Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

Laatste koers (eur) Verschil Volume
4,010   -0,050   (-1,23%) Dagrange 3,982 - 4,074 612.397   Gem. (3M) 764,1K

Oktober maand van herstel

3.539 Posts
Pagina: «« 1 ... 169 170 171 172 173 ... 177 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. gkp2 30 oktober 2019 17:56
    Wat ik niet begrijp is dat als de vooruitzichten voor de bouw zo slecht zijn dat de Familie Wessels dan de toko juist nu van de beurs haalt. Het lijkt mij dat zij dan toch wel een positieve visie op de bouw hebben.Is bij Bam het dan alleen een internationaal probleem wat de koers zo drukt? Kan iemand dat duiden?
  2. [verwijderd] 30 oktober 2019 18:13
    quote:

    gkp2 schreef op 30 oktober 2019 17:56:

    Wat ik niet begrijp is dat als de vooruitzichten voor de bouw zo slecht zijn dat de Familie Wessels dan de toko juist nu van de beurs haalt. Het lijkt mij dat zij dan toch wel een positieve visie op de bouw hebben.Is bij Bam het dan alleen een internationaal probleem wat de koers zo drukt? Kan iemand dat duiden?
    De shorters dollen wat met de koers. Maar het wordt steeds meer een bal die ze onder water drukken. Pas na de cijfers zullen we weer stijgen en mogelijk op goed nieuws uit de VS na 19.00 uur. Als de koersen exploderen, gaat BAM morgen ook mee. Maar stel voor dat de FED de rente ongemoeid laat, kan het ook de andere kant op. Het kan verkeren...
  3. keiharde winst 30 oktober 2019 18:16
    quote:

    Vidoque schreef op 30 oktober 2019 18:13:

    [...]

    De shorters dollen wat met de koers. Maar het wordt steeds meer een bal die ze onder water drukken. Pas na de cijfers zullen we weer stijgen en mogelijk op goed nieuws uit de VS na 19.00 uur. Als de koersen exploderen, gaat BAM morgen ook mee. Maar stel voor dat de FED de rente ongemoeid laat, kan het ook de andere kant op. Het kan verkeren...
    Als de koersen exploderen gaat BAM echt niet mee, hoor.
  4. forum rang 6 OnoMatopee 30 oktober 2019 18:41

    “Brexitdeal van Boris Johnson zou Britse economie jaarlijks meer dan 80 miljard kosten"
    Als Boris Johnson zijn brexitdeal uiteindelijk toch door het parlement zou krijgen, dan zou dat het Verenigd Koninkrijk het komende decennium jaarlijks meer dan 81 miljard euro (70 miljard pond) kosten in vergelijking met de situatie waarbij de Britten gewoon in de Europese Unie zouden blijven. Dat berekende denktank NIESR.
    jv 30 oktober 2019, 12:08
    Boris Johnson. ©REUTERS

    Nu de Britse premier Boris Johnson dan toch nieuwe verkiezingen uit de brand heeft gesleept, waarschuwt een van de belangrijkste denktanken van het land, het National Institute of Economic and Social Research (NIESR), voor het zware economische verlies dat de brexit met zich zou meebrengen. Volgens NIESR zal het brexitplan van Johnson tegen het einde van het volgende decennium tot vier procent van het Britse bruto binnenlands product afromen. Dat in vergelijking met diezelfde periode als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie niet zou verlaten. NIESR berekende dat het om 1.100 pond of 1.275 euro per persoon per jaar gaat.

    NIESR zei dat de het vooruitzicht van een brexit zonder akkoord en de onzekerheid die dat met zich meebrengt over de relatie tussen de EU en het VK de economische groei na het referendum van 2016 heeft afgeremd: de Britse economie is 2,5 procent kleiner dan ze anders zou zijn geweest. Johnsons deal zou die onzekerheid wel voor een stuk wegnemen en de weg openen voor meer investeringen in het Verenigd Koninkrijk, maar volgens NIESR worden ook de barrières om handel te drijven met de EU hoger (zoals de terugkeer van de douanecontroles), is er minder migratie en zal de productiviteit op langere termijn stokken ten opzichte van de bestaande regelingen. De uittreding onder Johnson maakt het zo “onmogelijk om een nauwe handelsrelatie met de EU te behouden”. NIESR voegt er nog aan toe dat vrijhandelsakkoorden met andere landen in de wereld de impact van uit de EU stappen niet zullen goedmaken.

    En daar blijft het niet bij. NIESR voorspelt ook dat de Britse economie tegen eind 2029 onder Johnson kleiner zou zijn dan bij de eventuele goedkeuring door het parlement van het akkoord dat Theresa May had beklonken met de EU. Bij Johnson zou ze krimpen met 3,5 procent, bij May met 3 procent. Sowieso zou volgens de studie van de denktank geen enkele vorm van uittreding een sterkere economie opleveren dan dat de Britten gewoon in de EU zouden blijven. Een no-deal brexit zou voor het grootste verlies zorgen: 5,6 procent.
    Theresa May. ©Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

    Als de brexitonzekerheid de komende tien jaar nog zal blijven voortduren, dan is de prognose dat het Britse bruto binnenlandse product 2 procent kleiner zal zijn dan Brits EU-lidmaatschap.

    Maar zelfs als Johnsons deal wordt goedgekeurd - en dat is helemaal geen uitgemaakte zaak - dan is het nog lang niet zeker, zo waarschuwt de denktank, of er wel een vrijhandelsakkoord tussen het VK en de EU kan worden gesloten voor het einde van volgend jaar. Als dat niet lukt, dan zal het VK moeten terugvallen op de regels van de Wereldhandelsorganisatie.

    In een reactie zegt de Britse schatkist dat het land rekent op een “ambitieuzer” handelsakkoord met de EU “dan de gegevens waarop NIESR zich baseerde”.

    NIESR is het oudste onafhankelijke economisch onderzoeksbureau in het Verenigd Koninkrijk. Het komt met een van de eerste rapporten over de economische gevolgen van het uittredingsakkoord van Boris Johnson.
  5. forum rang 4 manuss 30 oktober 2019 18:44
    quote:

    UGAZ schreef op 30 oktober 2019 15:31:

    Van Wingerden gaat ons positief verrassen op 7 november.

    - Probleemprojecten onder controle.
    - Geen extra reserveringen.
    - Marge blijft onveranderd.
    - Goed gevulde orderportefeuille.
    - Betere marge voor 2020.
    Je vergeet, dat het cijfers 3e kw 2019 betreft!
  6. forum rang 6 OnoMatopee 30 oktober 2019 19:26
    WASHINGTON-The Federal Reserve cut interest rates for the third time this year and began to downplay expectations of further cuts for now.
    The policy statement released Wednesday signaled a potentially higher bar for rate reductions after the latest move, which will drop the target for the federal-funds rate to a range between 1.5% and 1.75%.
    Officials removed language used in June, July and September in which the rate-setting committee said it would "act as appropriate" to sustain the economic expansion. They replaced that phrase with a milder alternative. "The committee will continue to monitor the implications of incoming information for the economic outlook as it assesses the appropriate path" of its target rate, the statement said.
    Eight of 10 officials voted to lower the Fed's benchmark rate, charged on overnight loans between banks, by a quarter percentage point. Two Fed officials disapproved of the action, preferring to hold rates steady.
    Fed officials have now cut their benchmark three times since July to cushion the economy against a slowdown in business investment amplified by the U.S.-China trade conflict. The Fed raised rates four times last year.

    (ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft woensdag zoals algemeen verwacht zijn belangrijkste rentetarief met 25 basispunten verlaagd. Dit bleek uit het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.
    De federal funds rate werd verlaagd naar een bandbreedte van 1,50 tot 1,75 procent.
    De verlaging met 25 basispunten is geen verrassing en volgt op verlagingen met 25 basispunten juli en september.
    Het discontotarief werd met 0,25 procentpunt verlaagd naar 2,25 procent.
    De renteverlaging moet volgens marktanalist Philip Marey van Rabobank worden gezien als een preventieve. "De Fed denkt nou niet direct dat er een recessie op de loer ligt."
    Het besluit om de rentes te verlagen werd met 8 tegen 2 stemmen genomen. Esther George van de Kansas Fed en Eric Rosengren van de Boston Fed wilden de rentetarieven handhaven, net als bij het vorige besluit.
    In een toelichting bleek de Fed nog steeds van mening dat de arbeidsmarkt sterk blijft en dat de economie in een gematigd tempo blijft groeien. Wel sprak de Amerikaanse centrale bank van een sterk contrast tussen sterke consumentenbestedingen en zwakke export en bedrijfsinvesteringen.
    De Fed zegt de mondiale ontwikkelingen en inflatie goed in de gaten te houden voor het monetaire beleid. De Amerikaanse centrale bank verklaarde bereid te zijn om in te grijpen waar nodig, maar hintte erop een pas op de plaats te zullen maken, na de renteverlaging van vandaag.
  7. forum rang 6 Zwijnash 30 oktober 2019 19:53
    Wow - geen katte pis en wij betaalt ... ( belasting centjes )

    1 miljard meer...

    Het project Zuidasdok, de ondertunneling van de ringweg A10 bij Amsterdam, gaat bijna een miljard meer kosten. Dat heeft minister Van Nieuwenhuizen woensdag bekend gemaakt. De bewindsvrouw heeft daarom oud-minister Sybilla Dekker gevraagd om naar nut en noodzaak van het project te kijken.
    Al eerder had Van Nieuwenhuizen gemeld dat het prestigproject duurder zou worden. Woensdag stelde ze dat er 50% boven op de aanneemsom van €1,7 miljard komt. De totale kosten komen daardoor uit op ruim € 2,5 miljard. Het Rijk betaalt het grootste deel.
3.539 Posts
Pagina: «« 1 ... 169 170 171 172 173 ... 177 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.