Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

Laatste koers (eur) Verschil Volume
5,880   +0,010   (+0,17%) Dagrange 5,832 - 5,890 615.635   Gem. (3M) 4,5M

AEGON APRIL 2020

454 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 april 2020 11:06
    Ach, kalmte en orde in alle rangen! Beurs is niet weg gelegd voor sentimentelen. Dank zij corona wordt door bedrijven gretig misbruik gemaakt en de kans te baat genomen om dividenden te halveren, te schrappen of earnings dates te verplaatsen. Wat is de mens toch hypocriet! Sluit jouw ogen, wil je niet blind worden door al het rood op de beursschermen. Wat stijgt zal ooit dalen. Wat daalt zal ooit stijgen... En "weten" doet niemand. Uit ervaringen moet je leren! En of geduld is een mooie deugd is ... zeker nú met covid-19 in de lucht.
  2. marcel13 25 april 2020 11:27
    @ De verzekeraar : zeker.com/verzekeringen/zorgverzekeri... geeft de indruk van wel, maar vermoed dat ze hier inmiddels mee gestopt zijn, in ieder geval onder de naam Aegon. Weet niet zeker dat ze toch nog tussen-makelaar zijn voor zorgverzekeringen. Mss kan iemand met zekerheid hier uitsluitsel over geven.
  3. De verzekeraar 25 april 2020 11:40
    quote:

    marcel13 schreef op 25 april 2020 11:27:

    @ De verzekeraar : zeker.com/verzekeringen/zorgverzekeri... geeft de indruk van wel, maar vermoed dat ze hier inmiddels mee gestopt zijn, in ieder geval onder de naam Aegon. Weet niet zeker dat ze toch nog tussen-makelaar zijn voor zorgverzekeringen. Mss kan iemand met zekerheid hier uitsluitsel over geven.
    marcel13, mijn dank.
  4. Tis wa! 26 april 2020 08:40
    Lees meer over het dividendbeleid en de geschiedenis van Aegon.

    Update: Final Dividend 2019
    In het kader van de COVID-19-pandemie hebben de Europese Autoriteit voor verzekeringen en bedrijfspensioenen (EIOPA) en DNB, de belangrijkste toezichthouder van Aegon, op 2 april 2020 verklaringen gepubliceerd waarin ze verzekeraars aanspoorden om tijdelijk alle dividenduitkeringen uit te stellen. Aegon NV bevestigde op 3 april in een persbericht dat werd uitgebracht om de AVA 2020 bijeen te roepen dat het aan deze verzoeken zou voldoen. Als gevolg hiervan ziet de vennootschap af van haar slotdividend 2019 van EUR 0,16 per gewoon aandeel.

    Rekening houdend met het in september 2019 uitgekeerde interim-dividend resulteert dit in een totaal dividend over het boekjaar 2019 van EUR 0,15 per gewoon aandeel. Aegon zal de mogelijkheden om kapitaal aan haar aandeelhouders terug te geven zo snel mogelijk beoordelen.

    Sterke kapitaalpositie
    Sinds het begin van de COVID-19-crisis hebben Aegon en haar dochterondernemingen sterke kapitaalposities behouden. Gezien de huidige buitengewone omstandigheden is Aegon van plan om op 12 mei 2020 een update te geven van haar zakelijke prestaties over het eerste kwartaal van 2020 en haar kapitaalpositie.
  5. forum rang 7 mvliex 1 26 april 2020 10:39
    quote:

    arienol schreef op 25 april 2020 17:01:

    keert aegon nou wel of geen dividend uit,er is nog steeds niks concreets gezegd
    Wellicht zelf eens op onderzoek uitgaan voordat je een vraag stelt want er is dus wel iets over bekend zoals je ziet. En ook je vraag duidelijk formuleren. Over 2019 is het bekend, over 2020 dus niet en alles wat over 2020 wordt geschreven is speculatie.
  6. forum rang 8 Wilbar 26 april 2020 13:05
    quote:

    arienol schreef op 26 april 2020 13:02:

    mvliex, wat een vreemde reachtie er is nog steeds niks concreets goed je huiswerk doen he
    Kijkt u eens rond op www.aegon.com en dan bij Investors en bij News & Updates. Daar vindt u een zee van relevante informatie voor de belegger. Bijvoorbeeld wat Aegon heeft besloten m.b.t het slotdividend over 2019. En over wat er wel of niet bekendgemaakt is over het dividend over 2020.
  7. forum rang 7 mvliex 1 26 april 2020 16:18
    quote:

    arienol schreef op 26 april 2020 13:32:

    jawel wilbar dat had ik al gelezen,bedankt voor de normale reachtie waarschijnlijk hebben bepaalde figuren last van de corona maatregelen
    Verkeerde aanname. Je hebt nog steeds geen concrete vraag gesteld en toch al antwoord gehad op wat een concrete vraag had kunnen zijn. Tel uit je winst! Je bent helaas niet de enige die zomaar op een forum komt en dan een vraag stelt zonder in ieder blijk ervan te geven zelf enig onderzoek te hebben gedaan. Jij kan dat normaal vinden, dat mag, maar ik mag dat ook niet normaal vinden.

    arienol 26 april 2020 13:02
    mvliex, wat een vreemde reachtie er is nog steeds niks concreets goed je huiswerk doen he


    Vraag: Wát blijkt er uit jouw huiswerk dat er nog steeds niet concreet is?

    Vraag: Wat had je allemaal al gedaan voordat je de vraag hier stelde?
  8. forum rang 7 mvliex 1 26 april 2020 20:50
    Van Binck: Aandelenstrategieën
    Sell in May, remember be back in September?
    Ook in tijden van corona?

    HANS OUDSHOORN

    Hoewel beurswijsheden vaak grappig klinken, kennen ze meestal een serieuze ondertoon. Een van de bekendste gezegdes luidt voluit ‘Sell in May and go away, but remember to come back in September’. Deze veelgebruikte uitspraak onder beleggers stelt dat aandelenrendementen van mei tot en met augustus minder goed zijn en suggereert dat het verstandig is aandelen in het voorjaar te verkopen. En weer te kopen begin september, omdat dan betere beurstijden aanbreken.

    Aangezien het bijna mei is, rijst de vraag of er een kern van waarheid in deze spreuk zit. De laatste decennia is veel onderzoek gedaan naar het verschijnsel. En enkele daarvan lijken in eerste instantie het adagium te bevestigen. Is het daarom tijd uw aandelen te verkopen nu mei voor de deur staat? Of is dat – ook met het oog op het coronavirus – veel te voorbarig? In dit artikel proberen we u meer inzicht te geven over dit seizoenseffect.

    Het ontstaan van de spreuk
    Het verhaal gaat dat de spreuk ontstond in de tijd dat de notabelen – vroeger was beleggen alleen weggelegd voor artsen, burgemeesters en notarissen – zich in de zomer terugtrokken op hun landgoed en pas rond de herfst weer terugtrokken naar de stad om zich met werk en (aandelen-)handel bezig te houden.

    Tegenwoordig wordt de verkoop van een deel van de aandelenportefeuille ter bekostiging van de zomervakantie – of als extra zakcentje op reis – aangestipt als een van de mogelijke verklaringen voor lagere rendementen in de zomer en daarmee als bevestiging van de beurswijsheid. Ook zouden beleggers in de zomermaanden wat risico van tafel willen halen, aangezien ze tijdens hun vakantie minder vaak met hun beleggingen bezig kunnen óf willen zijn (al laat het gebruik van de Binck app wat anders zien). Maar wat zeggen onderzoekers?

    Het Halloween-effect
    De wetenschappers Sven Bouman en Ben Jacobsen kwamen in juli 2001 met een heldere conclusie in hun onderzoek. In 36 van de 37 door hen onderzochte landen bleken de gemiddelde maandelijkse beursrendementen in de periode november tot en met april aanzienlijk hoger te liggen dan die in de periode mei tot en met oktober (van 1970 tot en met 1998). Halloween (31 oktober) was in hun ogen het keerpunt voor beleggers, zodat Bouman en Jacobsen spraken van het Halloween-effect. Na Halloween volgde een gunstiger periode voor beleggers: het rendement in de wintermaanden lag meestal boven 8%. Hoewel zij de maand september niet als comeback-maand zagen, was wel sprake van een positieve ontwikkeling gedurende de periode november tot en met april, vooral in Europese landen.

    Kritisch geluid, groter onderzoek
    Naar aanleiding van bovenstaand onderzoek, publiceerden wetenschappers Edwin Maberly en Raylene Pierce in 2004 een kritisch geluid op het onderzoek van Bouman en Jacobsen. Ze onderzochten de resultaten van Bouman en Jacobsen voor wat betreft de Amerikaanse aandelenmarkt en kwamen voor dat deel van het onderzoek tot een andere conclusie. Wanneer extreme koersbewegingen – bijvoorbeeld de beurscrash van oktober 1987 – buiten beschouwing worden gelaten, is van een Halloween-effect geen sprake.

    Deze sceptische uitspraken leidde ertoe dat Ben Jacobsen een nieuw en veel groter onderzoek startte, dit keer met Cherry Zhang. Ze gebruikten daarbij data van 109 landen die terugging tot 1694 (!). De belangrijkste conclusies die zij in oktober 2012 presenteerden (voor het laatst herzien in oktober 2018)? Gemiddeld bedroeg het ‘zomerrendement’ (mei-november) van de dataset 2,4% en het ‘winterrendement’ (november-mei) 6,9%. Een verschil van 4,5% in het voordeel van de ‘wintermaanden’.

    Wat toonden zij nog meer aan? Dat het echte comebackmoment – net als in het eerste onderzoek waar Bouman bij betrokken was – niet begin september, maar eind oktober was. Ook nu was sprake van een Halloween-effect.

    Wat kunt u hiermee als belegger?
    Anders gezegd, moet u 'in mei verkopen en weggaan'? Misschien alleen als u een actieve belegger bent en in de zomermaanden betere kansen ziet. Als u een langetermijnbelegger bent, zijn er over het algemeen andere factoren waarop u uw investeringsbeslissingen moet nemen. Is uw portefeuille nog in lijn met uw risicoprofiel? Kortom, hoe zit het met uw verhouding kasgeld, aandelen en obligaties die nodig is om uw beleggingsdoelstelling te bereiken? En heeft u een goede balans tussen waarde- en groeiaandelen binnen de portefeuille?

    Naast het feit dat (delen van) verschillende onderzoeken elkaar soms tegenspreken, hebben we te maken met statistische data op basis van historische koersen. En het hoeft niet zo te zijn dat voor de toekomst vergelijkbare conclusies kunnen worden getrokken. Er is namelijk geen zekerheid dat een seizoenseffect een blijvend karakter heeft.

    En wat te denk van het coronavirus? Ook dit zou (vermeende) seizoenspatronen in de nabije toekomst onbetrouwbaar kunnen maken. Ook heeft het coronavirus voor een flinke daling op de beurzen gezorgd. Diverse wereldbeurzen staan op dit moment zo’n 10-20% onder hun top. Nieuws over een ‘hoopgevend’ coronamedicijn of verdere grootschalige financiële ondersteuning van de wereldeconomie door beleidsmakers, kan de koersen flink laten herstellen. En dat rendement loopt u dan mis…als u in mei afscheid zou hebben genomen van uw aandelen.
  9. forum rang 7 mvliex 1 26 april 2020 22:03
    Drukke week voor de boeg met rentebesluiten

    (ABM FN-Dow Jones) Beleggers gaan een drukke, maar korte handelsweek tegemoet.

    Het cijferseizoen is volop aan de gang en ook macro-economisch is het druk. Zo staan er groeicijfers- inflatiedata en inkoopmanagersindexen op de rol en komen de grootste centrale banken met een rentebesluit.

    Beleggers maken zich echter ook op voor een lang weekend, omdat een flink aantal beurzen vrijdag gesloten is in verband met de Dag van de Arbeid.

    Inmiddels zijn er wereldwijd bijna 3 miljoen mensen besmet met het coronavirus en zijn er ruim 200.000 mensen overleden aan het virus.

    "Een snelle ommekeer naar het dagelijkse leven van vóór corona ligt niet voor de hand. Een geleidelijke terugkeer naar (een nieuw) normaal lijkt het beste waar we op kunnen hopen. Bij een tweede of volgende piek zouden de economische effecten in principe kleiner kunnen zijn omdat de immuniteit van de bevolking dan zal zijn gegroeid. Er hoeven dan minder drastische beheersingsmaatregelen te worden genomen", aldus econoom Maarten Leen van ING.

    Agenda
    Maandag is in Nederland een rustige dag, ook vanwege Koningsdag, met louter ex-dividend noteringen van Heineken en Wolters Kluwer.

    Dinsdag ook weer enkele ex-dividend noteringen, onder meer die van Flow Traders, en de jaarvergaderingen van ING en Galapagos.

    Woensdag opent Unibail-Rodamco-Westfield de boeken. Het aandeel staat dit jaar al op een verlies van 64 procent.

    Donderdag is de drukste cijferdag op Beursplein 5. Er zijn cijfers van Besi, Corbion, Fugro, KPN, Brunel en zwaargewicht Royal Dutch Shell. Daarnaast zijn er jaarvergaderingen van Acomo en Philips.

    Vrijdag op 1 mei zijn de beurzen van Euronext gesloten in verband met de Dag van de Arbeid. Toch zal ForFarmers dan een update over het eerste kwartaal geven.

    Ook staan er internationaal een groot aantal bedrijfscijfers gepland voor de komende week.

    Maar niet alleen qua bedrijfscijfers belooft het een drukke week te worden. De macro-agenda is ook goed gevuld, hoewel de week rustig aanvangt.

    Op dinsdag is er een rentebesluit van de Bank of Japan. Woensdag zijn er verschillende Europese inflatie- en groeicijfers. Ook in Amerika staat het bruto binnenlands product op de rol. Nabeurs komt de Amerikaanse Federal Reserve met een rentebesluit.

    Donderdag is eveneens een drukke dag. Een serie groeicijfers, het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en een Chinese inkoopmanagersindex bepalen het beeld.

    Vrijdag volgen dan de inkoopmanagersindexen van Markit voor de industrie, terwijl de meeste beurzen in Europa de deuren dus gesloten houden. Op Wall Street is er wel gewoon handel.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    © Copyright ABM Financial News B.V.
  10. _Aurum_ 27 april 2020 21:11
    quote:

    mvliex 1 schreef op 26 april 2020 20:50:

    Van Binck: Aandelenstrategieën
    Sell in May, remember be back in September?
    Ook in tijden van corona?

    HANS OUDSHOORN

    Hoewel beurswijsheden vaak grappig klinken, kennen ze meestal een serieuze ondertoon. Een van de bekendste gezegdes luidt voluit ‘Sell in May and go away, but remember to come back in September’. Deze veelgebruikte uitspraak onder beleggers stelt dat aandelenrendementen van mei tot en met augustus minder goed zijn en suggereert dat het verstandig is aandelen in het voorjaar te verkopen. En weer te kopen begin september, omdat dan betere beurstijden aanbreken.

    Aangezien het bijna mei is, rijst de vraag of er een kern van waarheid in deze spreuk zit. De laatste decennia is veel onderzoek gedaan naar het verschijnsel. En enkele daarvan lijken in eerste instantie het adagium te bevestigen. Is het daarom tijd uw aandelen te verkopen nu mei voor de deur staat? Of is dat – ook met het oog op het coronavirus – veel te voorbarig? In dit artikel proberen we u meer inzicht te geven over dit seizoenseffect.

    Het ontstaan van de spreuk
    Het verhaal gaat dat de spreuk ontstond in de tijd dat de notabelen – vroeger was beleggen alleen weggelegd voor artsen, burgemeesters en notarissen – zich in de zomer terugtrokken op hun landgoed en pas rond de herfst weer terugtrokken naar de stad om zich met werk en (aandelen-)handel bezig te houden.

    Tegenwoordig wordt de verkoop van een deel van de aandelenportefeuille ter bekostiging van de zomervakantie – of als extra zakcentje op reis – aangestipt als een van de mogelijke verklaringen voor lagere rendementen in de zomer en daarmee als bevestiging van de beurswijsheid. Ook zouden beleggers in de zomermaanden wat risico van tafel willen halen, aangezien ze tijdens hun vakantie minder vaak met hun beleggingen bezig kunnen óf willen zijn (al laat het gebruik van de Binck app wat anders zien). Maar wat zeggen onderzoekers?

    Het Halloween-effect
    De wetenschappers Sven Bouman en Ben Jacobsen kwamen in juli 2001 met een heldere conclusie in hun onderzoek. In 36 van de 37 door hen onderzochte landen bleken de gemiddelde maandelijkse beursrendementen in de periode november tot en met april aanzienlijk hoger te liggen dan die in de periode mei tot en met oktober (van 1970 tot en met 1998). Halloween (31 oktober) was in hun ogen het keerpunt voor beleggers, zodat Bouman en Jacobsen spraken van het Halloween-effect. Na Halloween volgde een gunstiger periode voor beleggers: het rendement in de wintermaanden lag meestal boven 8%. Hoewel zij de maand september niet als comeback-maand zagen, was wel sprake van een positieve ontwikkeling gedurende de periode november tot en met april, vooral in Europese landen.

    Kritisch geluid, groter onderzoek
    Naar aanleiding van bovenstaand onderzoek, publiceerden wetenschappers Edwin Maberly en Raylene Pierce in 2004 een kritisch geluid op het onderzoek van Bouman en Jacobsen. Ze onderzochten de resultaten van Bouman en Jacobsen voor wat betreft de Amerikaanse aandelenmarkt en kwamen voor dat deel van het onderzoek tot een andere conclusie. Wanneer extreme koersbewegingen – bijvoorbeeld de beurscrash van oktober 1987 – buiten beschouwing worden gelaten, is van een Halloween-effect geen sprake.

    Deze sceptische uitspraken leidde ertoe dat Ben Jacobsen een nieuw en veel groter onderzoek startte, dit keer met Cherry Zhang. Ze gebruikten daarbij data van 109 landen die terugging tot 1694 (!). De belangrijkste conclusies die zij in oktober 2012 presenteerden (voor het laatst herzien in oktober 2018)? Gemiddeld bedroeg het ‘zomerrendement’ (mei-november) van de dataset 2,4% en het ‘winterrendement’ (november-mei) 6,9%. Een verschil van 4,5% in het voordeel van de ‘wintermaanden’.

    Wat toonden zij nog meer aan? Dat het echte comebackmoment – net als in het eerste onderzoek waar Bouman bij betrokken was – niet begin september, maar eind oktober was. Ook nu was sprake van een Halloween-effect.

    Wat kunt u hiermee als belegger?
    Anders gezegd, moet u 'in mei verkopen en weggaan'? Misschien alleen als u een actieve belegger bent en in de zomermaanden betere kansen ziet. Als u een langetermijnbelegger bent, zijn er over het algemeen andere factoren waarop u uw investeringsbeslissingen moet nemen. Is uw portefeuille nog in lijn met uw risicoprofiel? Kortom, hoe zit het met uw verhouding kasgeld, aandelen en obligaties die nodig is om uw beleggingsdoelstelling te bereiken? En heeft u een goede balans tussen waarde- en groeiaandelen binnen de portefeuille?

    Naast het feit dat (delen van) verschillende onderzoeken elkaar soms tegenspreken, hebben we te maken met statistische data op basis van historische koersen. En het hoeft niet zo te zijn dat voor de toekomst vergelijkbare conclusies kunnen worden getrokken. Er is namelijk geen zekerheid dat een seizoenseffect een blijvend karakter heeft.

    En wat te denk van het coronavirus? Ook dit zou (vermeende) seizoenspatronen in de nabije toekomst onbetrouwbaar kunnen maken. Ook heeft het coronavirus voor een flinke daling op de beurzen gezorgd. Diverse wereldbeurzen staan op dit moment zo’n 10-20% onder hun top. Nieuws over een ‘hoopgevend’ coronamedicijn of verdere grootschalige financiële ondersteuning van de wereldeconomie door beleidsmakers, kan de koersen flink laten herstellen. En dat rendement loopt u dan mis…als u in mei afscheid zou hebben genomen van uw aandelen.
    Met het rendement van de afgelopen november-april erbij, zal het minder in het voordeel van die maanden zijn... "Bijzonder" onderzoek, lijkt me relevanter om naar bijv. de afgelopen 10 jaar te kijken dan om 1694 erbij te betrekken.
    Overigens wel leuk leesvoer;)
454 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.