Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,518   -0,005   (-0,14%) Dagrange 3,503 - 3,531 7.515.946   Gem. (3M) 7,1M

Invloed Slim convertables KPN in 2020?

52 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 september 2018 08:16
    quote:

    M M schreef op 23 juni 2018 12:51:

    Heb het nog even nagekeken. Gaat om 226 miljoen aandelen die op 17 september geleverd kunnen worden door Slim als de koers van KPN dan tussen de 3,34 en de 4,26 staat.

    Eronder en erboven krijgen de obligatiehouders hun geld terug. Dat is 750 mio euro.

    Ik denk dat Slim er baat bij heeft dat de koers op 17 september op minimaal 3,34 staat, zodat hij de aandelen met (een minimale) winst van de hand kan doen.

    Mijn eerder genoemde bedragen van vandaag kloppen dus niet helemaal. Deze wel.


    Buiten deze koersinterval,.....dan ratio?
  2. [verwijderd] 9 september 2018 09:19
    Ik denk, nu duidelijk is dat de koers morgen over een week niet op minimaal 3.34 staat, en Slim dus 750 mlo moet ophoesten, dat dat geen gevolgen voor de koers zal hebben. Die man heeft vermogen genoeg om wederom een lening aan te gaan om de obligaties af te lossen; hoeft hij geenszins aandelen KPN voor te verkopen. Hij zal dat al lang geregeld hebben. En nu aandelen KPN verkopen, op deze lage koers, lijkt me ook onwaarschijnlijk. De koers van de convertibles die in 220 aflopen zijn niet aanzienlijk verminderd (denk ik) dus de markt heeft er wel vertrouwen in, dat Slim gewoon betaalt en geen aandelen KPN daarvoor verkoopt.
    De koers van de binnenkort aflopende obligatie geeft ook aan, dat een stijging van de koers niet te verwachten is.
    Dus helaas, pindakaas. Deze kwestie heeft geen enkele invloed op de koers van KPN. Jammer want ik had graag een koersverhogend effect gezien. Maar dat zou denk ik alleen geweest zijn als de koers vlakbij de koers van 3.34 geweest zou zijn; dan had Slim wel een paar procent ervoor over gehad om zijn aandelen te dumpen.
  3. [verwijderd] 9 september 2018 09:30
    En wel frappant, dat de koers van 10 september 2015 niet veel afwijkt van de huidige. Het slagen van de obligatielening toen, heeft de koers destijds wel positief beïnvloed, want daarna ging de koers langzaam maar zeker omhoog. Tegen welke koers hij destijds de aandelen gekocht heeft, is mij onbekend, maar de maanden daarvoor was de koers nog aanzienlijk lager. Weet iemand tegen welke koers hij gemiddeld die aandelen gekocht had?
  4. forum rang 6 Mailbox 9 september 2018 09:50
    Slim zal zijn aandelen nooit verkopen op de beurs, maar indien er een geinteresseerde partij is het hele pakket ineens overdragen. Hij heeft dus geen belang bij een lagere koers met zijn 21 procents belang. Tenzij hij weer een bod zou willen gaan doen, maar persoonlijk geloof ik daar niet in.
  5. [verwijderd] 9 september 2018 11:00
    Mogelijk heeft de onzekerheid rond wat slim zou gaan doen ook zo zn effect gehad op de koers, wellicht doet t iets goeds met de koers als er duidelijkheid komt, beleggers houden niet van onzekerheid. Als hij gewoon aflost en die aandelen houdt lijkt slim mij er (even los van de termijn en wijze waarop) er belang bij te hebben dat de koers omhoog gaat. Hij pesten van KPN bestuur oid vind ik ongeloofwaardig, hij wil echt maar 1 ding en dat is geld verdienen met zijn aandelen. Ik hoop niet dat hij zijn aandelen geleidelijk gaat verkopen op de beurs, dat zou voor extra druk kunnen zorgen. Ik zie hem ook niet snel met verlies verkopen, hij zal eerder eerst een hoger bod doen en de koers opdrijven en daarna als het niet lukt of geleidelijk of in het geheel zijn aandelen te koop aanbieden. Ik kan ook niet in zijn hoofd kijken dus geen idee hoe zon man werkelijk denkt..
  6. stadsie 14 september 2018 09:57
    Daar is dan het konijn...

    Wel erg vreemd ze hebben in ieder geval de 20% melding overgeslagen en krijgen hiervoor een boete. Het kan zijn dat ze al onder de 15% zaten en het even iets hebben opgekrikt...Duidelijk zijn er kopers voor deze prijzen en ik zet mijn geld op ome John. Straks met de uitrol Digitenne 2.0 kan hij zijn Talpa mooi thuis brengen bij de kijkers. Wie weet krijg je dan de NPO, Regionaal en zijn zender cadeau.

    De convertible zal de kopers dus aandelen brengen ipv cash.

    (ABM FN-Dow Jones) América Móvil heeft een kleiner belang in KPN gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 12 september 2018.

    América Móvil meldde een kapitaalbelang van 16,08 procent met een dito stemrecht.

    Op 16 april 2014 meldde América Móvil nog een kapitaalbelang van 24,83 procent met een stemrecht van eveneens 24,83 procent.

    Zolang América Móvil een belang van tenminste 20 procent heeft, heeft het recht op twee commissarisposten bij KPN. Tussen de 10 en 20 procent is dit 1 post en een belang onder de 10 procent geeft geen recht meer op een commissarispost voor de Mexicanen.

  7. stadsie 18 september 2018 17:18
    Vorige week was daar onverwacht vroeg de melding:Mister Slim ;10% verpatst. Nu nog in bezit van 675 miljoen stukken oftewel 16%. Gisteren liep de obligatie af met 224 miljoen stukken goed voor afgerond 5%. Er zal toch ergens een melding vandaan moeten komen met die 15% in de markt deze maand....waar is het een konijn of de mol
  8. M M 10 maart 2019 11:27
    Vandaag in FD. Vergelijkbaar met de Slim obligaties? 2020 loopt de laatste en grootste af.

    Vodafone deelt gratis geld uit
    Vodafone kwam afgelopen week met een wel erg aanlokkelijk aanbod voor eenieder die bereid is zich de komende drie jaar tegen het bedrijf te positioneren: gratis geld.

    Dat zit zo. Afgelopen dinsdag rondde het telecombedrijf de uitgifte af van twee converteerbare obligaties met een totale waarde van €4 mrd. Deze effecten zullen aan het einde van de looptijd, in 2021 en 2022, vanzelf worden omgezet in aandelen. Tot die tijd gedragen ze zich als obligaties en betalen ze een jaarlijkse coupon van 1,2%.
    Dat lijkt een slechte deal voor beleggers, die er immers ook voor kunnen kiezen direct aandelen te kopen. Dat levert een dividendrendement op van ruim 9%. Maar het feit dat kopers van de obligatie aan het eind van de rit aandelen in handen krijgen, biedt een unieke kans voor hedgefondsen.
    Zij kunnen, simpel gezegd, de aankoop van hun obligatie financieren door de Vodafone-aandelen te shorten. Daarbij lenen ze aandelen van een andere belegger, om die vervolgens te verkopen. Als de omvang van de shortpositie correspondeert met de inleg van de obligatie, is de transactie budgettair neutraal. Na drie jaar wordt de obligatie omgezet in aandelen, die vervolgens kunnen worden teruggegeven aan de belegger van wie de stukken waren geleend.
    In de tussentijd strijkt het hedgefonds de couponbetalingen van 1,2% op. Dat bescheiden rendement kan met het gebruik van hefbomen flink worden opgekrikt.
    Voor Vodafone is de constructie duurder dan de uitgifte van een gewone obligatie. Maar het grote voordeel is dat de nieuwe obligaties niet worden opgeteld bij de schuldpositie; ze worden immers omgezet in aandelen. Daarmee komt het kredietoordeel, dat zich met BBB+ in de lagere regionen van investment grade bevindt, niet in gevaar. En het bedrijf heeft het geld nodig voor de overname van Europese onderdelen van Liberty Global.
    Aandeelhouders kunnen uiteraard wel over een paar jaar een flinke verwatering van hun belang verwachten. Maar ook daar heeft Vodafone iets op bedacht: tegen die tijd zal een grootscheepse aandeleninkoopactie dat compenseren. Hoe Vodafone dat gaat betalen? Door over een paar jaar een gewone obligatie uit te geven. Dan moeten tegen die tijd de financiën wel zijn verbeterd, want anders gaat het kredietoordeel er alsnog aan.
    ADVERTENTIE

  9. [verwijderd] 29 november 2020 08:58
    Ook hier gebeurde helemaal niets, de tijd stond ff stil.
    Leerzaam en verbazingwekkend tegelijk, hoe kun je als bedrijf meegaan met de tijd, of juist niet natuurlijk!

    Werkverschaffing, banenbehoud, het voldoen aan het aanbieden/in stand houden van een lokaal telecom netwerk, staats controle?

    De instelling staat nog steeds op de AEX.
52 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.