Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur) Verschil Volume
31,890   0,000   (0,00%) Dagrange 31,570 - 31,990 5.972.674   Gem. (3M) 6,1M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1965 1966 1967 1968 1969 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 april 2020 11:21
    quote:

    tjongejonge schreef op 18 april 2020 08:24:

    Crude oil gisteren day low $17.31.....Shell vrolijk plus 5%...?!

    Alles op de aandelenmarkten is momenteel slechts gebaseerd op hoop en een slimme Donald Trump die dat als geen ander begrijpt en daar uitermate handig op inspeelt ;-)
    Fundamenteel staan we nochtans aan de vooravond van een financiële crisis die de wereld nooit eerder heeft meegemaakt. Dat gaat zich natuurlijk vertalen richting de waarde van aandelen.
    Een aandeel Shell is momenteel dan ook niet goedkoop maar feitelijk te duur.

    Mee eens! Wie het nieuws volgt kan gewoonweg geen andere conclusie trekken dan dat de ergste financiële crisis sinds 1929/1930 aanstaande is.
  2. [verwijderd] 18 april 2020 11:25
    quote:

    aextracker schreef op 18 april 2020 09:05:

    Persoonlijk blijf ik voorlopig genieten van recente bijkopen RDS.
    Inmiddels 25% rendement op de laatste aankoop, waar dividend bij komt.

    Bij een laagste olieprijs van 30 jaar en een kredietfaciliteit van 40 Mrd. is RDS met een grote nieuwe aandeelhouder voorzien, die een LT doel heeft.
    Dat nieuwe aandeelhouderschap hangt niet geheel toevallig samen met de nieuwe RDS (in witte soepjurk geklede) aandeelhouder uit de opdrogende woestijn.
    Die nieuwe aandeelhouder is juist de directeur grooteigenaar van de grondstofleverantie en tevens initiator achter het proces wat leidde tot een imploderende olieprijs ten tijde van een aanstaande wereldwijd escalerende mega-crisis die in china aanving. Wat dat betreft een gevoelig proces, waar je veel bij kan bedenken en van vinden.

    M.a.w. de onder druk gezette OPEC\Rusland olieproduktie dealmaking -> is bewust in- & aangestuurd door de olie-arabieren. Die wilden een dominantere positie in de upstream van hun product portefeuille en zagen nu hun kas schoon) bij een qua rendement LT prima fonds in porto. De corona crisis deed de rest voor hen en ze hebben er heel behendig gebruik van gemaakt. In die zin, bleek cash inderdaad king ! je kan het maar beter hebben !

    LT een prima aandeel om in te verkeren. De belangen overstijgen mondiaal de dip en het herstel van de wereldwijde industrie vergt wellicht 3-7 jaar en die tijd hebben de saudi's zeker. Of RDS en de wereld er beter van wordt en blij mee is ? Dat zal tzt blijken !
    of het rendement van het aandeel er slechter van wordt de komende 10 jaar, dan de afgelopen 10 jaar ? Verwacht van niet.
    AB.
  3. alexnr75 18 april 2020 11:26
    quote:

    tjongejonge schreef op 18 april 2020 08:36:

    Cash is King als je een bepaald aandeel binnenkort voor een véél lagere prijs kan aanschaffen ;-)
    Waar parkeer jij deze Cash om te voorkomen dat je het kwijtraakt als de reeds technisch failliete EU banken failliet gaan?

    Het Deposito - garantie stelsel kan je in dat geval ook vergeten.
  4. [verwijderd] 18 april 2020 11:28
    quote:

    Warner Bros schreef op 18 april 2020 11:21:

    [...]Mee eens! Wie het nieuws volgt kan gewoonweg geen andere conclusie trekken dan dat de ergste financiële crisis sinds 1929/1930 aanstaande is.
    Qua economische cijfers heb je gelijk.

    Er is m.i. een verschil met alle voorgaande crises, nog nooit hebben centrale banken in zo'n korte tijd zoveel geld gecreëerd. Hiervan zal best weer een gedeelte de financiële markten invloeien net als bij al die vorige QE injecties.
  5. [verwijderd] 18 april 2020 11:32
    quote:

    tjongejonge schreef op 18 april 2020 09:59:

    Even ter herinnering;

    Vóór de corona crisis (januari 2020) had Shell het al over 'tegenwind' en het moeten verminderen van de schulden.

    www.belegger.nl/Column/492892/Shell-E...

    Op dat moment stond de prijs van een vat olie rond 52,14 dollar.

    www.iex.nl/Aandeel-Koers/210964/Royal...
    Het lijkt erop dat beleggers slecht nieuws altijd zo weer zijn vergeten en hup dan gaan de koersen weer omhoog. Ik verwacht dat de cijfers van het eerste kwartaal 2020 voor Shell nog enigszins goed zullen zijn omdat de olieprijs in de eerste twee maanden nog redelijk op peil was en de economie nog niet was stilgevallen. Maar één ding is zeker: de cijfers van het tweede kwartaal zullen veel dramatischer worden.
  6. [verwijderd] 18 april 2020 11:33
    quote:

    kassa! schreef op 18 april 2020 11:28:

    [...]

    Qua economische cijfers heb je gelijk.

    Er is m.i. een verschil met alle voorgaande crises, nog nooit hebben centrale banken in zo'n korte tijd zoveel geld gecreëerd. Hiervan zal best weer een gedeelte de financiële markten invloeien net als bij al die vorige QE injecties.

    Klopt
  7. [verwijderd] 18 april 2020 12:06
    quote:

    kassa! schreef op 18 april 2020 10:28:

    [...]

    Interessant.

    Wat versta jij onder een zuivere olieprijs.
    De spot staat inderdaad op een laagtepunt, maar als de tracker ook langlopende futures covered is er nog heel wat downside risico.

    Benieuwd dat te horen.
    Ik heb alvast weer heel wat bijgeleerd via jullie reacties. Het verhaal over contango is interessant, maar ik heb de indruk dat die voor de Wisdomtree WTI Crude oil niet geldt. Waarom? Omdat de grafieken leren dat de prijs nagenoeg gelijkloopt.

    Misschien is dat omdat het een synthetische tracker is en geen fysieke:
    Zie www.wisdomtree.eu/nl-be/products/ucit... :
    Of omdat ze een verbeterd 'roll'-systeem hebben?
    www.etfstrategy.com/wisdomtree-unveil...

    Ook voor het beantwoorden van de vraag van Kassa ben ik niet onderlegd genoeg. Het enige wat ik daarop kan antwoorden is dat de prijs van de bovenvermelde ETF in 1 jaar tijd 68,20 zakte en de prijs van de WTI Crude oil ongeveer 68,60 zakte. Daaruit leid ik af dat de ETF heel goed gelijkloopt met de WTI Crude Oil, zoals je die terug vindt op de website van Oil Price.

    Replication method Synthetic - fully funded swap
  8. [verwijderd] 18 april 2020 12:08
    FD gisteren:

    De wereld ligt nog stil, maar de beurzen zijn allang weer uit het dal

    In het kort
    De markten vielen ver terug in maart, maar zijn alweer aan een indrukwekkend herstel bezig.
    Meer duidelijkheid over corona, grootscheeps overheidsingrijpen en de hoop dat de economie snel weer krachtig herstelt zijn enkele verklaringen voor de opleving.Maar de onzekerheid blijft zo groot dat lang niet iedereen ervan overtuigd is dat de pijn achter de rug is.

    22 miljoen Amerikanen werden de afgelopen vier weken werkloos. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorspelt een diepe wereldwijde recessie, inkoopmanagersindices zijn gekelderd, en graadmeters voor economische activiteit zijn hard gedaald.

    En de aandelenbeurzen?
    Die lijken wel over de ergste coronaschrik heen. Na de allersnelste bearmarkt ooit volgt nu alweer een paar weken gestaag herstel. Er zijn wel schommelingen, maar de trend is omhoog. De S&P 500 staat 11% lager dan eind vorig jaar, maar ruim 28% boven het dieptepunt op 23 maart. De Stoxx Europe 600-index verloor 20% sinds de jaarwisseling, maar stond in maart nóg 19% lager.

    Op de aankondigingen van de huiveringwekkende Amerikaanse werkloosheidscijfers reageerde Wall Street steeds: die vier dagen steeg de S&P telkens. Een op het oog nogal prematuur bericht over een mogelijk medicijn tegen Covid-19 leidde vrijdag tot behoorlijke koersstijgingen. Hoe is dat mogelijk?

    Overdreven koersval
    'De beurs is niet de economie', zegt strateeg Thijs Knaap van APG. 'Veel schade komt terecht bij kleinere ondernemers, zonder beursnotering, terwijl grote bedrijven vaak doordraaien. Zeker in sectoren die niet direct geraakt worden, zoals technologiebedrijven.'

    Op zoek naar een verklaring voor het opvallende herstel komen veel beleggers met nog twee observaties. De eerste: dat de enorme koersval in maart overdreven was. Enorme onzekerheid over een nieuw soort crisis en de maatregelen die al dan niet zouden volgen, zorgden voor paniek op de markten. Iedereen was op zoek naar cash, en verkocht dus riskante en goed verhandelbare effecten: aandelen.

    Het optreden van centrale banken en overheden nam vervolgens een deel van de onrust weg. Die beloofden voor duizenden miljarden aan noodsteun voor bedrijven en markten. Tegelijkertijd groeit er voorzichtig optimisme: de (eerste) piek van de uitbraak zou in veel landen wel eens achter ons kunnen liggen.

    Die steunpakketten blijven nog wel even
    'Natuurlijk staan er nog heel veel vragen uit, maar vergeleken met een week of vier geleden weten we veel beter waar we aan toe zijn', zegt Emmanuel Cau, hoofd Europese aandelen bij Barclays. 'En die steunmaatregelen zullen nog langer actief blijven dan de tijd die de economie nodig heeft om te herstellen.’

    Beleggers zijn dus enigszins gerustgesteld door overheidsingrijpen. Sterker nog, volgens Knaap van APG zijn zij gewend geraakt aan die achtervang. 'Je wordt al tien jaar beloond voor buy the dip, en dat zag je nu ook weer, ondanks het feit dat het nieuws objectief heel slecht was.' Wie inzet op verdere koersdalingen wordt voorlopig afgestraft. Meedoen móét haast wel.

    Het echte koopjesjagen lijkt alweer voorbij. De rekenmeesters van Goldman Sachs stellen dat Europese aandelen op basis van verschillende waarderingsmodellen momenteel niet echt goedkoop zijn. Van die prijzen kan dus nog wel wat af, volgens Goldman, al verwachten de Amerikanen volgend jaar een krachtig herstel.

    Bedrieglijk herstel
    Hedgefonds Elliott is een stuk pessimistischer. De voormalige belager van AkzoNobel denkt dat er een volgende krach aan zit te komen, die de aandelenkoersen van de S&P 500-index 50% onder de piek van februari zou kunnen zetten. Op dit moment staan de prijzen 15% onder dat niveau. 'Er is geen sprake van een gouden hoorn des overvloeds vol koopjes', schreef de belegger deze week aan zijn klanten.

    Ook aandelenbelegger Martyn Hole van Capital Group waarschuwt dat het herstel dat we gezien hebben bedrieglijk kan zijn. 'Dalende markten hebben vrijwel altijd significante tussentijdse oplevingen. Een herstel van de helft van het verlies is heel normaal, en dat is precies het niveau waarop bijvoorbeeld de S&P 500 nu zit', zegt hij. 'Maar aan de andere kant is het ook goed mogelijk dat het dankzij de uitgebreide stimuleringsmaatregelen bij deze korte, scherpe correctie blijft. Ik weet het niet. Niemand weet het.'

    Feit is dat we nauwelijks drie weken vooruit kunnen kijken, laat staan dat we kunnen inschatten hoe september eruit zal zien. 'Daarom is het ongelooflijk moeilijk om in te schatten wat een redelijk niveau voor de markten zou zijn', zegt Paul O’Connor, hoofd multi-asset bij Janus Henderson. ‘Hoe zeker is het dat we het virus onder controle krijgen? Boeken we nu alleen vooruitgang omdat we de deur niet meer uitgaan? Er komen bemoedigende signalen uit Azië, waar de restricties worden versoepeld. Maar men houdt zich daar veel strikter aan social distancing dan in Europa, dus ik vind het lastig om daar een optimistische kijk op de markten op te baseren.'
  9. [verwijderd] 18 april 2020 12:44
    [quote alias=Warner Bros id=12328557 date=202004181121]
    [...]Mee eens! Wie het nieuws volgt kan gewoonweg geen andere conclusie trekken dan dat de ergste financiële crisis sinds 1929/1930 aanstaande is.
    [/quoteCrude oil is dat een gewoon aandeel? Ik ken dat niet en zo ja kan je me daar de isin code even van door sturen.]
  10. [verwijderd] 18 april 2020 12:48
    quote:

    Zinnig schreef op 18 april 2020 12:08:

    FD gisteren:

    De wereld ligt nog stil, maar de beurzen zijn allang weer uit het dal

    Ook aandelenbelegger Martyn Hole van Capital Group waarschuwt dat het herstel dat we gezien hebben bedrieglijk kan zijn. 'Dalende markten hebben vrijwel altijd significante tussentijdse oplevingen. Een herstel van de helft van het verlies is heel normaal, en dat is precies het niveau waarop bijvoorbeeld de S&P 500 nu zit', zegt hij. 'Maar aan de andere kant is het ook goed mogelijk dat het dankzij de uitgebreide stimuleringsmaatregelen bij deze korte, scherpe correctie blijft. Ik weet het niet. Niemand weet het.'

    Zo is het ..
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1965 1966 1967 1968 1969 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑