Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.700 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 februari 2020 10:12
    quote:

    New dawn schreef op 3 februari 2020 10:09:

    Vooralsnog lijkt de sterke toename vh virus vnl in China te gebeuren, De incidentele gevallen in het Westen worden goed geisoleerd dmv quarantaine. Er is dus geen pandemie gaande.

    Een gehele stad isoleren is goed, dat deden ze in de Middeleeuwen al in Europa om de pest te stoppen.

    De griep lijkt minstens net zo gevaarlijk omdat in 2018 er ruim 600.000 doden globaal waren. Daar werd nauwelijks aandacht aan besteed.
    Het gaat nu nog niet zo zeer om de aantallen, maar het verspreidingsgevaar. Bij een griepje is de incubatietijd 2 dagen, dat zie je dus heel snel aankomen. Bij Corona is het 2 weken, dus je hebt een gigantische verspreidingshaard als mensen 2 weken rondlopen en met elkaar in contact komen. Dát is hier het gevaar, niet de aantallen (nog niet hopelijk).
  2. forum rang 5 DurianCS 3 februari 2020 10:29
    quote:

    gokker schreef op 2 februari 2020 22:30:

    20 van de 250 mensen die de Fransen uit China hebben gehaald tonen symptomen van een aansteking.

    www.straitstimes.com/world/europe/wuh...

    Dit lijkt me zeer verontrustend (sorry wanneer dit paniek zaaien is).
    Wanneer bijna 10% van een willekeurige selectie van 10 miljoen betroffen is...
    Ja, het lijkt niet zo gunstig om nu zoveel mensen weg te halen uit het besmette gebied. Dit geeft ongewenste verspreiding.
  3. New dawn 3 februari 2020 10:31
    quote:

    MVo_ schreef op 3 februari 2020 10:12:

    [...]

    Het gaat nu nog niet zo zeer om de aantallen, maar het verspreidingsgevaar. Bij een griepje is de incubatietijd 2 dagen, dat zie je dus heel snel aankomen. Bij Corona is het 2 weken, dus je hebt een gigantische verspreidingshaard als mensen 2 weken rondlopen en met elkaar in contact komen. Dát is hier het gevaar, niet de aantallen (nog niet hopelijk).
    Wannner de aantallen van besmetting snel toenemen, neemt ook de verspreiding (snel) toe. De incubatietijd is men niet altijd even duidelijk over. Bijvoorbeeld 2 .. 14 dqn, 14 dgn, een week. Er is meer niet duidelijk. Virussen muteren en dat is altijd een probleem. Bij 14 dagen incubatietijd is er inderdaad een groter risico van niet opgemerkte verspreiding. Daarom grenzen sluiten voor reizigers uit China.
  4. forum rang 5 DurianCS 3 februari 2020 11:19
    quote:

    New dawn schreef op 3 februari 2020 10:31:

    [...]

    Wannner de aantallen van besmetting snel toenemen, neemt ook de verspreiding (snel) toe. De incubatietijd is men niet altijd even duidelijk over. Bijvoorbeeld 2 .. 14 dqn, 14 dgn, een week. Er is meer niet duidelijk. Virussen muteren en dat is altijd een probleem. Bij 14 dagen incubatietijd is er inderdaad een groter risico van niet opgemerkte verspreiding. Daarom grenzen sluiten voor reizigers uit China.
    Ja, de verspreiding neemt snel toe, maar niet buiten China en eigenlijk ook niet buiten de provincie waar het begonnen is. De genomen maatregelen zijn dus effectief.
  5. New dawn 3 februari 2020 12:06
    quote:

    DurianCS schreef op 3 februari 2020 11:19:

    [...]
    Ja, de verspreiding neemt snel toe, maar niet buiten China en eigenlijk ook niet buiten de provincie waar het begonnen is. De genomen maatregelen zijn dus effectief.
    Precies. Het geeft min of meer ook aan dat besmetting afneemt wanneer er minder mensen per km2 zijn. Een virus of bacterie verspreid zich optimaal onder veel mensen. Steden hebben een hogere kans op besmetting. Reizen is ook een verspreidingsfactor en dan meteen globaal.
  6. forum rang 10 voda 3 februari 2020 13:55
    Beursblik: beursexperts somber voor februari

    (ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn voor februari somber gestemd, nadat januari tegenviel door het coronavirus. Dit blijkt uit de maandelijkse enquête van Actiam.

    Met 57 procent van de beursexperts in het pessimistische kamp en slechts 22 procent in het optimistische, slaat de balans flink uit uit naar de doemdenkers voor deze maand, zegt analist Corné van Zeijl, bij Actiam verantwoordelijk voor de maandelijkse enquête.

    De beleggingsexperts hadden gerekend op een stijging van de AEX in januari, maar de Amerikaanse aanslag op de Iraanse generaal Soleimani en vooral het nieuwe coronavirus uit China gooiden roet in het eten, concludeerde Van Zeijl.

    De vier favorieten voor januari leverden een klein positief rendement op, dankzij de goede prestatie van Galapagos. Van de floppers waren ArcelorMittal, Royal Dutch Shell en Randstad goed gekozen.

    Voor februari wordt Unilever als favoriet bestempeld door de experts. Ook Aegon en opnieuw Ahold en Galapagos zijn favoriet.

    ASML verhuist van de toppers naar de floppers. Randstad en ArcelorMittal blijven in dat lijstje van verwachte verliezers staan.

    Analist Van Zeijl vindt het logisch dat beleggers zich zorgen maken over de impact van het coronavirus op de economie. China is zelf inmiddels al goed voor 17 procent van de wereldeconomie. Bij de uitbraak van het SARS-virus in 2003 was dit nog geen 4 procent.

    Volgens meer dan de helft van de experts zijn de gevolgen van het virus nog niet genoeg in de huidige aandelenkoersen verwerkt.

    Voor de komende zes maanden blijven de beurskenners onverminderd somber: 36 procent is negatief gestemd en 24 procent positief.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 6 hirshi 3 februari 2020 15:32
    Als het virus zich buiten China niet al te zeer verbreidt is een herstel op de Westerse beurzen aanstaande, maar zo ver is het nog lang niet.

    De beurzen waren door TINA overgewaardeerd en hadden een trigger nodig om te corrigeren.

    Het werd een correctie door een zwarte zwaan. De impact van het
    hoogst onwaarschijnlijke dan wel het onverwachte. Lees het boek van Nassim Nicolas Taleb en alles wordt in één keer verklaarbaar.

    Beetje beeldspraak?

    De dierenvriend die de kalkoen dagelijks voerde werd het beste maatje van het dier tot het Kerst werd.

    Daarom is er alle reden TINA te wantrouwen.
  8. forum rang 10 voda 3 februari 2020 19:15
    Ook vaccinreus GSK stort zich op Wuhan-virus

    De strijd tegen het nieuwe coronavirus uit de Chinese stad Wuhan heeft er maandag een belangrijke bondgenoot bijgekregen: Het Britse farmabedrijf GlaxoSmithKline (GSK) kondigde aan te gaan helpen bij de ontwikkeling van een vaccin tegen het virus. GSK is marktleider in vaccins en beschikt op dat gebied over veel kennis.

    De meeste farmabedrijven die een sterke positie hebben in vaccins, lopen niet erg warm voor de ontwikkeling van preventieve medicijnen tegen het nieuwe virus. Dat komt vooral doordat vaccins tegen incidentele uitbraken van virusziektes commercieel gezien niet erg interessant zijn. Het nieuwe coronavirus dat zich voordoet in Wuhan en andere delen van China, heeft tot nu toe aan zeker 360 mensen het leven gekost.

    Experimenteel middel van Gilead
    Het duurt waarschijnlijk nog zeker drie maanden voordat een eerste experimenteel vaccin beschikbaar is. De ontwikkeling van een vaccin dat bewezen effectief is, duurt meestal nog veel langer, meestal enkele jaren.

    Voor de korte termijn verwachten Chinese autoriteiten meer van medicijnen die meteen beschikbaar zijn. Ze hebben hun hoop onder meer gesteld op het middel Remdesivir van het Amerikaanse farmabedrijf Gilead. Het gaat om een experimenteel middel dat is ontwikkeld tegen ebola en tegen Sars en Mers. De laatste twee ziektes worden ook door coronavirussen veroorzaakt.

    Artsen gaan Remdesivir in Wuhan testen op 270 patiënten met een longontsteking die waarschijnlijk door het nieuwe coronavirus is veroorzaakt. Beleggers vertrouwen er kennelijk op dat met geneesmiddelen tegen het virus wel geld is te verdienen. Het aandeel Gilead opende maandag op Wall Street 8,7% hoger.

    Ook hiv-medicijn van AbbVie
    De Chinese artsen behandelen sommige patiënten ook met een ander geneesmiddel, dat Kaletra heet. Het gaat om een combinatietherapie van het Amerikaanse farmabedrijf AbbVie. Het middel is al langer op de markt voor de behandeling van hiv, het virus dat aids veroorzaakt. Volgens Chinese media treffen artsen voorbereidingen voor een medisch-wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van Kaletra bij de behandeling van patiënten met het Wuhan-virus.

    Thailand meldde al dat enig succes is geboekt met het middel. Drie patiënten die met het nieuwe coronavrius zijn besmet, zijn behandeld met een cocktail aan medicijnen, waaronder Kaletra. Een ernstig zieke patiënt zou goed op de behandeling hebben gereageerd.

    'Enorme stap voorwaarts'
    Bij de ontwikkeling van een mogelijk vaccin gaat GSK samenwerken met Cepi, een organisatie die in 2017 in het Zwitserse Davos is opgericht en die in Oslo zijn hoofdkantoor heeft. Cepi werkt aan de ontwikkeling van nieuwe vaccins om beter voorbereid te zijn op de uitbraak van mogelijke epidemieën. Toegang tot de kennis van GSK is 'een enorme stap voorwaarts', aldus Richard Hatchett, de ceo van Cepi in een verklaring.

    GSK boekte vorig jaar een omzet van naar schatting €8,3 mrd met vaccins. Daarmee was het Britse bedrijf de grootste ter wereld. Ook de Amerikaanse farmabedrijven Pfizer en Merck & Co en de Franse onderneming Sanofi zijn groot in vaccins. Deze laatste drie hebben nog niets gemeld over hun mogelijke ambities om een preventief geneesmiddel tegen het Wuhan-virus te ontwikkelen.

    Johnson & Johnson heeft wel aangekondigd een vaccin te willen ontwikkelen. Op dit terrein heeft dit grote bedrijf - dat wel het grootste gezondheidsconcern ter wereld wordt genoemd - nog geen positie van belang. Ook diverse biotechbedrijven zijn bezig met de ontwikkeling van een vaccin tegen het Wuhan-virus.

    fd.nl/economie-politiek/1333339/ook-v...
  9. forum rang 10 voda 4 februari 2020 07:01
    Aantal besmettingen met coronavirus ruim 20.000

    (ABM FN-Dow Jones) Er zijn 20.613 besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd. Dit blijkt dinsdagochtend uit data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    Van deze 20.613 besmettingen zijn er 20.423 geconstateerd op het vasteland van China.

    In de Verenigde Staten zijn inmiddels 11 gevallen gemeld en in Duitsland 12. In Frankrijk gaat het om 6 besmettingen. Verder zijn er 2 meldingen in Italië en het Verenigd Koninkrijk en 1 besmetting in Finland, Zweden en Spanje.

    In totaal zijn er inmiddels 427 mensen overleden aan het coronavirus. Dat brengt de sterftegraad op 2,1 procent.

    Buiten China en Hong Kong zijn nog vrijwel geen doden gevallen. Wel is op de Filipijnen inmiddels één Chinees bezweken aan het virus.

    Verder zouden er inmiddels 663 mensen zijn hersteld van het virus.

    De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft op 30 januari de internationale noodsituatie uitgeroepen.

    gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsda...

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. tomnl 4 februari 2020 12:33
    quote:

    kanhetlager schreef op 4 februari 2020 12:21:

    Waarom willen al die Chinezen een mondkapje op? Tegen luchtvervuiling snap ik dat maar het Coronavirus is een paar mu groot en gaat daar toch eenvoudig doorheen. Kortom, dat beschermd je echt niet!
    Is een ideale blokkade om niet met je handen aan je neus en mond te komen, dit doet iedereen ongemerkt wel tot honderd keer per dag.

    Groeten Tom
  11. tomnl 4 februari 2020 13:03
    ´De meerderheid van de vijftien Nederlanders die uit de door het nieuwe coronavirus getroffen Chinese regio Wuhan zijn geëvacueerd, mogen thuis in quarantaine zitten. Dat zegt Ronald ter Schegget, arts van Gemeentelijke gezondheidsdienst Brabant-Zuidoost.

    De rest van de geëvacueerden gaat naar een centrale plek in quarantaine omdat de thuissituatie niet geschikt is of omdat mensen hier zelf voor kiezen. "De mensen die thuis in quarantaine zitten, krijgen van ons bepaalde spelregels mee. Ze moeten in de woning blijven, ze mogen niet de tuin in of het balkon op. Ook mogen ze geen bezoek ontvangen of pakjes aannemen", aldus Ter Schegget. Daarbij moeten ze een eigen kamer hebben en mogen ze niet hetzelfde bed delen met hun partner. Dat laatste geldt niet als de partner ook naar China is geweest. Ook moeten ze twee meter afstand bewaren van hun huisgenoten.

    De huisgenoten mogen wel gewoon het huis verlaten en met andere mensen in contact komen. Iemand die in quarantaine gaat is volgens het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu niet ziek, maar heeft mogelijk contact gehad met een patiënt met een bewezen infectie´

    Bron: www.hln.be
  12. forum rang 10 voda 4 februari 2020 17:12
    Economisch adviseur Trump ziet 'geen ramp' in coronavirus

    Gepubliceerd op 4 februari 2020 17:02 | Views: 104

    WASHINGTON (AFN/RTR) - Larry Kudlow, de economisch topadviseur van president Donald Trump, maakt zich geen zorgen over de economische gevolgen van de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De virusuitbraak creëert mogelijk zelfs kansen voor het Amerikaanse bedrijfsleven, zei hij tegen nieuwszender Fox Business Network.

    "Het is geen catastrofe. Het is geen ramp", aldus Kudlow. "We hebben dit eerder meegemaakt en ik denk dat de gevolgen minimaal zijn."

    De adviseur van Trump denkt dat de uitbraak van het nieuwe coronavirus kan leiden tot meer investeringen in Amerikaanse bedrijven en een hogere productie in de Verenigde Staten. China is een van de belangrijkste handelspartners van de VS.

    Chipfabrikanten zullen volgens hem niet veel van de virusuitbraak merken. Kudlow schat in dat de farmaceutische industrie wel wordt getroffen. De Amerikaanse auto-industrie wordt naar Kudlows verwachting matig geraakt.
  13. [verwijderd] 4 februari 2020 18:53
    Het lijken de 7 plagen wel.

    In China, Vietnam en Saoedi-Arabië zijn dinsdag uitbraken van vogelgriep gemeld. Dat melden diverse media die zich baseren op informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en de OIE, de mondiale organisatie voor dierenwelzijn die in Parijs is gevestigd.

    Het betreft verschillende soorten vogelgriep. In China gaat het om het zeer besmettelijke H5N1 waar ook mensen vatbaar voor zijn. Het virus werd aangetroffen op een pluimveebedrijf in Shaoyang in de zuidelijke Chinese provincie Hunan.
59.700 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.