 14:38
    Bron VEB:

    Accell op koers voor omzetdoel 2022.

    Fietsenmaker Accell heeft de verkopen door de coronacrisis sterk zien toenemen. Het bedrijf is optimistisch over de toekomst, mede door overheidsbeleid dat voortkomt uit de crisis en heeft het omzetdoel van bijna 1,5 miljard euro in 2022 in het vizier.

    Accell meldde woensdag dat de omzet in de periode juli tot en met oktober 38 procent hoger lag dan in 2019. Over de eerste tien maanden van het jaar is 16 procent meer omgezet.

    Het fietsconcern verhoogde daarbij de winstverwachting voor het hele jaar. Het rekent erop dat de operationele winst in 2020 hoger zal uitkomen dan de 60 miljoen in 2019.

    Sterk herstel na dip
    Na een coronadip in het voorjaar heeft zich een sterk herstel voorgedaan. Dat kwam voor een deel doordat gemiste verkopen naar de zomer schoven. Daarnaast heeft de crisis de fiets beter op de kaart gezet. Meer mensen zijn de fiets bijvoorbeeld als alternatief gaan zien voor het corona-kwetsbare openbaar vervoer.

    Daarbij speelt ook mee dat veel overheden de fiets hebben omarmd als oplossing voor veel grote maatschappelijke problemen zoals overgewicht, milieuvervuiling en files. Dit effect is ook versterkt in de crisis.

    In de zogenaamde green deal die de Europese Commissie vorig jaar neerlegde werd de fiets al genoemd. In het Europese steunpakket is nu ook geld beschikbaar gesteld voor onder meer de aanleg van fietspaden.

    Coronacrisis pakt gunstig uit
    “Gunstige trends zoals elektrificatie, fietsinfrastructuur, fiscale stimulering en subsidies zorgen voor goede vooruitzichten voor de hele fietsmarkt in de komende jaren”, concludeerde het handelsbericht van Accell daar dan ook.

    Het maakt allemaal dat het concern de wind mee heeft. Het omzetdoel voor de periode 2018 tot en met 2022 is 8 procent groei per jaar. Als Accell dat haalt groeit de omzet naar zo’n 1,4 tot 1,5 miljard euro in 2022.

    Ervan uitgaande dat het bedrijf dit jaar uitkomt op groei in de dubbele cijfers en de komende twee jaar de 8 procent haalt, wordt dit makkelijk gehaald.

    Daarmee lijkt de coronacrisis voor Accell gunstig uit te pakken. Daar zag het aan het begin van de crisis toen het bedrijf winkels moest sluiten door het virus en bij kredietverschaffers moest aankloppen niet naar uit.

    Beleggers zijn blij met het kwartaalbericht van Accell. Het aandeel ging woensdag ruim 3 procent omhoog. De koers is echter nog niet boven het niveau van ruim 29 euro dat vlak voor het uitbreken van de coronacrisis werd bereikt. Op 25 euro kost het aandeel nu 14 keer de winst die analisten (bron: Bloomberg) voor 2021 verwachten, en slechts 9 keer de winst die zij voor 2022 voorzien.
  7. forum rang 5 maci 27 november 2020 14:14
    Vanmorgen sprak ik mijn racefietshandelaar. Als je nu een nieuwe racefiets wil mag je blij zijn als die in augustus wordt geleverd zo meldde hij. (Hij zit alleen in het topsegment.) Ook onderdelen zijn niet of nauwelijks binnen redelijke tijd te leveren.

    Hij vaart nu wel bij het 'geluk' van slecht ondernemerschap omdat hij een grote voorraad had. Die is inmiddels natuurlijk tot minder dan normaal geslonken.
    Van collega's hoort hij dat sommige drie fietsen of minder hebben staan.
    De vraag blijft echter aanhoudend hoog. Op het moment dat ik hem sprak was hij bezig iemands (frame)maten op te meten.
  8. ToniPantaloni 27 november 2020 15:15
    Begrijp niet zo goed hoe al die tekorten etc uitgelegd wordt als positief iets. Mij baart het juist zorgen, dat er nu dus niet gekapitaliseerd kan worden op de stijgende vraag. Blijkbaar is productie niet makkelijk op te schalen en vergt dat veel tijd met als risico dat je op het moment dat de capaciteit er is de vraag weer ingezakt is.
  9. forum rang 5 maci 27 november 2020 17:22
    quote:

    ToniPantaloni schreef op 27 november 2020 15:15:

    Begrijp niet zo goed hoe al die tekorten etc uitgelegd wordt als positief iets. Mij baart het juist zorgen, dat er nu dus niet gekapitaliseerd kan worden op de stijgende vraag. Blijkbaar is productie niet makkelijk op te schalen en vergt dat veel tijd met als risico dat je op het moment dat de capaciteit er is de vraag weer ingezakt is.
    Het lijkt er op dat je e.e.a. niet (goed) hebt gevolgd.
    Zoals ik eerder schreef wordt er wel besteld, en dus ook (aan)betaald. Dealers moeten ook aan hun leverancier(s) aanbetalen. (Of dat bij elke leverancier is weet ik niet.)

    Bedrijven hebben voor werknemers gelden beschikbaar gesteld om een fiets aan te schaffen. Dit geldt zeker niet alleen voor NL, dus het is niet vreemd dat men de vraag niet aankan.
    Recentelijk zei Accell's CEO in een interview in het FD ook e.e.a. over vraag, productie, personeel tekort e.d.
    Denk ook aan het feit dat wereldsteden als Parijs, Madrid, New York e.d. wegruimte vrijmaken voor fietsverkeer.

    Wees maar niet bang dat er komend jaar en ook daarna nog veel vraag blijft naar tweewielers.
  10. Paulon 29 november 2020 00:30
    Volumes de laatste dagen nemen in het aandeel weer toe. Het lijkt er daarbij op dat we de 26,00 grens eindelijk doorbroken hebben. De vraag naar fietsen blijft dan ook onverminderd hoog. Aangezien vakanties in het buitenland ook de komende tijd niet mogelijk zijn en de capaciteit in de sportscholen beperkt is zal Accell ook de komende maanden nog de wind mee hebben. Daarnaast zijn de geluiden vanuit de dealers dat er fors besteld is voor het komende seizoen. Daarbij zal het werkkapitaal van Accell beter dan ooit op orde zijn. Ik voorzie hele goede cijfers in het nieuwe jaar. Afgaande van het COVID-19 nieuws voorzie ik pas voor midden 2021 een terugval in de vraag.
463 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 24 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.