Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

Laatste koers (eur) Verschil Volume
4,072   -0,094   (-2,26%) Dagrange 4,036 - 4,184 762.836   Gem. (3M) 765,7K

BAM februari 2019

2.458 Posts
Pagina: «« 1 ... 96 97 98 99 100 ... 123 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 rationeel 21 februari 2019 14:07
    quote:

    Tartessos schreef op 21 februari 2019 13:30:

    Rationeel, ik weet niet of je kunt extrapoleren met koersen.
    Wat we wel weten is dat de resultaten 2018, outlook 2019 e.v. En het algemene sentiment 300% is omgedraaid. En belangrijker, geen vervelende verrassingen.

    Kijken we dan naar de waarde van BAM per aandeel dan is 5 euro eerder normaal dan uitzondering.
    Vanuit deze invalshoek kan ik goed met je meegaan...

    Rond 20 april ex dividend bepaling. Maand later dividend betaling. 4% is al best behoorlijk , los van de (komende) koersstijging !!
    Mijn benadering was van uit TA.

    De jouwe van uit fundamentele analyse.

    Wanneer ze leiden tot de zelfde uitkomst, dan is dat elkaar bevestigend.
  2. forum rang 6 innicksname 21 februari 2019 14:35
    quote:

    Tartessos schreef op 21 februari 2019 14:27:

    Het OV tramtraject in Utrecht is geen bedreiging voor Bam . Wel voor Provincie en Utrecht.
    De oppositie heeft er belang bij.

    Bam heeft dit simpele tram project al 2000 keer gedaan.

    Het vermoeden bekruipt me dat achter dit account de broer van Beurs2019/2020 schuil gaat. Zelfde ongebreidelde enthousiasme. Hoewel ik ook blij ben met de stijging en verwacht dat de koers hoger kan, mag jouw 'zeker zijn over een mooie BAM-toekomst' wel een tandje minder van mij. Vermoed zo dat ik niet de enige met dat gevoel ben.
  3. forum rang 4 JVDP 21 februari 2019 14:55
    quote:

    innicksname schreef op 21 februari 2019 14:35:

    [...]
    Het vermoeden bekruipt me dat achter dit account de broer van Beurs2019/2020 schuil gaat. Zelfde ongebreidelde enthousiasme. Hoewel ik ook blij ben met de stijging en verwacht dat de koers hoger kan, mag jouw 'zeker zijn over een mooie BAM-toekomst' wel een tandje minder van mij. Vermoed zo dat ik niet de enige met dat gevoel ben.
    Het is toch NIET te hopen dat ie ook nog een broer heeft...…….
  4. forum rang 8 HenkdeV 21 februari 2019 15:08
    quote:

    innicksname schreef op 21 februari 2019 14:35:

    [...]
    Het vermoeden bekruipt me dat achter dit account de broer van Beurs2019/2020 schuil gaat. Zelfde ongebreidelde enthousiasme. Hoewel ik ook blij ben met de stijging en verwacht dat de koers hoger kan, mag jouw 'zeker zijn over een mooie BAM-toekomst' wel een tandje minder van mij. Vermoed zo dat ik niet de enige met dat gevoel ben.
    Hij zit in ieder geval dicht bij het vuur, gezien een stukje uit een eerdere posting:

    ..........Het is bijna 20 februari 2019, jaarcijfers 2018 BAM.
    De berichten die ik uit betrouwbare [en vertrouwelijke] bron heb vernomen zijn zeer hoopvol.......
  5. forum rang 4 torro 21 februari 2019 15:43

    Bouwsector wordt volgens IEX' Inberg ondergewaardeerd.
    (ABM FN-Dow Jones) Analist Nico Inberg van IEX neemt de Nederlandse bouwsector onder de loep. De resultaten van BAM en Heijmans werden goed ontvangen. VolkerWessels is volgende week aan de beurt. Met name bij BAM en VolkerWessels ziet Inberg opwaarts potentieel voor de winstmarges. De analist licht toe.
    Kijk naar: Inberg tipt BAM en VolkerWessels
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
  6. starter17 21 februari 2019 16:00
    INTERVIEW VASTGOEDJOURNAAL
    vastgoedjournaal.nl/news/39420/bam-db...

    Ondanks de tegenvallers rondom de zeesluis in IJmuiden, heeft BAM een relatief goed resultaat behaald in 2018. Vooral de bloeiende woningmarkt in Nederland heeft hierbij geholpen. Toch zijn er nog genoeg knelpunten, zoals tenderprocedures, het tekort aan locaties en schaalvergroting. VJ sprak Rob van Wingerden, CEO van de Koninklijke BAM Groep, hierover tijdens een persbijeenkomst op de Amsterdamse Zuidas

    De nettowinst voor de bouwer uit Bunnik kwam in 2018 uit op €23,8 miljoen bij een met 10% gestegen omzet tot €7,2 miljard. De tak Bouw en Vastgoed van BAM heeft daarbij het resultaat gestuwd en profiteerde van de projectontwikkeling van woningen in Nederland, Groot-Brittannië en Ierland. Afgelopen jaar heeft BAM circa 2.450 woningen gebouwd en ontwikkeld, waarvan 50% voor eigen portefeuille en 50% voor anderen.

    Tekort aan locaties
    Oftewel een stijging in de woningbouwproductie van 6% ten opzichte van het jaar ervoor. Ondertussen is er een nijpend tekort aan woningen in Nederland, volgens de laatste cijfers is het woningtekort zelfs al opgelopen tot 263.000 woningen. Wat moet er veranderen om de woningproductie te doen laten stijgen? Volgens Van Wingerden is het tekort aan geschikte locaties een groot obstakel. “Er is een krapte aan geschikte locaties. Er is een grote wens om binnenstedelijk te bouwen, maar dit zijn complexe opgaven en de ruimte is beperkt. Dus er moet uitgeweken worden naar andere plekken, zoals bijvoorbeeld de randen van steden. Maar het duurt even voordat dit is opgestart en de ruimte is geïdentificeerd.”

    Nieuwbouw en renovatie uitvragen bundelen
    “De woningbouwopgave moet een inspanning zijn van de hele sector en we moeten met z’n allen de schouders eronder zetten.” Daarom pleitte Van Wingerden van woningbouw door gemeenten, ontwikkelaars en woningcorporaties. “Met een plukje woningen hier en daar redden we het niet. Als marktpartijen hun uitvraag landelijk meer bundelen en die bij bouwers in de markt zetten, dan profiteer je van de schaalgrootte en kunnen we versnellen.” Het gaat daarbij niet alleen om nieuwbouw, maar ook de grote renovatieopgave die samenhangt met de verduurzaming. “Schaalvergroting helpt ook om processen te standaardiseren en zo slagvaardiger te kunnen opereren. Zeker met de verduurzamingsopgave die er ligt voor kan hier een versnelling plaats vinden."

    Dat betekent volgens Van Wingerden dat op termijn de ambachtelijke metselaar van de bouwplaats zal verdwijnen. “Het vakwerk op de bouwplaats zal verdwijnen en ruimte maken voor meer pre-assemblage en pre-productie in fabrieken. Dit zal niet gelijk gebeuren, maar binnen nu en dertig jaar. Met de huidige technieken kunnen we preciezer werken en fouten voorkomen, maar ook meer maatwerk leveren. Daarbij zorgt vooraf assembleren voor minder transport en minder energieverbruik.”

    Tenders komen niet van de grond
    Van Wingerden merkt op dat tenders bij woningbouw niet altijd tot stand komen. “Marktpartijen hebben moeite om tenders rond te krijgen door de stijgende bouwkosten en de druk op de supply chain. Ook is er niet altijd extra budget beschikbaar om een project dan toch rond te krijgen. Maar we zien de markt de komende tijd stabiliseren. Er komt een nieuw evenwicht tussen vraag en aanbod.”

    DBFM(O)-contracten niet opheffen
    Een van de speerpunten van BAM is een selectief tenderbeleid, waarbij het goed in kaart brengen van het risicoprofiel van projecten cruciaal is. Een les die geleerd is na de problemen bij de zeesluis in IJmuiden, een groot ingewikkeld infrastructureel project dat BAM samen met VolkerWessels uitvoert voor Rijkswaterstaat.

    En tevens de reden waarom BAM, samen met Heijmans en TBI, zich eind 2018 heeft terug getrokken uit de aanbesteding voor de tolbrug en verlenging van de A15 bij Nijmegen (ViA15). Het ging om een DBFM (Design, Build, Finance, Maintain) contract. Maar het consortium is gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat verdere deelname aan de tender niet pastte binnen 'een selectief inschrijvingsbeleid, dat gericht is op het verwerven van opdrachten met beheersbare risico’s en gezonde marges'.

    Toch pleit Van Wingerden niet voor het opheffen van de DBFM(O)-contracten. Wat hij wel anders wil zien, en iets waar hij samen met andere marktpartijen met de minister van Infrastructuur en Waterstaat mee in gesprek gaat, is de risicoverdeling. "Het concept werkt, maar de risicoverdeling moet anders. Het is belangrijk dat dit soort complexe contracten blijven bestaan, want dit dwingt marktpartijen naar het hele proces te kijken en niet alleen hun specifieke onderdeel. Hierdoor gaat de kwaliteit van een project omhoog, want als je verantwoordelijk bent voor niet alleen de realisatie maar ook het onderhoud, dan ontwerp je heel anders.”

    Giftige cocktail bij tenders
    Tenders in het algemeen moeten anders worden ingedeeld, zegt Van Wingerden. “Tenderprocedures duren lang en bieden veel onzekerheid. Je zou bijvoorbeeld beter bepaalde onderdelen kunnen opknippen, zoals de ontwerpfase en bouwfase. Dan kan eerst het ontwerp nagekeken worden op ontwerpfouten en kan je daarna de kosten berekenen. Een andere optie is om eerder in de aanbesteding een bouwer te selecteren, waarna het plan samen met de opdrachtgever verder wordt ontwikkeld.”

    Ook lopen de kosten bij complexe tenders te hoog op en zijn de vergoedingen relatief laag, zegt Van Wingerden. “Als je weet dat je maar 25% terugkrijgt op een tenderprocedure die soms in de miljoenen loopt ga je niet het onderste uit de kan halen. Het levert een giftige cocktail op van minimale ontwerpen, in plaats van maximale resultaten. Prijs speelt nu een te grote rol, terwijl het om kwaliteit zou moeten ” Een redelijker tarief zou Van Wingerden 80% vinden.

    Topstructuur
    Eind vorig jaar maakte de bouwer bekend dat wordt aangepast. Naast een tweehoofdige raad van bestuur wordt er een executive committee ingesteld. De selectieprocedure voor de nieuw te benoemen functionarissen is gaande. Van Wingerden kon nog niet bekend maken wie de nieuwe rollen gaan vervullen, maar hoopt hier binnenkort meer over te kunnen vertellen.

    Toekomst
    Tot slot zegt Van Wingerden: "De omzet van afgelopen jaar is hoger, maar dit is een uitkomst geen doelstelling. Het gaat om de marge en die willen we tussen de 2-4% hebben voor komend jaar."
  7. forum rang 8 HenkdeV 21 februari 2019 16:10
    Tot slot zegt Van Wingerden: "De omzet van afgelopen jaar is hoger, maar dit is een uitkomst geen doelstelling. Het gaat om de marge en die willen we tussen de 2-4% hebben voor komend jaar."

    Ik blijf dat een raar verhaal vinden: een marge tussen de 2% en 4% voor komend jaar. Die onderkant is gewoon (veel te) laag.
  8. forum rang 6 bartbas 21 februari 2019 16:25
    quote:

    innicksname schreef op 21 februari 2019 14:35:

    [...]
    Het vermoeden bekruipt me dat achter dit account de broer van Beurs2019/2020 schuil gaat. Zelfde ongebreidelde enthousiasme. Hoewel ik ook blij ben met de stijging en verwacht dat de koers hoger kan, mag jouw 'zeker zijn over een mooie BAM-toekomst' wel een tandje minder van mij. Vermoed zo dat ik niet de enige met dat gevoel ben.
    Tartessos is al wel vanaf 2017 lid, dus beurs2020/2019 is hij zeker niet.

    bartbas
  9. forum rang 6 bartbas 21 februari 2019 16:26
    quote:

    HenkdeV schreef op 21 februari 2019 16:10:

    Tot slot zegt Van Wingerden: "De omzet van afgelopen jaar is hoger, maar dit is een uitkomst geen doelstelling. Het gaat om de marge en die willen we tussen de 2-4% hebben voor komend jaar."

    Ik blijf dat een raar verhaal vinden: een marge tussen de 2% en 4% voor komend jaar. Die onderkant is gewoon (veel te) laag.
    En een speling van 100 % veel te groot. het valt op dat de mogelijke problemen met de trambaan naar de universiteitscentrum De Uithof met geen woord gerept wordt. Kun je uitleggen dat dat voor bam geen issue is. Persoonlijk lijkt me de discussie en de verdachtmakingen toch niet goed voor het imago van Bam.
    bartbas
  10. forum rang 6 innicksname 21 februari 2019 16:41
    quote:

    HenkdeV schreef op 21 februari 2019 16:10:

    Tot slot zegt Van Wingerden: "De omzet van afgelopen jaar is hoger, maar dit is een uitkomst geen doelstelling. Het gaat om de marge en die willen we tussen de 2-4% hebben voor komend jaar."

    Ik blijf dat een raar verhaal vinden: een marge tussen de 2% en 4% voor komend jaar. Die onderkant is gewoon (veel te) laag.
    Ik denk dat het percentage zo laag is omdat er nog diverse onzekerheden in de BAM-pijplijn zitten. Brexit, discussieprojecten, grondposities, economische ontwikkelingen. BAM lijkt het lek nu enigszins boven water te hebben, maar dat wil niet zeggen dat je als ceo gelijk voorspellingen kunt gaan doen die niet met zekerheid zijn waar te maken. Dat gezegd hebbende: als je met enorme afschrijvingen op een sluis alsnog 2,1 procent rendement kunt maken terwijl je naar 2 procent streeft (over 2018) en naar 2-4 procent tot 2020, dan denk ik dat het zonder gekheid dit jaar wel 2,5 tot 3 procent kan zijn. Daarmee mogen we best rekenen.
    Bij 7 mrd omzet dus een range van minimaal 175 mln tot 210 mln aan brutowinst.
  11. forum rang 6 bartbas 21 februari 2019 16:44
    quote:

    popie schreef op 21 februari 2019 14:53:

    Er worden zo als verwacht harde woorden gesproken over en weer.ook de naam BAM wordt veel genoemd

    Mooi dat je ons op de hoogte houdt.
    We kunnen het debat thuis ook live volgen Goochel naar gemeenteraad Utrecht, aankomende vergaderingen en klik op foto met live.
    Zie overigens dat punt afgehandeld is of discussie verdaagd.

    Bartbas
2.458 Posts
Pagina: «« 1 ... 96 97 98 99 100 ... 123 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.