Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.693 Posts
Pagina: «« 1 ... 262 263 264 265 266 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 asti 11 april 2020 03:10
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 11 april 2020 01:32:

    [...]
    Het antwoord staat in mijn reactie op @Chiddix van 00,32 uur, hierboven.

    Nog een persoonlijke noot.
    Ook in de klimaatdraad merkte ik al een jaar geleden dat je je regelmatig ergert aan mij, leidend tot nogal vervelende en persoonlijke aanvallen in mijn richting. Ik vind dat jammer. Kennelijk is er iets in mijn schrijfstijl dat je irriteert, maar eigenlijk begrijp ik dat niet.

    Ik geef toe dat ik me heel soms bezondig aan een plagerijtje (over germanismen en 'exponentieel verval'), maar verder ben ik me van geen kwaad bewust. Ik poog net als jij zakelijk en met argumenten te discussiëren, en informatie te verschaffen over dingen waar ik verstand van heb.

    Omgekeerd voel ik helemaal geen ergernis in jouw richting (behalve dan na weer zo'n persoonlijke aanval). Integendeel, ik heb over 't algemeen veel waardering voor je posts. Je komt vaak met interessante links of artikelen, hier en in andere draden. Ik heb je deze week zelfs 1 of 2 keer een AB-tje gegeven voor de grafieken over aantallen corona-besmettingen en sterfgevallen die je hier dagelijks post.

    Ik verzoek je oprecht om te proberen voortaan je irritatie over mijn schrijfstijl te onderdrukken en vooral op de inhoud te letten. Ik denk dat we vanuit onze vakkennis nuttige bijdragen kunnen leveren aan deze en andere draden, en zie daar naar uit.

    Als mediator Asti zo vrij mag zijn:

    Los van jullie inhoudelijk verschillen van mening (of miscommunicatie).

    Tussen de regels door was al te merken dat jullie wel waardering en respect voor elkaar hebben. Het verdwijnen van onbeleefdheden is een kwestie van acclimatiseren aan het digitale klimaat.
  2. forum rang 10 luchtschip 11 april 2020 04:20


    CO2-uitstoot

    Manifest van 170 wetenschappers: het is een blunder als we niet groener uit de coronacrisis komen

    Nu alles stilligt, kunnen we radicaal groen de draad oppakken. Dit bepleiten 170 Nederlandse wetenschappers vandaag in een manifest.

    Covid-19 ontwricht levens, maar biedt tegelijk een historische kans, betoogt een groep van 170 Nederlandse wetenschappers. Zij zien een unieke gelegenheid, om de maatschappij “radicaal duurzamer” te maken. Reken af met ‘business as usual”, bepleiten ze in een gezamenlijk manifest, dat vandaag verschijnt. Die oproep richt zich allereerst tot politici, die beleid en visie moeten ontwikkelen voor het tijdperk na corona.

    “Doortastende maatregelen” zijn nodig, aldus de academici van acht universiteiten, waaronder die in Wageningen, Leiden, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Mensen kunnen een universeel basisinkomen krijgen, arme landen kunnen kwijtschelding van schulden krijgen. Zulke radicale omvormingen zijn denkbaar nu de crisis economische zekerheden ontregelt, menen ze.

    De wetenschappers, hoofdzakelijk sociologen en milieuwetenschappers, roepen ook burgers op om vanaf nu andere keuzes te maken. De consument kan bijdragen aan “afname van luxueuze en verspillende” consumptie. Met de oude vanzelfsprekendheid van reis- en koopbelust leven kan worden gebroken, opperen ze. In hun manifest leggen ze de relatie tussen de uitdijende wereldeconomie en de schade van de pandemie. Die schade is groot door de “steeds maar groeiende circulatie van goederen en mensen, ongeacht de talloze ecologische problemen en de toenemende ongelijkheid die dit veroorzaakt”, betogen ze

    Lees hieronder het manifest
    drive.google.com/file/d/18lgH20CnBwhN...

    De waarde van lokale voedselvoorziening
    De overheid zou bij het redden van de economie de bedrijven die milieuvriendelijk en lokaal werken een streepje voor kunnen geven. “Olie-, gas-, mijnbouw- en reclamebedrijven” horen daar niet bij. De crisis zou verder het moment zijn om te stoppen met “generieke groei”, met financiële winst als voornaamste doel.

    Naast hun kritiek op de economie als “groeimachine”, komen de wetenschappers met voorstellen voor verandering. Ze zien de coronacrisis als uitgelezen moment om vaart te maken met ‘kringlooplandbouw’. Vanwege het leven rondom huis ontdekken mensen de waarde van lokale voedselvoorziening, is hun idee. Ook verdienen zorg, onderwijs en OV-diensten een betere positie, in de nieuwe orde die de academici zich voorstellen.

    De academici zouden het een blunder vinden als de wereld niet groener uit de coronacrisis komt. Dat zou het risico op nieuwe milieu- en gezondheidsrampen in stand houden. De wetenschappers waarschuwen: zonder serieuze aanpassingen keert milieu- en klimaatschade op de oude voet terug. De opzienbarende milieuwinst, schonere lucht en lagere CO2-uitstoot, vanwege de coronacrisis zal “tijdelijk en marginaal” blijken, wanneer er geen politieke en economische veranderingen komen, en de maatschappij in oude patronen vervalt.

    www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/mani...
  3. forum rang 10 luchtschip 11 april 2020 06:14


    This volcanic dome is Anak Krakatoa- son of the ancient mountain whose eruption in 1883 caused a disruptive cooling of the earth. Not as severe as the 1816 Year without a Summer, probably caused by Mount Tambora's eruption.

    video 1:00 minuut
    twitter.com/JenNWCbus/status/12488130...
  4. [verwijderd] 11 april 2020 07:27
    quote:

    Chiddix schreef op 11 april 2020 07:00:

    Dagstaat coronavirus: 10-04

    VS-501419(+35679)
    Spanje-158273(+5051)
    Italie-147577(+3951)
    Frankrijk-125931(+7148)
    Duitsland-122171(+3936)
    VK-74605(+6553)
    Nederland-23097(+1335)
    Belgie-26667(+1684)
    cijfers West Balkan ? Oost EU ?, Oost Balkan,Turkije ?
  5. [verwijderd] 11 april 2020 08:18
    Al weken hoor je in Nederland en Belgie de roep om tests en beschermingsmiddelen. Als oppositie scoor je geen punten als je dat roept in het parlement.
    Na de uitbraak in China(Januari) heeft men gewoon zitten slapen en gedacht, het virus komt er bij ons niet in.
    Niemand kwam op het idee, stel dat het virus ons bereikt, wat dan?
    Zijn we daarop voorbereid? Hoe zit het met tests en beschermingsmiddelen?
    Als Joe Biden nu Trump aanvalt komt de vraag, hebben de Democraten in Januari aan de bel getrokken? De Democraten hebben een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden.
  6. [verwijderd] 11 april 2020 08:51
    Italiaanse bejaarden nemen het lot in eigen hand
    Geplaatst op 11 april 2020door E.J. Bron

    (Door: “Weethetwel”)

    In Italië is een complete oorlog uitgebarsten tussen de bejaarden en de jongere generaties. Terwijl de jongeren in grote angst en gehoorzaamheid thuis zitten, negeren de bejaarden massaal hun lock-down. In grote aantallen trekken zij de straat op en vertoeven demonstratief op alle plaatsen die verboden zijn. De politie deelt bekeuringen uit, maar ze trekken zich er helemaal niets meer van aan. Op de sociale media woedt de strijd nóg heviger. Als de situatie niet zo treurig was, zit er zelfs een humoristische kant aan de zaak.

    Er is in Italië namelijk niet één bejaarde die op sociale media zit. Op sociale media zit de groep die vooral in de virtuele wereld leeft en zich op laat sluiten. De bejaarden met hun levenswijsheid en hun gevoel voor vrijheid hebben al lang door dat ze met heel die corona-affaire vreselijk bedrogen worden. Ze grijpen de macht en gaan door met het gewone leven. In de virtuele wereld daarentegen barst de bom. Dáár zitten de gelijkgestemden die zich steeds kwader maken. Het is komisch het commentaar voorbij te zien komen van de “bedrogen” dertigers die het hélemaal gehad hebben met de bejaarden. “Zitten wij thuis om de bejaarden te redden en als “dank” negeren zij massaal het uitgaansverbod”.

    Bejaarden werden steeds meer het afval van de maatschappij

    Er zit niet zo veel verschil tussen Italië´s oude generatie en die bij ons in Nederland. Het zijn de mensen die hun leven lang enorm hard gewerkt hebben om het land op te bouwen en die welvaart aan hun kinderen door te geven. Zij hebben ook nog gevochten voor de vrijheid die nu te grabbel wordt gegooid. Misschien hebben zij hun kinderen wel wat teveel verwend. Het is voor die kinderen heel vanzelfsprekend geworden dat die welvaart er is. Daarnaast zien ze niet goed meer dat ze dat vooral aan hun ouders te danken hebben. Helemaal duidelijk komt dat naar voren in de politiek. Daar zit een generatie jongeren die nog nóóit gewerkt heeft en voor wie het inkomen helemáál vanzelfsprekend is, omdat ze een oneindige pot belastinggeld ter beschikking hebben waaruit hun leventje tot in lengte van jaren verzekerd lijkt. Deze generatie politici heeft lak aan bejaarden en dat laten zij al decennia blijken door systematisch de menselijke kant van de bejaarden te ontkennen en ze steeds meer in een hoek te drukken van “overtollig” en “kostenpost”. En met kostenposten weten ze wel raad. Daar kun je op bezuinigen en dat hebben ze dan ook massaal gedaan. En met de aantallen weten ze óók wel raad: middels een uitgekiend systeem van wetgeving en mentale druk wordt gepoogd deze mensen tot vroegtijdig sterven aan te zetten. Opgeruimd staat netjes.

    De bejaarden zélf bemoeien zich niet zoveel met de politiek

    Er zijn een aantal redenen waarom bejaarden zich maar weinig bemoeien met de politiek. De belangrijkste reden is dat ze niks meer te vertellen hebben. Ze stemmen wel braaf op een bejaardenpartij, maar wat moet die nu voor hen doen. De werkelijke macht in het land ligt bij de generaties die ná hen komen en die op dit moment de lakens uitdelen. Bescheiden als ze zijn, vragen ze trouwens ook niet veel. En in de keiharde westerse maatschappij van “individualisering”, wat niets anders betekent dan “ieder voor zich”, ben je met je bescheidenheid nérgens. Wanneer het respect voor de bejaarden niet meer vanuit de jongere generatie zélf komt, is het gedaan en lijken ze alleen maar af te kunnen wachten wat hen nog wordt toegeschoven.

    Maar nú, in het corona-tijdperk, is alles anders

    Dan komt er ineens een virus uit de hoge hoed waarvan al lang en breed bekend is dat het absoluut geen massamoordenaar is of ooit zal worden, maar waarmee middels een ongekende media-hype het grootste bedrog aller tijden wordt gepleegd. De halve mensheid wordt als vee opgehokt en met stokslagen op hun plaats gehouden. De hele economie wordt stilgelegd. En met welke reden? “We moeten zuinig zijn op onze bejaarden”. Aan de bejaarden zélf werd niets gevraagd. Ze zien wél wat de jongere generatie opeens voor hen in petto heeft: van het ene op het andere moment worden ze behandeld als melaatsen en wil niemand meer iets met ze te maken hebben. Zogenaamd voor hun eigen bestwil. Er zijn gevallen bekend dat hulpbehoevende oudjes van het ene op het andere moment in de steek zijn gelaten en gestorven door gebrek aan voedsel en water. Ook in Nederland worden de bejaarden door gewetenloze politici opgesloten en de familiebanden doorgesneden. Kinderen gaan niet meer op bezoek bij hun aan kanker stervende vader, omdat hij misschien corona kan krijgen.

    In Italië is het nog veel schrijnender dan hier wanneer verboden wordt de doden te begraven. Ze zien hun medemensen sterven en na hun dood afgevoerd worden als chemisch afval naar de verbrandingsoven. Wat vervolgens door de buitenlandse media gebruikt wordt om de corona-angst verder aan te wakkeren. Is dát de manier die zij zich voorgesteld hadden om hun leven te beëindigen?

    Levenservaring en wijsheid

    Welke streken die politici nu ook met de bejaarden uithalen, of ze hen nu opsluiten, geestelijk kapot proberen te maken, als kleine kinderen behandelen: in één opzicht blijven ze straatlengtes vóór op hun kwelgeesten: dat is met hun levenservaring en wijsheid. Ze kijken overal dwars doorheen. Niemand kan hen dat meer afnemen. Natuurlijk, zij zijn óók geschrokken van het ongekende mediabombardement van de corona-hype. Maar véél eerder dan de gehersenspoelde jongere generaties hadden zij in de gaten welk enorm bedrog hier werd gepleegd. Massaal komen ze naar buiten en zitten gezellig samen in de zon. Ze nemen zelf de koffie mee, want hun cafeetje is op last van hogerhand gesloten. Vechten kunnen ze niet meer. De bekeuringen die door hun eigen kinderen worden uitgedeeld, nemen ze voor lief, dat gaat tóch van de erfenis af.

    Door:
    “Weethetwel”
    ejbron.wordpress.com/2020/04/11/itali...
  7. [verwijderd] 11 april 2020 09:12
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 11 april 2020 01:32:

    [...]
    Het antwoord staat in mijn reactie op @Chiddix van 00,32 uur, hierboven.
    [...]
    Ik verzoek je oprecht om te proberen voortaan je irritatie over mijn schrijfstijl te onderdrukken en vooral op de inhoud te letten. Ik denk dat we vanuit onze vakkennis nuttige bijdragen kunnen leveren aan deze en andere draden, en zie daar naar uit.
    Je hebt me al een keer "uitgelegd" dat ik door te lang in het buitenland geleefd te hebben de nuchtere discussie stijl die Hitler geïntroduceerd zou hebben (voor het gemak even Zwitserland en Duitsland over één kam scherend) overgenomen te hebben dus laten we het daar op houden. Het wijzen op mijn germanismen stoort me overigens absoluut niet, in tegendeel.

    Nu de inhoudelijke discussie. De vraag was of een besmet persoon die rustig adem haalt even veel en even ver virussen verspreidt als een persoon die praat of zingt. Mij lijkt het waarschijnlijk dat dit niet het geval is en jij beweert van wel. Let wel, als experimentator beweer ik niets maar opper een mogelijkheid. Bewijzen, in welke richting dan ook, liggen er wat mij betreft op dit moment nog niet op tafel.
    De reden van mijn vermoeden is dat ademhalen praktisch altijd door de neus gedaan wordt en de beide andere activiteiten door de mond en in het geval van zingen zelfs "uit volle borst". Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat dit geen invloed zou hebben. De vraag is dus legitiem.
    Als input in deze discussie citeer ik een onderzoeker die op meters afstand kan vaststellen dat het aantal druppeltjes in de lucht toeneemt zodra iemand begint te praten ("zijn mond open doet"). De man heeft zich op het thema gespecialiseerd en speciale meetapparatuur ontwikkeld. Ik geef het betreffende citaat met referentie.
    En dan komt er "ja en ?". Dat irriteert inderdaad. Mijn "typische reactie" is daarbij een neutrale uitspraak. Ik kan het daarbij niet laten je eigen inschatting te citeren als "breedst georiënteerde fysicus van het land". Maar ook dat zou je niet mogen storen, zelfs niet uit de mond van Sneeuwwitje. Het is uiteindelijk je eigen uitspraak...

    Ik zal op dit thema (waar ongetwijfeld velen in deze weken zich mee bezig gehouden hebben) nog terugkomen.
  8. forum rang 6 leek2018 11 april 2020 09:15
    quote:

    Kees2 schreef op 11 april 2020 08:51:

    Italiaanse bejaarden nemen het lot in eigen hand
    Geplaatst op 11 april 2020door E.J. Bron

    (Door: “Weethetwel”)

    In Italië is een complete oorlog uitgebarsten tussen de bejaarden en de jongere generaties. Terwijl de jongeren in grote angst en gehoorzaamheid thuis zitten, negeren de bejaarden massaal hun lock-down. In grote aantallen trekken zij de straat op en vertoeven demonstratief op alle plaatsen die verboden zijn. De politie deelt bekeuringen uit, maar ze trekken zich er helemaal niets meer van aan. Op de sociale media woedt de strijd nóg heviger. Als de situatie niet zo treurig was, zit er zelfs een humoristische kant aan de zaak.

    Door:
    “Weethetwel”
    ejbron.wordpress.com/2020/04/11/itali...
    Vreemd verhaal, vooral als je weet dat de meeste Italiaanse bejaarden bij hun kinderen wonen.
  9. forum rang 4 Ed Verbeek 11 april 2020 09:30
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 10 april 2020 15:59:

    Bij besmetting via de lucht is er volgens mij weing verschil tussen ademen, praten en zingen.
    “The device that can detect tiny, invisible particles of mucus or saliva that come out of someone's mouth and move through the air, he can tell whether the bedridden person is speaking or not just by looking at the read-out on his instrument."

    Wijst dit er volgens jou op dat er een verschil is tussen ademen en praten?
  10. [verwijderd] 11 april 2020 09:49
    quote:

    Kees2 schreef op 11 april 2020 08:51:

    Italiaanse bejaarden nemen het lot in eigen hand
    Geplaatst op 11 april 2020door E.J. Bron

    (Door: “Weethetwel”)

    In Italië is een complete oorlog uitgebarsten tussen de bejaarden en de jongere generaties.

    Maar nú, in het corona-tijdperk, is alles anders

    Dan komt er ineens een virus uit de hoge hoed waarvan al lang en breed bekend is dat het absoluut geen massamoordenaar is of ooit zal worden, maar waarmee middels een ongekende media-hype het grootste bedrog aller tijden wordt gepleegd. De halve mensheid wordt als vee opgehokt en met stokslagen op hun plaats gehouden. De hele economie wordt stilgelegd. En met welke reden?
    Als je niets doet krijg je Spaanse griep toestanden. IC s en ziekenhuizen zijn in mum van tijd vol. Crematoria en begrafenisondernemers kunnen het niet meer aan.
    Dat kan niet de bedoeling zijn , om zogenaamd de economie te sparen.
    De sleutel hoe je het aanpakt ligt in China,Taiwan,Singapore, HongKong en Zuid-Korea. Direct in actie(quarantaine uitbraakgebieden) en niet een afwachtende houding aannemen. Niet wat de burgervader van Eindhoven zegt, Brabant gaat niet op slot vanwege economische redenen. Daarmee druk je het virus niet de kop in.
    Het virus moet bij aanvang in de kiem gesmoord worden anders ga je achter de feiten aanlopen(Nout Wellink).
  11. [verwijderd] 11 april 2020 10:17
    quote:

    Chiddix schreef op 11 april 2020 09:49:

    [...]

    Als je niets doet krijg je Spaanse griep toestanden. IC s en ziekenhuizen zijn in mum van tijd vol. Crematoria en begrafenisondernemers kunnen het niet meer aan.
    Dat kan niet de bedoeling zijn , om zogenaamd de economie te sparen.
    De sleutel hoe je het aanpakt ligt in China,Taiwan,Singapore, HongKong en Zuid-Korea. Direct in actie(quarantaine uitbraakgebieden) en niet een afwachtende houding aannemen. Niet wat de burgervader van Eindhoven zegt, Brabant gaat niet op slot vanwege economische redenen. Daarmee druk je het virus niet de kop in.
    Het virus moet bij aanvang in de kiem gesmoord worden anders ga je achter de feiten aanlopen(Nout Wellink).
    Of je had de risicogroepen van meet af aan in quarantaine gezet. Kan nog steeds. Is dus bizar wat we doen en waar we mee doorgaan.
  12. [verwijderd] 11 april 2020 10:34
    quote:

    Superrubio schreef op 11 april 2020 10:17:

    [...]

    Of je had de risicogroepen van meet af aan in quarantaine gezet. Kan nog steeds. Is dus bizar wat we doen en waar we mee doorgaan.
    Wanneer de risicogroep een klein groepje was geweest had dat inderdaad een goede mogelijkheid geweest, het gaat echter om ongeveer 30% van de bevolking. Los daarvan zullen de besmettingen binnen de “niet risico groep” dusdanig toenemen dat de economische schade mogelijk nog groter wordt dan als gevolg van de huidige maatregelen.

    Dan laat ik voor het gemak het feit dat je gokt met mensenlevens (wat naar mijn mening onverantwoord is) even buiten beschouwing.
  13. Alex W 11 april 2020 10:42
    www.ad.nl/dossier-coronavirus/zuid-ko...

    Het wordt nog veel erger. Wellicht dat het virus per ongeluk ontsnapt is maar ik blijf er bij, vanaf het begin al, dat dit een bio-wapen is wat de gehele bevolking bedreigt maar dat ook zal blijven doen zolang er geen vaccin is. Het is gewoon te perfect.
59.693 Posts
Pagina: «« 1 ... 262 263 264 265 266 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.