Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Sligro Food Group AEX:SLIGR.NL, NL0000817179

Laatste koers (eur) Verschil Volume
10,240   -0,320   (-3,03%) Dagrange 10,240 - 10,580 71.046   Gem. (3M) 39,2K

Sligro 2020

535 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 29 oktober 2020 12:41
    quote:

    Jelle Trader schreef op 28 oktober 2020 21:28:

    [...]Goed verhaal, het wordt keuzes maken of consequenties aanvaarden,....
    Dit speelde allemaal natuurlijk al van voor de corona. Daarom erg vervelend dat zoiets er natuurlijk totaal onverwacht overheen komt. Ik zeg niet dat Sligro meteen klem komt te zitten met bv. de financiering, maar het wordt wel heel spannend i.i.g.

    Het zal ook van de buurman geen medelijden opwekken zodat ze bv. de claim (83 mio) laten vallen. Sterker nog, als het misgaat? is dat 1 van de eerste partijen die zal kijken welke onderdelen inpasbaar zijn. Die volgen natuurlijk alles. Van toen de V & D met La Place, tot onlangs de Hema enz.

    Ik zeg niet dat het er van komt, maar even los v.w.b. de after corona periode, die andere problemen i.z. die concurrentie (inkoopkracht voor de prijsvorming) zoals eerder beschreven, blijft de belangrijkste of beter gezegd de zwakste schakel voor ze.

    Ik heb ze niet meer nu, wel me pasje ;-) en ik blijf het wel volgen allemaal. De keuzes en consequenties zijn voor anderen dus ;-)

  2. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 29 oktober 2020 18:22
    quote:

    uKaspersky schreef op 29 oktober 2020 17:21:

    Zonder restaurants en horeca blijft het lastig voor Sligro. Als Sligro een langere tijd open wordt gezet voor particulieren dan is de overlevingskans van Sligro een stuk hoger.
    Informeer maar bij de klanten van het voorjaar. Die particulieren kwamen erachter dat incl. btw de prijzen meestal bij de Sligro hoger lagen dan in de voor hen bekende supermarkt of bij de online leverancier. In de toekomst, ook na de corona is de prijs toch echt ook dan vaak het bewijs ;-)
  3. forum rang 10 voda 30 oktober 2020 10:51
    Beursblik: ING verlaagt koersdoel Sligro

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Sligro Food Group
    12,20 -0,08 -0,65 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor het aandeel Sligro verlaagd van 14,00 naar 13,00 euro met handhaving van het advies op Houden. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van de bank.

    ING maakte daarin gewag van de aanhoudende hinder die de groothandel van de coronacrisis ondervindt en gaf aan dat het zijn verwachtingen voor 2020, 2021 en 2022 heeft verlaagd. ING zag vrijdag in zijn analyse geen positieve impulsen voor Sligro, omdat de eindmarkten die de onderneming bedient zwak blijven.

    Het lopende boekjaar 2020 is in de visie van de analisten van ING een overgangsjaar, terwijl veel onzekerheden zich ook in 2021 zullen laten gelden.

    Voor 2020 verwacht ING een omzet van 1.797 miljoen tegen eerder 1.985 miljoen euro en een operationeel resultaat (EBITDA) van 68 miljoen. De oude raming stond op 77 miljoen euro.

    Voor 2021 voorziet de bank nu een omzet van 1.959 miljoen tegen eerder 2.157 miljoen euro en een EBITDA van 96 miljoen. Dat is 10 miljoen euro minder dan in een eerdere raming.

    De nieuwe omzettaxatie voor 2022 ligt nu 7 procent lager op 2.073 miljoen, met een 10 procent lagere EBITDA van 121 miljoen euro.

    Het aandeel Sligro noteerde vrijdag op een rood Damrak 1,3 procent lager op 12,12 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 30 oktober 2020 11:09
    Wel bedankt Voda ! Ongeacht dat ING niet bepaald voorop loopt, is een forum hier wel voor bedoeld. Zowel nieuws als het beter gaat en als het slechter gaat. Extra zuur is bv. de volgende link, waar te lezen is dat anderen dan Sligro het beter hebben. Vooral supermarkten las ik weer.

    Laat die claim 83 mio maar zitten Jumbo/Coop ;-)

    En online, daar is ie weer, dat gaat ook maar door "Daarnaast is online bijna 35% meer omgezet."

    www.telegraaf.nl/financieel/137800161...

    "De Nederlandse detailhandel heeft in september veel meer omgezet dan een jaar eerder. Winkeliers voerden hun verkopen met 7,6% op ten opzichte van september vorig jaar, meldt het CBS vrijdag. Daarmee zet de trend van eerdere maanden daarmee door."

  5. forum rang 7 €URO-Trader 31 oktober 2020 10:19
    quote:

    analyse_A3CD schreef op 30 oktober 2020 10:48:

    Ik denk eerder richting 10 à 11 euris!
    Dit gaat inderdaad nog een zeer lange parten spelen daarin heeft ING volledig gelijk.
    M.a.w. lange tijd dood geld!
    zeker. Sligronis in mijn ogen strong buy! Lage koers. Besrijf heeft een zeer goed distributiekanaal ontwikkeld en digitaal vernieuwd. Zeker een kandidaat om overgenomen te worden. ING advies, bewust omlaag aangepast, goed voor prullenbak dus.
  6. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 2 november 2020 16:23
    Kopie van interessante ontwikkeling na de corona:

    "Omdat thuisbezorging -vermoedelijk- ook in de toekomst na corona aan populariteit zal toenemen, zal de margedruk steeds meer voelbaar worden voor vooral de fysieke winkels.

    Er is sprake van een wijziging van consumentengedrag en eetpatroon naar verse, voorverpakte producten, snacks en convenience producten (gemak). De vergrijzing van de bevolking leidt onder meer tot minder inname van calorieën. Door het gewijzigde gedrag van de consument ontstaan er interessante nichemarkten. De consument gaat daarbij niet zo zeer meer betalen voor het product (in dit geval het broodje of de plak kaas daarop), maar wel meer voor de dienstverlening eromheen. Denk aan het thuisbezorgen van voedsel, het buitenshuis consumeren (to-go, fastfood, horeca).

    Inkoopkracht, dus schaalgrootte en omvang is alles als het gaat onderhandelingskracht om producten tegen gunstige prijzen in te kopen bij fabrikanten als bv. Coca-Cola, Heineken en Unilever enz.
    Zowel in nichemarkten als juist bij de grote players, zie je geheel nieuwe namen in de online wereld die de marges onder druk zetten. Een naam als Amazon wordt zowel gevreesd als omarmt. Hierbij speelt bijvoorbeeld ook de trend van het zelfbedieningsconcept (producten ontdekken in professionele winkels en direct meenemen) naar thuisbezorging, waarbij de marges aanzienlijk lager liggen. Dit vanwege de hogere logistieke kosten (bezorging deur-tot-deur) en intensievere concurrentie. Omdat thuisbezorging -vermoedelijk- ook in de toekomst na corona aan populariteit zal toenemen, zal de margedruk steeds meer voelbaar worden voor vooral de fysieke winkels.

    Sterk ontwikkelde bezorgdiensten, van bv. Albert Heijn en Jumbo, zijn steeds beter in staat om ook de middelgrote en kleinere grootverbruikers te bedienen. Daar komt bij dat nieuwe toetreders (zoals Picniq) zeer actief kunnen anticiperen op al deze veranderingen, zoals het rijden met kleine elektrische wagens in de drukker wordende steden. Amsterdam is bv. bezig diesels te verbieden en wil z.s.m. naar Co2 vrije vervoersbewegingen in de toekomst.

    Dit alles krijgt gevolgen voor de gehele keten en voor alle bestaande verdienmodellen. Fabrikanten moeten hun organisatie anders inrichten. Gelijktijdig zullen leveranciers meer halffabrikaten kunnen leveren. Grossiers gaan zich nog meer met formulevorming bemoeien en A-merken zullen vaker via online en hard discount hun consumenten willen kunnen bedienen. Meer boeren en tuinders willen rechtstreeks aan (blurring) formules en consumenten kunnen leveren enz. En dat staat nog los van de non-foodretailers, van modewinkels tot boekhandels, die ook meer en meer foodproducten en gerechten aan hun klanten willen serveren.

    We zien dat ook ketens als Aldi en Lidl vaker lekkere producten en gerechten gaan verkopen. Ze worden meer allround en niet alleen wat ze vroeger waren cash & carry's vanuit de doos tegen prijzen waar zelfs de groothandels niet mee konden concurreren. En ook de foodomzet van Action zal binnen een paar jaar verdubbelen. En dan hebben we ook nog de cash & carry's van Sligro, Hanos en Makro die steeds meer pasjeshouders zien komen die van lekker eten houden en die er rond speciale gelegenheden hun inkopen doen - oorzaak hiervan is de explosie van ZZP'ers. Dat alles versterkt de grensvervaging tussen de – tot voor kort – zo keurig geordende segmenten. Alles loopt dus meer in elkaar over. Schaalgrootte is troef. Ook hebben velen natuurlijk nog een specialiteit. Maar dit is al volop in elkaar aan het overlopen. Zoals bv. de opslag en logistieke adressen i.c.m. met distributie naar de eindklant. Er is natuurlijk een groot verschil t.a.v. de boer, de fabrikant en alle schakels daarna, alvorens het door de consument genuttigd en gebruikt wordt. Met name vinden nu de veranderingen plaats na de boer en de fabrikant. Bulkhandel, groothandel, distributie en verkoop aan de consument. Vooral industriële, commerciële, institutionele en andere professionele zakelijke gebruikers, die dit product verder aan consumenten uitleveren voeren onder aanvoering van een enkele wereldspeler een ware online oorlog. Amazon is hier zo sterk, dat velen zich afvragen of ze het gehele landschap blijvend zullen veranderen. In vele sectoren is er al een ware prijzen oorlog en kaalslag gaande.

    De online revolutie met bekende nieuwkomers zoals dus Amazon zetten natuurlijk vele markten op z'n kop. Grenzen vervagen, Retail, wholesale food & non-food alles komt in de toekomst in de handen van een paar grote spelers. Inclusief opslag en distributie. Het is eten of gegeten worden. Of bewust kiezen voor een gespecialiseerde niche markt waar prijs concurrentie mogelijk minder speelt. Zoals bv. een boerderijwinkel die zelf zowel zijn productie als verkoop aan de consument in eigen hand heeft.

    In de verwerking van goederenoverdracht geldt, hoe minder tussenliggende schakels, hoe lager de prijs die de klant krijgt. integendeel, hoe meer tussenpersonen en schakels, hoe hoger de prijs."

    Soortgelijk iets van de Rabo (zomer 2020) ?? >
    www.rabobank.nl/kennis/artikel/011082...

  7. forum rang 8 aextracker 3 november 2020 08:51
    quote:

    €URO-Trader schreef op 31 oktober 2020 10:19:

    [...]zeker. Sligronis in mijn ogen strong buy! Lage koers. Besrijf heeft een zeer goed distributiekanaal ontwikkeld en digitaal vernieuwd. Zeker een kandidaat om overgenomen te worden. ING advies, bewust omlaag aangepast, goed voor prullenbak dus.
    SLIGRO is een van mijn favoriete stock picks voor de komende weken\maand.
    SLIGRO kan nog wat extra ellende in de koers verwerken o.b.v. de 2e wave & lock downs in NL & Belgie, maar biedt dan vervolgens heel veel upward potential. Triest , maar waar !

    Ennuh, SLIGRO zal eerder overnemen, dan overgenomen worden is mijn verwachting. Komen voldoende kansjes in Nederland & bovenal Belgie. Die distributiemarkt is zo versnipperd als de pest en vraagt om consolidatie. Zitten bij SLIGRO momenteel heel scherp in de jaargesprekken en contract (her)onderhandelingen, sturen sterk op kosten en gebruiken momentum om oude wondjes van overnames ( de Kweker) nu snel af te hechten.

    Kleine Coen is groot geworden en had een goede leermeerster in Abel.
    Beiden houden niet van een fabel en willen net als de ander Veghelse clan een statement maken;

    In Brabant krijg je ze niet gauw gek !

    Absoluut koopwardig en veerkrachtig genoeg.
    Toch maar even aankijken hoe zwaar Ruitte vanavond invloed uitoefent , druk legt op de koers later deze week a.g.v. verder gaande lockdowns voor kortere tijd.

    En dan naar einde jaar een giga eindspurt inzetten naar de kerst.
  8. floris_b 3 november 2020 10:46
    quote:

    Nuchtere Kijk Op schreef op 2 november 2020 16:23:

    Kopie van interessante ontwikkeling na de corona:

    "Omdat thuisbezorging -vermoedelijk- ook in de toekomst na corona aan populariteit zal toenemen, zal de margedruk steeds meer voelbaar worden voor vooral de fysieke winkels.

    Er is sprake van een wijziging van consumentengedrag en eetpatroon naar verse, voorverpakte producten, snacks en convenience producten (gemak). De vergrijzing van de bevolking leidt onder meer tot minder inname van calorieën. Door het gewijzigde gedrag van de consument ontstaan er interessante nichemarkten. De consument gaat daarbij niet zo zeer meer betalen voor het product (in dit geval het broodje of de plak kaas daarop), maar wel meer voor de dienstverlening eromheen. Denk aan het thuisbezorgen van voedsel, het buitenshuis consumeren (to-go, fastfood, horeca).
    Ik ben het gedeeltelijk mee eens. Ja de grenzen zullen vervagen en de niet food gerelateerde bedrijven gaan food leveren als complementair product. Maar gaat het onder de millennials ( grote meerderheid van de bevolking) niet meer om de beleving ( en de insta foto's). Ik denk dus dat restaurants nog steeds een plek hebben. Waarbij ze zich mogelijk meer gaan focussen op lokale producten en gerechten. Sligro kan hier een in rol inspelen door als linking pin te fungeren en te leveren.
  9. forum rang 4 Jelle Trader 3 november 2020 12:06
    quote:

    Nuchtere Kijk Op schreef op 2 november 2020 16:23:

    Kopie van interessante ontwikkeling na de corona:

    "Omdat thuisbezorging -vermoedelijk- ook in de toekomst na corona aan populariteit zal toenemen, zal de margedruk steeds meer voelbaar worden voor vooral de fysieke winkels.

    Er is sprake van een wijziging van consumentengedrag en eetpatroon naar verse, voorverpakte producten, snacks en convenience producten (gemak). De vergrijzing van de bevolking leidt onder meer tot minder inname van calorieën. Door het gewijzigde gedrag van de consument ontstaan er interessante nichemarkten. De consument gaat daarbij niet zo zeer meer betalen voor het product (in dit geval het broodje of de plak kaas daarop), maar wel meer voor de dienstverlening eromheen. Denk aan het thuisbezorgen van voedsel, het buitenshuis consumeren (to-go, fastfood, horeca).

    Inkoopkracht, dus schaalgrootte en omvang is alles als het gaat onderhandelingskracht om producten tegen gunstige prijzen in te kopen bij fabrikanten als bv. Coca-Cola, Heineken en Unilever enz.
    Zowel in nichemarkten als juist bij de grote players, zie je geheel nieuwe namen in de online wereld die de marges onder druk zetten. Een naam als Amazon wordt zowel gevreesd als omarmt. Hierbij speelt bijvoorbeeld ook de trend van het zelfbedieningsconcept (producten ontdekken in professionele winkels en direct meenemen) naar thuisbezorging, waarbij de marges aanzienlijk lager liggen. Dit vanwege de hogere logistieke kosten (bezorging deur-tot-deur) en intensievere concurrentie. Omdat thuisbezorging -vermoedelijk- ook in de toekomst na corona aan populariteit zal toenemen, zal de margedruk steeds meer voelbaar worden voor vooral de fysieke winkels.

    Sterk ontwikkelde bezorgdiensten, van bv. Albert Heijn en Jumbo, zijn steeds beter in staat om ook de middelgrote en kleinere grootverbruikers te bedienen. Daar komt bij dat nieuwe toetreders (zoals Picniq) zeer actief kunnen anticiperen op al deze veranderingen, zoals het rijden met kleine elektrische wagens in de drukker wordende steden. Amsterdam is bv. bezig diesels te verbieden en wil z.s.m. naar Co2 vrije vervoersbewegingen in de toekomst.

    Dit alles krijgt gevolgen voor de gehele keten en voor alle bestaande verdienmodellen. Fabrikanten moeten hun organisatie anders inrichten. Gelijktijdig zullen leveranciers meer halffabrikaten kunnen leveren. Grossiers gaan zich nog meer met formulevorming bemoeien en A-merken zullen vaker via online en hard discount hun consumenten willen kunnen bedienen. Meer boeren en tuinders willen rechtstreeks aan (blurring) formules en consumenten kunnen leveren enz. En dat staat nog los van de non-foodretailers, van modewinkels tot boekhandels, die ook meer en meer foodproducten en gerechten aan hun klanten willen serveren.

    We zien dat ook ketens als Aldi en Lidl vaker lekkere producten en gerechten gaan verkopen. Ze worden meer allround en niet alleen wat ze vroeger waren cash & carry's vanuit de doos tegen prijzen waar zelfs de groothandels niet mee konden concurreren. En ook de foodomzet van Action zal binnen een paar jaar verdubbelen. En dan hebben we ook nog de cash & carry's van Sligro, Hanos en Makro die steeds meer pasjeshouders zien komen die van lekker eten houden en die er rond speciale gelegenheden hun inkopen doen - oorzaak hiervan is de explosie van ZZP'ers. Dat alles versterkt de grensvervaging tussen de – tot voor kort – zo keurig geordende segmenten. Alles loopt dus meer in elkaar over. Schaalgrootte is troef. Ook hebben velen natuurlijk nog een specialiteit. Maar dit is al volop in elkaar aan het overlopen. Zoals bv. de opslag en logistieke adressen i.c.m. met distributie naar de eindklant. Er is natuurlijk een groot verschil t.a.v. de boer, de fabrikant en alle schakels daarna, alvorens het door de consument genuttigd en gebruikt wordt. Met name vinden nu de veranderingen plaats na de boer en de fabrikant. Bulkhandel, groothandel, distributie en verkoop aan de consument. Vooral industriële, commerciële, institutionele en andere professionele zakelijke gebruikers, die dit product verder aan consumenten uitleveren voeren onder aanvoering van een enkele wereldspeler een ware online oorlog. Amazon is hier zo sterk, dat velen zich afvragen of ze het gehele landschap blijvend zullen veranderen. In vele sectoren is er al een ware prijzen oorlog en kaalslag gaande.

    De online revolutie met bekende nieuwkomers zoals dus Amazon zetten natuurlijk vele markten op z'n kop. Grenzen vervagen, Retail, wholesale food & non-food alles komt in de toekomst in de handen van een paar grote spelers. Inclusief opslag en distributie. Het is eten of gegeten worden. Of bewust kiezen voor een gespecialiseerde niche markt waar prijs concurrentie mogelijk minder speelt. Zoals bv. een boerderijwinkel die zelf zowel zijn productie als verkoop aan de consument in eigen hand heeft.

    In de verwerking van goederenoverdracht geldt, hoe minder tussenliggende schakels, hoe lager de prijs die de klant krijgt. integendeel, hoe meer tussenpersonen en schakels, hoe hoger de prijs."

    Soortgelijk iets van de Rabo (zomer 2020) ?? >
    www.rabobank.nl/kennis/artikel/011082...

    Helder stuk, wederom NK! Het is dus, wat ik begrijp, nog maar de vraag hoe- en in welke mate Sligro bereid is, of het besef heeft om recente ontwikkelingen te onderkennen en hier adequaat op in te spelen.

    Daarnaast, laten we wel wezen, slaapt de concurrent ook niet en maakt eenzelfde proces door. Mogelijk wordt de rotsvaste solide positie welke 'men' thans Sligro toedicht toch arbitrair.

    Jelle wacht rustig het verloop van Covid-19, de recente ontwikkelingen en last but not least de economische vooruitzichten af. Kantoren, Horeca, winkels, benzine, Metro- en Trein stations worden o.a. bevoorraad door groothandels zoals Sligro. Ik zou graag meer duidelijk en bevestiging willen zien in het herstel hiervan.

    Happy Trade & Good Luck!
  10. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 3 november 2020 14:30
    quote:

    Jelle Trader schreef op 3 november 2020 12:06:

    [...]Helder stuk, wederom NK! Het is dus, wat ik begrijp, nog maar de vraag hoe- en in welke mate Sligro bereid is, of het besef heeft om recente ontwikkelingen te onderkennen en hier adequaat op in te spelen.

    Daarnaast, laten we wel wezen, slaapt de concurrent ook niet en maakt eenzelfde proces door. Mogelijk wordt de rotsvaste solide positie welke 'men' thans Sligro toedicht toch arbitrair.

    Jelle wacht rustig het verloop van Covid-19, de recente ontwikkelingen en last but not least de economische vooruitzichten af. Kantoren, Horeca, winkels, benzine, Metro- en Trein stations worden o.a. bevoorraad door groothandels zoals Sligro. Ik zou graag meer duidelijk en bevestiging willen zien in het herstel hiervan.

    Happy Trade & Good Luck!
    We gaan het allemaal t.z.t. zien. Ik ben de koper vandaag i.i.g. niet ;-) Wil ze echt niet voorlopig. Ondanks dat bv. ING 13 euro typte. Deden ze eerder trouwens ook op bv. 31 euro. Nee ze hebben de markt voorlopig echt niet mee. Maar je weet het natuurlijk nooit. Wie weet komt er wel een bod van de buurman ;-) De ruzie/claim (83 mio) heeft de twee plaatsgenoten verder dan ooit uit elkaar gedreven, dus dat zal wel niet. Meer duidelijkheid gaan we pas krijgen als de claim uit de lucht is, maar met name pas als corona helemaal weg is, en de schade is opgemaakt. Zo'n claim werkt natuurlijk niet mee in de schuldenlast enz. Maar belangrijkste is of Sligro die samenwerking met Heineken (al genoeg over geschreven) beter/goed krijgt. En dus HOE ze de andere problemen straks na Covid-19 denken aan te gaan pakken. Het blijft interessant om te volgen i.i.g. ;-)

    Verder morgen AH/Bol met cijfers, daar zullen Sligro aandeelhouders wel jaloers naar kijken.
  11. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 3 november 2020 15:19
    quote:

    florisje schreef op 3 november 2020 10:46:

    [...]

    Ik ben het gedeeltelijk mee eens. Ja de grenzen zullen vervagen en de niet food gerelateerde bedrijven gaan food leveren als complementair product. Maar gaat het onder de millennials ( grote meerderheid van de bevolking) niet meer om de beleving ( en de insta foto's). Ik denk dus dat restaurants nog steeds een plek hebben. Waarbij ze zich mogelijk meer gaan focussen op lokale producten en gerechten. Sligro kan hier een in rol inspelen door als linking pin te fungeren en te leveren.
    @Florisje ;-)

    Niet om betweterig te willen overkomen Floris, maar wat jij typt over meerderheid vd bevolking = millennial ? Ik lees heel iets anders. In 2020 is meer dan de helft van de Nederlanders 50 plusser !
    Millennials zijn in mijn ogen geboren iets voor of rond het millennium (het jaar 2000) leeftijdscategorie zeg maar nu 20 tot 30 jaar. Google maar, dan zie je dat anno nu (2020) er echt meer 50 plussers zijn dan anderen ;-) (speelde in 2019 trouwens al).

    Ook dit lees ik: Het immigratiesaldo is sinds 2015 op recordhoogte, terwijl het geboorteoverschot sindsdien op het laagste niveau is sinds de eeuwwisseling. Sinds het nieuwe millennium (2000).

    De huidige bevolkingsgroei 2019 is de grootste sinds het begin van deze eeuw. Dit komt dus voornamelijk door immigratie. Dat betekent dat de bevolking door immigratie van vrnml. buitenlanders in 2019 per saldo met 114 duizend personen groeide. Ook werden er 18 duizend meer kinderen geboren dan dat er mensen overleden.

    Per saldo kwamen er in 2019 uit alle werelddelen meer mensen naar Nederland dan in 2018.

    Kortom de vergrijzing is echt in volle gang, nog meer buitenlanders erbij, en ondanks dat we al een bouw rem hebben i.v.m. bv. stikstof (hogere huizen prijzen) zie ik ook juist onder millennials & jongeren hun uitgaven patroon eerder afnemen. Ook de enorme toevloed van buitenlanders die ieder jaar in getal opnieuw hoger zijn, dat is niet bepaald goed voor Sligro. Ook dus types die niet het meest te besteden hebben. Dus ik zie eerder geen extra aanwas voor ook Sligro onder die groepen. De millennials en jeugd en de buitenlanders kunnen bv. door die hogere woonlasten moeilijker rondkomen en hebben echt minder te besteden straks.

    Het meer gaan focussen op lokale producten en gerechten is wel een goede tip ;-) Maar helaas zie ik de welvaart in NL sterk afnemen en gaat de vergrijzing en immigratie juist versneld door. Niet bepaald een groei scenario voor NL en Sligro en onder de jongeren en immigranten in mijn ogen dus al helemaal niet. Ik wil niet negatief zijn, maar is naar ik denk wel realistisch ;-)
  12. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 4 november 2020 12:13
    quote:

    Jelle Trader schreef op 3 november 2020 16:29:

    Rond Euro 13,- horizontale weerstand, met een uitloop naar Euro 13,60 (o.a. de bovenkant paarse downtrend). Duurzaam boven Euro 14,00 geeft meer ruimte voor de Veghelse Groothandel.
    Dit is met afstand de grootste economische klap sinds de Tweede Wereldoorlog las ik net weer (Moody's). Leuk nu een grafiek met 13,00 en 13.60 en duurzaam 14,00 ;-) Maar ik ken weinig fondsen die in de 2e golf zo'n extra klap kunnen krijgen dan dit fonds.

    En zie waar de koers vandaan kwam van VOOR de corona. (2017, 2018, 2019) Deze grafiek is van 2020 zie ik. Tja ik denk dat de ergste problemen al van VOOR de corona speelden. Echt toen al over geschreven. Waar de ene buur groeit als kool, krijgt de ander het zelfs moeilijk om z'n hoofd bovenwater te houden, vanwege ook die inkoopkracht.

    Het kan echt wel eens heel tricky worden voor ze. Dan zit het hem echt niet in bv. een claim van 83 mio euro. Meer HOE kan Sligro de strijdt aan om kostprijs lees DIE inkoop kracht. Zo zijn ze uit de retail/detailhandel gedrukt (Emté supermarkten) en nu/straks dus volop ook die prijs concurrentie in het wholesale segment.

    Zie mijn eerdere stukjes over prijs concurrentie van adressen als bv. AH/Bol, Jumbo/Hema, maar ook bv. in België dat Colruyt verhaal enz. Dat Amazon verhaal moet zich hier zelfs nog in volle hevigheid gaan aandienen. Hebben we hier NU nog niet echt last van, alhoewel er al wordt voorgesorteerd door anderen. Hoelang nog? (zie in Amerika wat daar allemaal veranderd).

    Ik help het Sligro hopen dat dit de range blijft wat je beschrijft, maar ik denk dat de grootste problemen nog moeten komen en dat dan ook bv. de ING die 13 weer verlaagt naar lager als houden koers ;-) Hebben ze ooit wel eens over bv. Sligro geschreven sell toen ze goed 2 jr terug boven de 44 euro noteerden?

    Kijk wat ze bv bijna een half jaar geleden nog voor een aanpassing deden. Altijd makkelijk achteraf. Terwijl de koers een jaar geleden (dus voor de corona) al op 23 euro stond. Nee zowel technische als fundamentele analyses zeggen me steeds minder van de heren bankiers ;-) Maar dank dat je het plaatst en ook blijven doen hoor ! Des te meer meningen en inzichten des te beter. Ik ben me al een tijdje aan het verdiepen in Sligro, puur omdat ik ze in het verleden wel in me portefeuille had enz. Ik ben dus geen ex werknemer die ook wel eens stukjes over Sligro schreven, wat op mij toen over kwam als of slijmen of een trap nageven.

    Kopie mei 2020 van die toen nogal rigoureuze aanpassing ING:

    "AMSTERDAM (AFN) - ING verlaagt het beleggingsadvies en koersdoel voor groothandelsbedrijf Sligro Food Group. Het advies gaat van buy naar hold en het koersdoel daalt van 31 euro naar 14 euro."

    En verder las ik bv. ook dit vandaag ;-) "Ahold Delhaize zakte 2,8 procent, ondanks dat het supermarktconcern flink blijft profiteren van het hamsteren van boodschappen door consumenten in coronatijd. Het moederbedrijf van Albert Heijn en webwinkel bol.com verhoogde ook zijn winstverwachting."
  13. floris_b 5 november 2020 09:15
    quote:

    Nuchtere Kijk Op schreef op 3 november 2020 15:19:

    [...] @Florisje ;-)

    Niet om betweterig te willen overkomen Floris, maar wat jij typt over meerderheid vd bevolking = millennial ? Ik lees heel iets anders. In 2020 is meer dan de helft van de Nederlanders 50 plusser !
    Millennials zijn in mijn ogen geboren iets voor of rond het millennium (het jaar 2000) leeftijdscategorie zeg maar nu 20 tot 30 jaar. Google maar, dan zie je dat anno nu (2020) er echt meer 50 plussers zijn dan anderen ;-) (speelde in 2019 trouwens al).

    Ook dit lees ik: Het immigratiesaldo is sinds 2015 op recordhoogte, terwijl het geboorteoverschot sindsdien op het laagste niveau is sinds de eeuwwisseling. Sinds het nieuwe millennium (2000).

    De huidige bevolkingsgroei 2019 is de grootste sinds het begin van deze eeuw. Dit komt dus voornamelijk door immigratie. Dat betekent dat de bevolking door immigratie van vrnml. buitenlanders in 2019 per saldo met 114 duizend personen groeide. Ook werden er 18 duizend meer kinderen geboren dan dat er mensen overleden.

    Per saldo kwamen er in 2019 uit alle werelddelen meer mensen naar Nederland dan in 2018.

    Kortom de vergrijzing is echt in volle gang, nog meer buitenlanders erbij, en ondanks dat we al een bouw rem hebben i.v.m. bv. stikstof (hogere huizen prijzen) zie ik ook juist onder millennials & jongeren hun uitgaven patroon eerder afnemen. Ook de enorme toevloed van buitenlanders die ieder jaar in getal opnieuw hoger zijn, dat is niet bepaald goed voor Sligro. Ook dus types die niet het meest te besteden hebben. Dus ik zie eerder geen extra aanwas voor ook Sligro onder die groepen. De millennials en jeugd en de buitenlanders kunnen bv. door die hogere woonlasten moeilijker rondkomen en hebben echt minder te besteden straks.
    Je hebt gelijk over de bevolkingsgroei door immigratie. Daar had ik niet aan gedacht. Toch zijn het de jongeren/Millennials (18-36) die vaker buiten de deur eten. Hoewel door de jaren de uitgave onder de jongeren gegroeid is, is het verschil kleiner geworden.

    www.missethoreca.nl/restaurant/nieuws...,30%2C66%20euro%20per%20persoon.

    www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...
535 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.