Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Degiro vraag over stop loss

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 mei 2020 20:50
    Hopelijk kan iemand mij verder helpen met de volgende vraag mbt Degiro.
    Hoe kun je in Degiro een stoploss aan je limiet verkoop order meegeven?
    Ik zie wel dat je een aparte stop loss / stop limiet kan inleggen, maar dit kan niet gezamelijk met een limiet verkoop order omdat je dan mogelijk meerdere aandelen op tafel hebt liggen dan dat je in je portfolio hebt zitten. Daarom mij vraag of iemand weet hoe ik 1 Limiet order kan inleggen die gedekt wordt met een stop loss.

    Bedankt alvast!
  2. forum rang 8 Leefloon 22 mei 2020 21:05
    Kan nergens en heeft niets met de broker te maken. Je zult moeten kiezen, of je zult een andere vorm van afdekking moeten kiezen, of je moet bij een broker een door die broker gefaciliteerde, riskante if-then-else order kunnen opgeven.

    Aannemende dat het gaat over het verkopen van aandelen wanneer de AEX onder 450 kwam, óf het verkopen wanneer de AEX boven de 600 kwam.

    Overigens heeft "stop verlies" weinig met stoporders te maken, maar dat geheel terzijde. Andere types stop.
  3. [verwijderd] 22 mei 2020 21:14
    @leefloon.
    Hartelijk dank voor je antwoord. Mijn vraag ging inderdaad over AEX aandelen, waarbij ik limiet verkoop order wil uitvoeren voor aandelen die ik in mijn porto heb, maar die ik er ook tegelijkertijd uit zou willen gooien (om verlies te beperken) mocht de beurs opeens een zuidelijke draai maken. Ik ben een beginnende belegger en had verwacht dat een dergelijke constructie / orde standaard bij elke broker mogelijk was, maar blijkbaar is dit niet het geval.
    Ik leer elke dag bij! Nogmaals dank.
  4. Tobiro 23 mei 2020 06:58
    Ik ben sinds maart ook nieuw. Gaande weg leer je zullen we maar zeggen. Soms moet je je verlies durven pakken. Ik heb soms te laat verkocht en soms veel te vroeg maar sinds maart sta ik toch op +13%. Hoe vergaat het jou? Trouwens ik heb veel goede tips gekregen via dit forum, het helpt me echt om hier dagelijks te kijken naar de actieve discussies.
  5. forum rang 8 Leefloon 23 mei 2020 11:18
    quote:

    Leefloon schreef op 22 mei 2020 21:05:

    een door die broker gefaciliteerde, riskante if-then-else order kunnen opgeven.
    Enkele aanvullinkjes. Aldi-broker Degiro besodemietert je een beetje door mogelijk niet via hun "referentiebeurs" Euronext te handelen, en de ordersoort "if-then-else" is een verzonnen naam, maar van de gewone orders faciliteert Euronext market orders, limietorders en stoporders. De in de praktijk zelden gebruikte stoporders, die "stoploss" heeft helemaal niets met "stop verlies" te maken, kun je gemakshalve even vervangen door een limietorder.

    De order "als de AEX onder de 450 zakt, dan wil ik mijn aandelen Shell verkopen met een minimumprijs van 10 euro, maar anders wil ik mijn aandelen Shell verkopen met een minimumprijs van 22 euro, mits de hoogst door het KNMI gemeten maximumtemperatuur van gisteren in De Bilt boven het vriespunt lag" kun je telefonisch of schriftelijk bij iedere broker opgeven. De beurs gaat dat niet voor jou of voor je broker in de gaten houden. Een foutje of vertraging in een dure gegevenskoppeling, en jij gaat gegrond klagen dat je aandelen wel of juist niet zijn verkocht.

    Je kunt de order wel opgeven, maar het is de broker of de handelssoftware van de broker die jouw als-dan-maar-anders-tenzij-mits-enmaren-order moet gaan uitvoeren, die pas achteraf als order naar de beurs gaat. En dan bij de beurs achteraan in de rij kan komen te staan.

    Wanneer jouw broker er niet verschrikkelijk veel mee verdient, is de kans zeer groot dat de broker de order zal weigeren. Beleggen is een werkwoord, dus de kans is groot dat je het voor mensen uitlegbare zelf moet gaan bewaken en uitvoeren. De systemen ondersteunen geen meervoudig voorwaardelijke orders. Die van de beurs sowieso niet.

    Geen aanbeveling, maar met een doorlopende gewone limietverkooporder zou je kunnen regelen dat je je aandelen Shell voor minimaal 22 euro probeert te verkopen. In plaats van met een theoretisch ]eer dure order via de broker kan het afdekken met opties, wat ook een betere afdekking kan zijn dan dat je je aandelen Shell dumpt zodra de koers van Shell onder de 10 euro zakt. Dan denk je misschien aan 9,90 euro, maar dat kan ook rond 0,0099 euro of rond 99,90 euro zijn. Vergeet stoporders maar even. Of langer dan eventjes.

    De hierboven bedoelde order opgeven kan, telefonisch of schriftelijk, maar het is zeer waarschijnlijk dat een niet door de beurs gefaciliteerde ordersoort door de broker wordt geweigerd. Een zeer passieve volger van de beurs, die wel overal snel op wil inspelen, zal die behoefte moeten invullen met andere instrumenten. Zoals een gewone doorlopende verkooporder met een hoge limiet, in combinatie met een gekochte deep-out-of-the-money putoptie of zo. Of het kost tijd en moeite wanneer je zelf naar je beeldscherm blijft staren, of het kost via de broker of via alternatieve insrtrumenten geld om je belegging te laten bewaken. De kans dat een broker een meervoudig voorwaardelijke, opgegeven order accepteert lijkt mij 0%. Het opgeven ervan mag, maar weigeren ook.

    Biedt een broker digitaal afwijkende orders aan, al je aandelen verkopen zodra de AEX gedurende de dag met meer dan 5% instort of zo, lees dan heel erg goed de voorwaarden van zo'n aangeboden ordersoort. Komt er door een storing bijvoorbeeld een verkeerde AEX-stand binnen, waardoor jij ongewenst al je aandelen met transactiekosten kwijt bent en een stijging van 5% mist, wie is dan de pineut?
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.