Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

Laatste koers (eur) Verschil Volume
25,540   -0,840   (-3,18%) Dagrange 25,440 - 26,400 124.543   Gem. (3M) 103,6K

GLPG0634 (Filgotinib)

894 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 45 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. winx09 9 augustus 2018 10:19
    Ook Zuiderbuur Bedankt !

    Zonder iets af te willen doen aan de tomeloze inzet van Pe en top informatie die hij verspreid (waarvoor hulde), wil ik ook expliciet Zuiderbuur bedanken.

    Het lijkt of de positieve berichten vaker een pluim krijgen dan de relativerende cq negatieve berichten.
    Ik als belegger, zonder medische achtergrond, word vrolijk van de berichten van Pe maar vind het ook zeer prettig om door bovenstaande bericht van Zuiderbuur met de voetjes op de grond te blijven.

    Discussie en wrijving maakt glans.

    off-topic: dat gezegd hebbende, zitten we in week 7 na completion van Finch2. Heb vandaag mijn positie verdubbeld.
  2. [verwijderd] 9 augustus 2018 20:25
    Ik ben ook zeer blij met inbreng Zuiderbuur.

    Een tijdje was hij afwezig. Wellicht door de vervelende reacties van 1 IEX-lid jaren terug.

    Zijn wetenschappelijke benadering is een zegen voor het IEX- Galapagos forum. Zijn research werk is van hoog niveau.

    Een neutraal kritische houding is nodig met de complexe materie binnen biotechsector.

    Ik heb pas geleden gelezen dat Zuiderbuur ook een positie heeft in Galapagos; dat stemt mij verder positief.

    Ik kan me ook vinden in zijn constatering dat we rekening moeten houden, binnen FINCH2, met ACR20 scores die lager zijn dan binnen DARWIN studies.

    Dit komt doordat RA-populatie van FINCH2 geen baat heeft bij huidige biologische medicijnen, waaronder ook de TNF-blockers.

    Die lagere ACR20 scores zag je ook terug bij upadacitinib (AbbVie) fase 3 studies van SELECT BEYOND en SELECT NEXT.

    Beiden studies rapporteerden NRI ACR20 in de range van 66% - 56%, afhankelijk van dosis.

    FINCH2 fase 3 studie heeft in verhouding met DARWIN fase 2 studies, gedeeltelijk of geheel gesponsord door Galapagos, veel minder Oost-Europese en Latijns Amerikaanse patiënten.

    De hoge placebo ACR20 van DARWIN1 (45%) zal in FINCH2 lager moeten zijn.

    Met een placebo % in de buurt van Upadacitinib studie (BEYOND/NEXT 12-weeks: range 28% - 36%. EQUATOR PsA onlangs in 16-weeks: 33%.
    Mijn vertrouwen is groot in mooie placebo-adjusted scores voor FINCH2 met Filgotinib.

    Veiligheidsprofiel zal moeten bevestigen.
    Meer en meer wordt door onderzoekers en analisten dit als pluspunt van Filgotinib aangeduid.
    Niet alleen belangrijk voor RA, maar ook zeker bij PsA en IBD (opportunistische infecties)...

    Bij Baricitinib heeft de hoge 1.4 VTE (per 100 patiënt jaren » PYE) in de 4mg groep tijdens 24-weeks control periode de FDA doen besluiten deze dosis niet toe te laten (997 patiënten; 418 PYE; 6 VTE events).

    Of het JAK2 effect hier debet aan is..? Valt voor mij niet verder te duiden. Het is wellicht een combinatie van meerdere eigenschappen molecuul, zoals lichte afname hemoglobine in de 1e aanloopperiode van een halfjaar en afname platelets (giga/L).
    Dit geld dan met name voor de inadequate responders groep DMARD's.

    Feit is dat het aantal gevallen VTE bij Baricitinib met 0,5% toeneemt per jaar behandeling. Na 4 jaar behandeling betekent dit 2%.
    Pagina 46 van Advisory Committee document.

    Filgotinib zal zeker moeten aantonen dat zij het beter doet.

  3. [verwijderd] 9 augustus 2018 21:44
    Zoals je waarschijnlijk weet, pe: uit het document blijkt dat het niet zo zeer de gevallen op zichzelf zijn die zorg baren.

    Het JAK zorgenkind heeft als vader de gevallen en als moeder het biologisch proces dat er mogelijke achter zit.

    Het zal bij de komende uitslagen de markt misschien niet kunnen schelen, maar het blijft van van groot belang.
  4. [verwijderd] 10 augustus 2018 19:17
    quote:

    _KS_ schreef op 9 augustus 2018 21:55:

    Misschien een domme vraag maar zou je (gezien patienten populatie) niet de verwachting kunen hebben dat VTE juist lage waarde zal laten zien in Finch2, aangezien risico VTE hoger is direct na vaststelling van RA en eerste jaren na vaststelling?
    @winx09 en @pe26: bedankt voor de vriendelijke woorden.

    @_KS_:

    Op basis van welke gegevens werd besloten dat het risico op VTE het hoogst is de eerste jaren na vaststelling van RA? Als je daar een bron van hebt interesseert me die wel.

    Als leek lees ik overal dat RA-patiënten een verhoogde kans op VTE hebben ten opzichte van niet-RA-patiënten. Daar lijkt zowat iedereen het over eens te zijn. Er wordt daarbij verondersteld dat een algehele chronische ontstekingstoestand via allerhande complexe biologische mechanismen bijdraagt tot de vorming van bloedklonters. Maar bij de meeste mensen waarbij RA wordt vastgesteld wordt een behandeling gestart die die algehele chronische ontstekingstoestand mildert. Daardoor zou dan ook het risico op VTE kunnen afnemen. Is dat dan de reden dat enkele jaren na de RA-diagnose het VTE-risico vermindert? Of heeft men patiënten opgevolgd die niet behandeld werden?

    De patiëntenpopulatie waarbij FINCH2 getest werd wordt beschouwd als een moeilijk-te-behandelen groep. AbbVie rapporteerde tot hiertoe resultaten van 5 fase III studies in RA. In 4 van die studies was het aantal gevallen van DVT/PE laag tot zeer laag. Enkel in de SELECT-BEYOND studie, die in een vergelijkbare patiëntenpopulatie wordt uitgevoerd als FINCH2 waren er meerdere gevallen van DVT/PE. Een sluitende verklaring hierover heb ik nog nergens gelezen.

    Speculatie van mijnentwege:

    - RA-ontsteking verhoogt de kans op VTE

    - Bij moeilijk te genezen RA-patiënten vermindert de ontsteking minder en/of trager bij het opstarten van een behandeling met een JAK-inhibitor

    => De biologische mechanismen die aan de basis liggen van VTE hebben meer en/of langer kans

    => Meer kans op VTE

    Wellicht is deze redenering veel te simpel en spelen er andere zaken.

    Het is goed mogelijk dat jij het bij het rechte eind hebt en dat het aantal gevallen van DVT/PE in FINCH 2 erg laag is. Dat zou Galapagos dan uitstekend passen want op basis van wat nu bekend is vormen die gevallen van DVT/PE in de SELECT-BEYOND studie de enige duidelijke uitschuiver van upadacitinib in fase III RA.

    Over enkele weken zullen we verder kunnen speculeren.
  5. _KS_ 11 augustus 2018 21:14

    Ik refereer naar onderstaande studie:
    "The analysis of these cohorts strati?ed by time since RA diagnosis shows higher incidence rates of DVT in patients with RA compared with those of the comparison cohort within 4 years since RA diagnosis... The incidence rate of DVT decreased over time."
    Kans op PE neemt wel toe in tijd overigens..

    citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/downloa...

    En dit las ik ook tijdens mijn zoektocht op internet..

    www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-...

    “Counting from RA diagnosis, an increased rate in the RA cohort vs the comparison cohort (3.8 [95% CI, 2.5-5.2] vs 2.4 [95% CI, 1.9-2.9] per 1000 person-years; HR, 1.6 [95% CI, 1.1-2.5]; P = .02) was detected within the first year and did not increase further during the first decade. "

    (PDF) Risk of Venous Thromboembolism in.... Available from: www.researchgate.net/publication/2318...

    Zoals ik het lees vooral eerste jaren verhoogde kans op ontwikkelen van, maar die kans lijkt zich te stabiliseren en volgens eerste rapport zelfs af te nemen over tijd (DVT in ieder geval). Maar goed, de wens is de vader van de gedachte.. jouw redenatie lijkt me ook erg logisch, we gaan het binnenkort horen.
  6. [verwijderd] 2 september 2018 22:21
    Op 27 augustus zijn ook de gegevens op clinical trials betreffende Noninfectious Uveitis aangepast. Deze studie wil 110 patiënten werven die aan deze vervelende kwaal lijden. De vorige update was van juli 2017 en bevatte nog niet de ziekenhuizen die deelnemen.

    clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT032078...

    In totaal doen 43 ziekenhuizen mee in Duitsland, UK, Canada, Israël, Nieuw Zeeland, Australië en de USA. Na eerste behandeling loopt de totale behandeling voor 52 weken. De verwachte resultaten van deze studie worden eerst in december 2020 verwacht. Gezien het bericht uit Manchester (april 2018) verwacht ik dat het wel wat eerder moet kunnen.

    research.cmft.nhs.uk/news-events/manc...

    fc
  7. [verwijderd] 11 september 2018 22:25
    GILEAD EN GALAPAGOS KONDIGEN AAN DAT FILGOTINIB ALLE BELANGRIJKE ONDERZOEKSDOELEN HEEFT GEHAALD IN EERSTE REUMA FASE 3 STUDIE

    - Doseringen van 100 mg en 200 mg filgotinib bereikten significant hogere ACR20/50/70 scores dan placebo na 12 weken bij reumapatiënten die onvoldoende reageren op bestaande medicijnen --

    - Beide filgotinib doseringen bereikten tevens alle belangrijke secundaire werkzaamheids-onderzoeksdoelen, inclusief minimale ziekteactiviteit en klinische remissie --

    - Verdraagbaarheid van filgotinib was gelijk aan eerder gerapporteerde studies --

    Foster City, Califonië en Mechelen, België, 11 september 2018; 22.05 CET; Gereglementeerde informatie - Gilead Sciences, Inc. (NASDAQ: GILD) en Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) hebben vandaag de resultaten aangekondigd van FINCH 2, een wereldwijde, placebo-gecontroleerde Fase 3 studie met JAK1 remmer filgotinib bij volwassenen die matig tot ernstig actieve reuma hebben en onvoldoende reageren op, of intolerant zijn voor, bestaande medicijnen. Allereerst werd het primaire onderzoeksdoel bereikt, nl. het deel van de patiënten dat een 20% of meer verbetering (ACR20) liet zien na 12 weken. Tevens waren de aantallen patiënten met 50% en 70% verbetering (ACR50, ACR70), met minimale ziekteactiviteit en met klinische remissie significant hoger in de eenmaal daagse 100 mg en 200 mg filgotinib groepen dan bij placebo.

    etc.

    Maar vooral belangrijk:
    Filgotinib werd over het algemeen goed verdragen in de FINCH 2 studie, zonder nieuwe veiligheidssignalen, en in lijn met eerdere onderzoeken met filgotinib. De behandelings-gerelateerde bijwerkingen en ernstige ongewenste voorvallen waren meestal mild of gematigd. Ernstige bijwerkingen traden op bij resp. 3,4 / 5,2 / 4,1% van de patiënten op placebo /100mg / 200mg. Het percentage patiënten dat stopte met het medicijn vanwege bijwerkingen was vergelijkbaar voor alle groepen. In beide filgotinib groepen werden twee gevallen van ongecompliceerde herpes zoster gerapporteerd. Er werden in totaal 2 belangrijke ongunstige cardiovasculaire voorvallen (MACE) geïdentificeerd: één in de placebogroep (subarachnoïdale bloeding) en één in de groep met filgotinib 100 mg (myocardiale ischemie). Er was één geval van niet-ernstige retinale veneuze occlusie in de groep met filgotinib 200 mg. Er waren geen meldingen van veneuze trombo-embolie (DVT) of longembolie (PE), geen sterfgevallen, maligniteiten, gastro-intestinale perforaties of opportunistische infecties zoals actieve tuberculose.


    fc
  8. [verwijderd] 11 september 2018 22:30
    quote:

    FatCool schreef op 11 september 2018 22:25:

    GILEAD EN GALAPAGOS KONDIGEN AAN DAT FILGOTINIB ALLE BELANGRIJKE ONDERZOEKSDOELEN HEEFT GEHAALD IN EERSTE REUMA FASE 3 STUDIE

    - Doseringen van 100 mg en 200 mg filgotinib bereikten significant hogere ACR20/50/70 scores dan placebo na 12 weken bij reumapatiënten die onvoldoende reageren op bestaande medicijnen --

    - Beide filgotinib doseringen bereikten tevens alle belangrijke secundaire werkzaamheids-onderzoeksdoelen, inclusief minimale ziekteactiviteit en klinische remissie --

    - Verdraagbaarheid van filgotinib was gelijk aan eerder gerapporteerde studies --

    Foster City, Califonië en Mechelen, België, 11 september 2018; 22.05 CET; Gereglementeerde informatie - Gilead Sciences, Inc. (NASDAQ: GILD) en Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) hebben vandaag de resultaten aangekondigd van FINCH 2, een wereldwijde, placebo-gecontroleerde Fase 3 studie met JAK1 remmer filgotinib bij volwassenen die matig tot ernstig actieve reuma hebben en onvoldoende reageren op, of intolerant zijn voor, bestaande medicijnen. Allereerst werd het primaire onderzoeksdoel bereikt, nl. het deel van de patiënten dat een 20% of meer verbetering (ACR20) liet zien na 12 weken. Tevens waren de aantallen patiënten met 50% en 70% verbetering (ACR50, ACR70), met minimale ziekteactiviteit en met klinische remissie significant hoger in de eenmaal daagse 100 mg en 200 mg filgotinib groepen dan bij placebo.

    etc.

    Maar vooral belangrijk:
    Filgotinib werd over het algemeen goed verdragen in de FINCH 2 studie, zonder nieuwe veiligheidssignalen, en in lijn met eerdere onderzoeken met filgotinib. De behandelings-gerelateerde bijwerkingen en ernstige ongewenste voorvallen waren meestal mild of gematigd. Ernstige bijwerkingen traden op bij resp. 3,4 / 5,2 / 4,1% van de patiënten op placebo /100mg / 200mg. Het percentage patiënten dat stopte met het medicijn vanwege bijwerkingen was vergelijkbaar voor alle groepen. In beide filgotinib groepen werden twee gevallen van ongecompliceerde herpes zoster gerapporteerd. Er werden in totaal 2 belangrijke ongunstige cardiovasculaire voorvallen (MACE) geïdentificeerd: één in de placebogroep (subarachnoïdale bloeding) en één in de groep met filgotinib 100 mg (myocardiale ischemie). Er was één geval van niet-ernstige retinale veneuze occlusie in de groep met filgotinib 200 mg. Er waren geen meldingen van veneuze trombo-embolie (DVT) of longembolie (PE), geen sterfgevallen, maligniteiten, gastro-intestinale perforaties of opportunistische infecties zoals actieve tuberculose.


    fc
    Hoe vergelijkt dit met upa van abbvie? Super belangrijk aangezien we later op de markt komen.
  9. [verwijderd] 11 september 2018 22:46
    Select-Beyond is de AbbVie studie die het best met Finch-2 vergeleken kan worden:

    news.abbvie.com/news/abbvies-upadacit...

    Maar het gaat vooral om de veiligheid:
    In this study, the safety profile of upadacitinib was consistent with previously reported Phase 2 trials and the Phase 3 SELECT-NEXT clinical trial.1-4 No new safety signals were detected.1 During the placebo-controlled period, serious adverse events occurred in 5/7/0 percent of patients in the 15 mg/30 mg/placebo groups, respectively.1 There were two deaths reported during the study.1 One was a patient in the 15 mg dose group with cause of death unknown.1 The second was a patient in the 30 mg dose group who presented with fever and diarrhea, subsequent heart failure and presumed pulmonary embolism (PE) during hospitalization.1 Inclusive of the case mentioned above, a total of two cases of PE and no deep vein thrombosis (DVT) were reported during the placebo-controlled period. In the previously reported Phase 3 SELECT-NEXT trial, no cases of DVT or PE occurred.15 Across the SELECT RA program, including both, the placebo-controlled and extension periods, the rate of DVT and PE remains consistent with the background rate for the RA patient population.1,4,15-16
  10. [verwijderd] 14 september 2018 22:02
    September 12, 2018

    Angst for Abbvie as Gilead scores with cast-off

    Filgotinib delivers an important win in its first pivotal rheumatoid arthritis study, setting partners Gilead and Galapagos hot on the heels of Abbvie.

    Gilead took quite a bet when it paid $300m upfront for a mid-stage asset that had been rejected by Abbvie a mere three months previously. The first phase III data to emerge on filgotinib suggests that the risk was worth taking: in rheumatoid arthritis, the Jak inhibitor looks able to hold its own on efficacy in a very competitive field.

    Perhaps more importantly the results hint at a best-in-class safety profile – although as the least advanced agent in its class this picture could still change. Still, the results were enough to boost shares in Gilead and partner Galapagos this morning, and presumably have left Abbvie wondering it made the right decision.

    There was a very good reason for Abbvie to walk away – back in 2015 its own Jak inhibitor, upadacitinib, was also looking good in mid-stage trials. Exercising its option over filgotinib would have cost it $200m, plus the sunk costs of any previous work on its in-house project, which presumably would have been abandoned (For AbbVie filgotinib becomes no-go-tinib, 25 September 2015).

    As it stands for now the two agents, which both target Jak 1, look pretty similar on efficacy, the caveats of cross-trial comparisons notwithstanding. The trials listed below were conducted in patients who had not responded to biologics like the anti-TNFs, or who could not tolerate them – so a treatment resistant patient population – though trial design and patient demographics will of course be different.

    The relatively clean safety readings from Finch 2 confirm that safety will be the battle ground for these agents.

    It is widely accepted that herpes zoster infections and other serious opportunistic infections are red flags for the class. Xeljanz from Pfizer and Eli Lilly’s Olumiant, which are already on the market, both carry a black box warning of the latter, and it looks likely that upadacitinib will too, should it make that far.

    The Abbvie asset has shown similar infection rates to the two marketed agents, Bernstein analysts estimate, while filgotinib has so far has recorded much lower rates, most importantly on the incidence of serious infections.

    More crucial is the apparent absence of a thrombosis signal with filgotinib. Concerns about the risk of blood clots delayed Olumiant’s approval in the US, with the FDA finally refusing approval of the more effective higher dose. Meanwhile Abbvie has disclosed six pulmonary embolisms in the Select-Beyond study. The extent to which these were caused by the drug are still unclear, but the frequency at which these events occurred in a relatively small patient population has set alarm bells ringing.

    Gilead today said that there were no incidents of deep venous thrombosis or pulmonary embolism in Finch 2, though one case of non-serious retinal vein occlusion was reported in the high dose filgotinib arm. The frequency of these events in future trials are pivotal to the commercial potential of filgotinib; four phase III studies are due to report next year.

    Abbvie meanwhile has now reported top-line results from the five trials that comprise upadacitinib’s pivotal programme, and plans to file for approval before the end of the year. What regulators make of the data remains to be seen – approval of only the lower dose has to be one possible outcome.

    For now the sellside has upadacitinib becoming the biggest challenger to the established incumbent, Xeljanz, but this picture is sure to shift after today's data. The economic case for picking upadacitinib over filgotinib is starting to weaken.

    www.evaluate.com/vantage/articles/new...
  11. [verwijderd] 27 september 2018 21:24
    Het meest recente nieuwsbericht van Nicola, gisteren gepost om 14:26 uur:

    Hi Everyone, so i know it's been a while since i last post but i have been visiting and reading whats going on. I just thought i would let you know how i am doing on the clinical trial i am on.

    It's for a drug called Fligotinb and i successfully completed a 6 month trial (started it in Jul 2017) and since week 4 ( 26 Aug 2017) I have be symptom free of RA. I then started the 3 year extension study right after it finished in January 2018. I do still take other drugs, MTX, 2.5mg of Prednislone, Folic Acid, omeprazole and Planiquil along with the Filgotinib and for me its a great combination.

    I still have a long way to go on the extension study another approximately 2 years but if it goes along like the last year i will be very happy. I have my life back and can do anything, literally.

    Basically i just wanted to let you all know that new drugs are being developed and that this one is really good, no side effects and it's a once daily tablet so please hang in there and don't give up. Hugs to everyone. x
    - Nicola

    www.facebook.com/Rheumatoid-Arthritis...
  12. [verwijderd] 15 december 2018 09:52
    Nog een patiënten verhaal:

    I am currently enrolled in a clinical drug trial for Gilead Sciences (non profit for myself) for a drug named Filgotinib it's a jak inhibitor type.

    I am in roughly week 10 outside the control group which means I am on 100% of the 200mg Filgotinib tablet per day. At beginning of the trial for 8 weeks I didn't respond so I may have been on the placebo (hopefully), 100mg, or 200mg. If I was on the 200mg I doubt the drug is helping and my body is self healing as I feel at present that I am getting better.

    The drug itself is a tablet and taken early morning with breakfast and does not taste of anything.

    I have zero side effects and I would like to think I am being positive on it. I have lost 90% of my moderate/severe UC symptoms. I do however have a small bit of anal leakage when I do a lot of walking/running/strenuous exercise that I am trying to resolve.

    If anyone wants to ask any questions about Filgotinib just ask below as there may be stuff that I am not covering.

    Cheers

    www.reddit.com/r/UlcerativeColitis/co...
894 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 45 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.