Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Dividendbeleggen

2.394 Posts
Pagina: «« 1 ... 62 63 64 65 66 ... 120 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 22 december 2018 00:33
    In een redelijk recent prospectus van Shell staan minstens 20 specifieke en onafgedekte risico's, die wel heel erg makkelijk onder tafel worden geveegd onder het eerste punt.

    De berekende kostprijs, exclusief kosten, doet niet ter zake. Het rendement wordt behaald met een constante investering. De oorspronkelijke investering verandert niet met terugwerkende kracht.

    Het doel van het experiment is onduidelijk. Er wordt gestrooid met hoge bedragen, maar niet met een rendement op jaarbasis. Waar 7 jaar weinig aan toevoegt.

    Een gehoopt dividendrendement van 6,4% per jaar, aandeelhouders KAS BANK kunnen u sinds begin september 2018 vertellen hoe dichtbij die schijnzekerheid bij een afgrond is, blijft zeker in/na de huidige 'correctie' als niet ongunstig koopmoment, achter op het historische rendement van de koersindex AEX, inclusief Shell, waar dan ook nog dividend bijkomt. En minder risico, door de spreiding. Hoger rendement, lager risico.

    Om terug te komen op containerpunt 1: als we alle mogelijke bezwaren van tafel vegen, dan zijn alle mogelijke bezwaren van tafel af.

    En, retorisch: waarom valt punt 2, het van prestaties van Shell afhankelijke dividend, niet onder containerpunt 1? De Shell van Belgische beleggers en van hun nationale index, ABI/BUD, heeft recent nog het dividend moeten verlagen onder druk van analisten en door de bedrijfsprestaties. In dat geval overigens omdat het aflossen van een te hoge, houdbare schuld anders veel langer dan 7 jaren kon gaan duren.

    Energietransities raken Shell blijkbaar niet. Een historisch hoog actueel dividendrendement kan op dat soort risico's wijzen, maar dat wordt ook allemaal met punt 1 onder tafel geveegd.

    Wat waren de gedachten van het experiment, voorbij een eenvoudig dividendrendement? Ik durf er met de openingskoers/stand van maandag wel de AEXGR tegenover te zetten, met de vrijheid om winst te nemen binnen die 7 jaar door met een voorsprong van de AEXGR bijna helemaal naar Shell over te stappen, op 0,01 euro na.

    Behalve ABI/BUD, kunnen de Belgen ook mooie verhalen vertellen over het gehandhaafde dividend van het aandeel bpost. Om nog maar eens aan te geven dat er zoiets kan bestaan als een te hoog voorgespiegeld dividendrendement ,en Shell benadert het dividendrendement van KAS BANK van begin september 2018: een gevarenzone, maar zonder gegarandeerde komst van gevaar.
  2. [verwijderd] 29 december 2018 00:29
    quote:

    Lazarus II schreef op 28 december 2018 21:36:

    Heb mij verder ingekocht in AAPL en zou graag meer kopen van AOS, JNJ en ITW. Zou ook graag ingestapt zijn in MSFT, FDX, MA en V maar heb de minimale inleg helaas niet meer voorhanden. Daarnaast zijn DSM en AAI ook bijzonder lief geprijsd nu naar mijn lekenmening.
    Ik koop beperkt: want ik weet niet of/wanneer de koersen gaan bodemen.Of dat al gedaan hebben
  3. Gold-finder 29 december 2018 10:54
    quote:

    haas schreef op 29 december 2018 00:29:

    [...]
    Ik koop beperkt: want ik weet niet of/wanneer de koersen gaan bodemen.Of dat al gedaan hebben
    Ik heb ook nog niets gekocht. Het verbaast mij trouwens wel hoe slecht Europa het doet. Bijna al mijn verliezen/dalingen zaten in mijn Nederland-Duitsland deel. Terwijl de UK-USA veel beter standhielden.
  4. forum rang 6 hirshi 29 december 2018 11:26
    quote:

    haas schreef op 29 december 2018 00:29:

    [...]
    Ik koop beperkt: want ik weet niet of/wanneer de koersen gaan bodemen.Of dat al gedaan hebben
    @haas

    Dat doe ik ook. Mondjesmaat kopen met lage limieten. Ik zie nog geen echte bodem, dus het kruit droog houden.
    Sommige aandelen worden zo langzamerhand wel weer koopwaardig.
    Mij voorkeur gaat momenteel uit naar Galapagos, Adyen en Fagron.

    Mijn goud ETF's doen het trouwens prima, maar met PostNL heb ik een regelrechte zeper in huis en ik vraag ik me echt af of ze het relatief hoge dividend nog wel kunnen handhaven.

    Veel vertrouwen in het management heb ik niet en tot overmaat van ramp wordt Herna Verhagen waarschijnlijk herbenoemd als CEO. Hoog tijd voor activistische aandeelhouders om daar eens orde op zaken te stellen.

    Mvrgr.

  5. Belegde boterham 24 januari 2019 23:00
    quote:

    FMdeRuiter86 schreef op 24 januari 2019 22:28:

    Hoe zien we hier tegen de recente duikeling van Altria Group (MO) aan? Koopmoment? Of een vallend mes?
    Zit en blijf long MO en zie het als een bijkoopmoment, yield is momenteel (dacht ik) ruim 7%.

    Ze hebben een grote stap gemaakt met een aandeel in Cronos (Cannabis), US citizens and drugs... doen een koers geen goed. Als je LT belegd zou ik me er niet zo druk over maken en juist nu af en toe wat bijkopen voor de yield. De schuld wordt snel afgebouwd, dividend raises zullen bescheiden blijven.
  6. Gold-finder 25 januari 2019 13:34
    quote:

    Belegde boterham schreef op 24 januari 2019 23:31:

    [...]

    :-) Soort van LOTR idd ;)
    Mijn korte analyse over MO. Omzet bijna geheel in Amerika (Philip Morris heeft de niet-USA rechten op Marlboro ect). Je loopt dus dollar risico, een lagere dollar zorgt namelijk niet voor meer winst, wat wel voor Philip Morris zo is.

    p/e ratio van 11.1 en een yield van 7.2%. Dat kost ze ongeveer 3/4 van hun winst om dat uit te keren. Schulden vallen wel mee met 1.5x leverage. Ook al steeg het wel door de JUUL stake. Hier is nou juist het probleem, die maken die e-sig's met smakies die heel geliefd zijn bij de jongeren.

    De Amerikaanse waakhond wil dit gaan mollen, net als menthol smaak bij sigaretten. Hierdoor vielen zowel BATS als MO keihard.

    Zelf denk ik dat BATS meer risico loopt, hun gehele overname van een bedrijf in USA was gebaseerd op menthol smakies. Dit, terwijl MO de sterkere brands heeft en een 12% stake in AB Inbev. BATS is wel weer meer internationaal, maar USA is de grootste markt voor hun.

    Ik vind het lastig, BATS kan meer verliezen met een crackdown op menthol en e-sig's en MO is dan wel weer meer afhankelijk van USA, maar heeft minder producten die gevaar lopen.

  7. forum rang 8 Leefloon 25 januari 2019 18:54
    Beperk hoge dividendrendement tot marktconforme dividend, of aandelen waarvan de koers duidelijk te laag is. Dividendrendementen zijn weleens té hoog, met verhoogd risico op een het dividend overtreffende koersdaling. Hoog dividendrendement, laag of negatief koersrendement.

    EAT ( www.euronext.com/nl/products/funds/NL... ) heeft voor dividendjagers in gewone aandelen een relatief gunstig profiel. Veel en vaak, mits gekocht met een discount. 6% van de NAV. Kans op koerswinst door niet te beleggen in aandelen met een hoog dividendrendement, maar door zelf een hoog dividendrendement uit te keren. Om de discount te beperken, waar ook een eerdere reverse split van 1:10 iets aan bijdraagt.
2.394 Posts
Pagina: «« 1 ... 62 63 64 65 66 ... 120 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.