Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

Laatste koers (eur) Verschil Volume
14,955   +0,065   (+0,44%) Dagrange 14,710 - 15,035 2.517.572   Gem. (3M) 2,4M

ABN-AMRO 2020

4.587 Posts
Pagina: «« 1 ... 56 57 58 59 60 ... 230 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. LosTerros 15 maart 2020 22:24
    quote:

    4finance schreef op 15 maart 2020 10:19:

    Helaas krijgen de financiële waarde nog harde klappen. Ik heb ze ook in mijn porto. Voorlopig dood geld. Ik denk dat bij vele het dividend gekort gaat worden.
    Ik ook, ben benieuwd tot welk niveau er gekort gaat worden. We pakken in mei nog 0,68 en daarna is het koffiedik kijken. Een cut van 50% zorgt alsnog voor een dividendrendement van ca. 5%.
  2. [verwijderd] 16 maart 2020 09:52
    quote:

    Kaspersky schreef op 14 maart 2020 22:12:

    ABN heeft vooral exposure binnen Nederland: het probleem komt pas als het economisch iets minder zal gaan met Nederland. Dit lijkt nu binnen afzienbare tijd te gebeuren: er worden straks veel mensen ontslagen.
    Klopt,maar we hebben nog altijd de slogan...De beurs kijkt een half jaar vooruit.Het kan dus zo zijn dat een afstraffing van de koers al gedeeltelijk in de huidige prijs zit verwerkt.

    Van een koers van ruim 20 naar koers nu is wel een erg zware afstraffing.
  3. The Saint 16 maart 2020 10:31
    Ik begin ernstig te twijfelen aan EU lidmaatschap en Nederlandse politiek. Lagarde met een uitglijder is een voorzitter onwaardig, weg er mee! Dan een Rutte met halfslachtige maatregelen, omdat er geen noodplan was. Virologen wijzen al tientallen jaren op het gevaar van nieuwe virussen o.a. door bio-industrie, Zgn. Experts zitten er volledig naast. Wat doen die vele peperdure ambtenaren van de EU, volksgezondheid en RIVM. Gevestigd in kolossale gebouwen van wel 12 verdiepingen, terwijl de meeste ambtenaren thuis mogen werken, maar denk dat ze thuis meer wordfeuten, patiencen etc, op hun dure Apple laptops ,,,,
  4. Fireblade954RR 16 maart 2020 10:57
    quote:

    The Saint schreef op 16 maart 2020 10:31:

    Ik begin ernstig te twijfelen aan EU lidmaatschap en Nederlandse politiek. Lagarde met een uitglijder is een voorzitter onwaardig, weg er mee! Dan een Rutte met halfslachtige maatregelen, omdat er geen noodplan was. Virologen wijzen al tientallen jaren op het gevaar van nieuwe virussen o.a. door bio-industrie, Zgn. Experts zitten er volledig naast. Wat doen die vele peperdure ambtenaren van de EU, volksgezondheid en RIVM. Gevestigd in kolossale gebouwen van wel 12 verdiepingen, terwijl de meeste ambtenaren thuis mogen werken, maar denk dat ze thuis meer wordfeuten, patiencen etc, op hun dure Apple laptops ,,,,
    Toch maar een gokje gewaagd, voor de 4e maal in deze barre tijden ABN AMRO gekocht, GAK nu 8,18. Ik ben het niet eens met the Saint. Lagarde heeft misschien onhandig gecommuniceerd, maar de maatregelen kan ik mij wel in vinden; gerichte steunverlening aan bedrijven in plaats van zinloze renteverlaging. Het verhaal van Hoekstra bij Buitenhof gisteren ging in dezelfde richting. Als wordt waargemaakt wat zij hebben gezegd, dan vallen er weinig bedrijven om en heeft de ABN geen problemen met bedrijfsleningen. De inkomsten uit de hypothecaire leningen blijven sowieso op peil. Daar kan de bank, gelet op de geringe concurrentie op de hypotheekmarkt, nog steeds een redelijke marge hanteren.

  5. forum rang 6 Plein777 16 maart 2020 11:51
    quote:

    kenner66 schreef op 16 maart 2020 11:10:

    Heb nu meer vertrouwen in ABN dan in ING.
    Hebben al behoorlijk schoon schip gemaakt de laatste tijd.
    Geen Turkije op de balans.
    Is een groot gedeelte in handen van de staat dus gaat nooit omvallen
    Alleen de boete nog maar die zal nu wel gereduceerd worden.
    Je hebt gelijk, bij de vorige bankencrisis in 2009 stond de regering op het punt van nationaliseren van de ING

    ‘Financiën had noodwet liggen om ING in één klap te nationaliseren’
    Pim van den Dool
    30 november 2011
    Leestijd 1 minuut


    Het ministerie van Financiën heeft begin 2009 een geheime wet voorbereid die ervoor moest zorgen dat ING in één keer volledig genationaliseerd kon worden. Dat zei oud-topambtenaar Ronald Gerritse vanmiddag tegen de parlementaire enquêtecommissie De Wit.

    In februari 2009 werd in het diepste geheim overleg gevoerd over de verschillende opties die de Nederlandse staat had om het noodlijdende ING te redden. Een van de opties was het door middel van een noodwet in één klap volledig nationaliseren van ING. Volgens onze verslaggever Erik van der Walle, die bij het verhoor van Gerritse aanwezig was, was dit de “laatste optie” die de staat zou willen, omdat deze optie zeer riskant zou zijn geweest. “ING had toen een balanstotaal van ongeveer 1400 miljard, terwijl het Nederlandse BBP ongeveer 600 miljard is”, aldus Van der Walle.

    ‘Noodwet zou direct worden doorgestuurd naar koningin Beatrix’
    Pikant aan het plan voor de ING-noodwet is dat de wet in het geheim voor advies aan de Raad van State is voorgelegd. De wet lag klaar en zou vanwege de haast en de vertrouwelijkheid van de redding van ING direct naar koningin Beatrix zijn doorgestuurd. In het geval dat ING genationaliseerd zou moeten worden, hadden de Kamers op hele korte termijn moeten instemmen.

    Het drastische reddingsplan voor ING was in februari 2009 aan de orde omdat de beurswaarde van ING in die periode tot een schamele 15 miljard euro was gedaald. Ook had de staat ING een aantal maanden eerder, in oktober 2008, al tien miljard euro aan staatssteun gegeven.
  6. Machiavelli 16 maart 2020 12:49
    Lafbekken bij de AFM!

    Drempel meldingsplicht shortselling omlaag
    Gepubliceerd op 16 maart 2020 12:45 | Views: 0
    Artikel
    Reacties

    AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurstoezichthouders verlagen de drempel van de meldingsplicht van een zogeheten short sell-positie, waarbij beleggers speculeren op een koersdaling van een aandeel. Dat hebben ze gezamenlijk, in ESMA-verband, besloten in het licht van de grote corona-onrust op de financiële markten.
    Normaal geldt in Europa de regeling dat posities van meer dan 0,2 procent bij de nationale beurstoezichthouders dienen te worden gemeld. Dit wordt verlaagd naar 0,1 procent. De maatregel gaat per direct in voor de duur van drie maanden en kan indien nodig verlengd worden.
    Vanwege de vrees voor het nieuwe coronavirus gaan de beurzen de laatste tijd hard onderuit. Speculeren op verdere koersdalingen kan zeker nu voor nog meer onzekerheid zorgen. Beleggers die short gaan, verkopen aandelen die ze van de eigenaar hebben geleend. Ze hopen dan op koersverlies om de aandelen goedkoop terug te kopen en de winst op te strijken.
    Verboden
    In het Verenigd Koninkrijk is de mogelijkheid van shortselling voor het weekend al per direct verboden. In diverse andere landen zijn ook al verboden opgelegd. In Nederland is een dergelijk verbod vooralsnog niet aan de orde. De laatste keer dat in Nederland een verbod gold op shortselling was tijdens de financiële crisis in 2008.
    De Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) laat weten de ontwikkelingen op de aandelenbeurzen momenteel op de voet te volgen. De financiële waakhond heeft een directe lijn met beursuitbater Euronext en andere handelsplatformen, met toezichthouders in binnen- en buitenland en staat in direct contact met handels- en marktpartijen.
  7. forum rang 10 voda 16 maart 2020 19:59
    DNB deelt verzekeringstak van ABN AMRO kleine boetes uit

    Gepubliceerd op 16 maart 2020 19:15 | Views: 780

    ABN AMRO BANK N.V. 17:35
    7,15 -0,40 (-5,35%)

    AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de verzekeringstak van ABN AMRO twee kleine boetes uitgedeeld. De levens- en schadeverzekeringen van ABN AMRO hebben hun rapportage over het vierde kwartaal van 2018 niet tijdig verstrekt. De boetes betreffen een betaling van twee keer 21.250 euro.

    DNB gaf de verzekeringsdochters van ABN AMRO tot 11 februari 2019 de tijd om de kwartaalrapportage in te dienen. De rapportage kwam pas een dag later binnen. Alsnog was daarmee de Wet op financieel toezicht (Wft) overtreden. De dochters van ABN AMRO gingen niet in bezwaar tegen de boetes.
4.587 Posts
Pagina: «« 1 ... 56 57 58 59 60 ... 230 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.