Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

Laatste koers (eur) Verschil Volume
0,910   -0,001   (-0,16%) Dagrange 0,907 - 0,920 2.139.264   Gem. (3M) 6,4M

Opties/aandelen

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. tikoes 28 juli 2018 18:01
    Voor optie geldt dat de opbrengst voor de belastingen in box 1 valt.
    Dus als de aankoopkoers .0,20 eurocent is en de waarde is 1,20 euro dan valt 1,00 euro als extra inkomsten in box 1. Bij 500.000 aandelen is dus 500.000 euro belastbaar tegen minimaal 52% (LB en sociale lasten).

    Aandelen echter vallen onder box 3 hier betaal je plus/min 1,5 % belasting over na aftrek van de belastingvrije drempel.

    Het is dus logisch als je opties vrijkomen dat je zo snel mogelijk gaat verzilveren om van het restant weer nieuwe aandelen te kopen.

    Ik denk dat bij Pharming heel veel optiehouders afgelopen week hier verstandig gebruik van hebben gemaakt.
  2. [verwijderd] 30 juli 2018 09:33
    Pharming geeft aandelen uit door uitoefening van opties door management
    Uitoefening van 6.240.000 managementopties, waardoor het belang van het management in Pharming met 26% is toegenomen
    Leiden, 30 juli 2018: Pharming Group N.V. (“Pharming” of “de Onderneming”) (Euronext Amsterdam: PHARM) maakt bekend dat het een totaal van 6.240.000 nieuwe aandelen heeft uitgegeven na uitoefening van opties die een totaal van 6.240.000 aandelen vertegenwoordigen. De nieuwe aandelen betekenen een toename van het aantal uitgegeven aandelen van 1,02%. Als resultaat van deze uitoefening, inclusief aandelen die moesten worden verkocht om zowel de verplichte onmiddellijke inhouding van de Nederlandse inkomstenbelasting volgend op de uitoefening, alsook de uitoefenprijs van alle uitgeoefende opties te kunnen voldoen, vergrootten de betreffende leden van het management hun aandelenbezit in Pharming met 26% van 5.945.458 tot 7.475.126.

    Twee leden van de Raad van Bestuur hebben optieregelingen die aflopen binnen de komende 9 maanden, wat neerkomt op een totaal van 19,2 miljoen aandelen. Om de uitoefening van een dergelijk groot aantal opties in een keer te voorkomen – en daarmee de daaruit voortvloeiende verkoop van het grootste deel van deze aandelen voor de financiering van inkomstenbelasting en optierechtkoersen op hetzelfde moment van uitoefening, waardoor bijna 3% van het uitgegeven aandelenkapitaal van de Onderneming in korte tijd op de markt zou komen – namen de optiehouders het besluit om de uitoefening uit te spreiden over zoveel mogelijk open tijdvakken die hen als insiders tot die vervaldatum konden worden toegekend, om zo het effect op de Pharming-aandelenkoers zo beperkt mogelijk te houden.

    Conform de standaardregeling voor uitoefening van aandelenopties voor werknemers in beursgenoteerde bedrijven over de hele wereld, worden Pharming-aandelenopties uitgeoefend door (i) de uitoefening van de opties en vervolgens (ii) de verkoop op de open markt van een zodanig deel van de resulterende aandelen als voor de optiehouder vereist is voor betaling van: (a) de uitoefenprijs van de opties aan de Onderneming en :(b) de inkomstenbelasting verschuldigd op de winst zoals bepaald aan de hand van de fiscale omstandigheden van de optiehouder tegen het marginale belastingtarief. In het geval van een grote uitoefening van opties in Nederland resulteert dit standaard in de verkoop van het grootste deel van de optieaandelen op de markt om aan deze twee vereisten te voldoen.

    Dr Sijmen de Vries, Chief Executive Officer van Pharming, zegt in een toelichting:

    “De Raad van Bestuur hecht zeer veel belang aan het succes van Pharming en we zijn dan ook bijzonder verheugd dat we onze optieposities nu hebben kunnen converteren in aandelen Pharming. We begrijpen dat sommige waarnemers zich niet bewust waren van de vereiste verkoop van aanzienlijke hoeveelheden aandelen die nodig waren voor de betaling van de uitoefenprijs en de belastingverplichtingen die door deze uitoefening waren ontstaan.”

    Er is ons gevraagd waarom onze aandelenkoers de laatste tijd zo volatiel is geweest. Een belangrijke reden is, zo vermoeden we, gelegen in het feit dat kleine aandeelhouders hun aandelen aanhouden bij brokers die, meestal zonder medeweten van de aandeelhouders, regelmatig hun aandelen uitlenen tegen betaling, aan instellingen die gespecialiseerd zijn in geautomatiseerde short-selling (op korte termijn) van aandelen. De short-sell instelling verkoopt daarbij tegen de marktprijs veel aandelen die het in de ochtend niet daadwerkelijk bezit, waardoor neerwaartse druk op de aandelenkoers ontstaat. Deze druk wordt vervolgens versterkt door (kleine) aandeelhouders die deze verkopen volgen, waarna de short-seller op zijn beurt de voorraad ‘s middags tegen de laagste prijs weer terugkrijgt om aan zijn verkoopverplichtingen te voldoen, waardoor op die dag door de short- seller een nettoresultaat wordt behaald.
  3. [verwijderd] 30 juli 2018 12:35
    Bij deze herhaal ik het belang dat iedere particulier per onmiddelijke ingang ZSAM zijn aandelen portefeuille onderbrengt bij een bank/broker die bevestigd heeft geen aandelen uit te lenen. Als voorbeeld kan ik u melden dat de ING absoluut geen aandelen uitleent aan shorters, de Giro doet dit wel. Als iedereen dit doet zullen de shorters al die aandelen, die nu ondergebracht gaan worden bij een bank/broker die ze niet uitleent, gelijk moeten coveren. Iedere particuliere belegger zal zijn beleggingswaarde gelijk zien stijgen!!!

    Ikzelf heb mijn portefeuille ondergebracht bij de ING om het shorten van mijn aandelen te voorkomen!!!!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.