Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

Laatste koers (eur) Verschil Volume
1,221   -0,041   (-3,25%) Dagrange 1,205 - 1,249 1.585.982   Gem. (3M) 1,9M

PostNL mei 2018, ontslagen !

3.296 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 165 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 mei 2018 23:44
    quote:

    Moneyball schreef op 8 mei 2018 22:56:

    [...]

    Feit is dat Herna Verhagen vooralsnog niet in staat is aandeelhouderswaarde te creeren. En de cijfers en reeds bijgestelde outlook bieden daarop ook weinig perspectief. Het creeren van aandeelhouderswaarde is wel haar verantwoordelijkheid en die van collega RvB leden.
    Als je zegt, het zijn andere factoren (lees: de postmarkt en de politiek) die bepalend zijn, dan zeg je eigenlijk ook dat het dus niet heel veel uitmaakt wie je er neerzet. Dan vraag ik op mijn beurt waarom iemand die 0,0 aandeelhouderswaarde creëert dan zoveel moet verdienen. Als je zegt; ze doet het ondank al die lastige factoren best goed; dan zeg ik, waaruit blijkt dat dan?

    Overigens ben ik van mening dat HV op dit moment de politiek op juiste wijze benaderd. Waar ze m.i. strategisch gefaald heeft was ten tijde van het bod van BPost. Of dat bod haalbaar was of niet, ze had dat maximaal moeten benutten voor de positie van PostNL vis a vis de politiek. Dat heeft ze nagelaten en ook haar belofte niet waargemaakt.
    Nadat het vertrouwen in mei 2016 al werd geschonden door Bpost, heeft PostNL daarna nooit de indruk willen wekken dat het nog enig geloof had in een deal met Bpost.

    In die context zou het aangaan van een gesprek met Bpost verwachtingen hebben geschapen die zeer waarschijnlijk niet waar zouden kunnen zijn gemaakt omdat in mei 2016 voor PostNL al duidelijk was geworden dat o.a. de Belgische staat niet bereid was om een stap terug te doen bij Bpost. Bpost was zelf in dat opzicht dus ook afhankelijk van de bereidwilligheid van de Belgische staat om PostNL te gemoed te kunnen komen, en aangezien een groot deel van de winst van Bpost terugvloeit in de kas van de Belgische staat mocht op dat punt na de genoemde uitlatingen over het standpunt van de Belgische regering eigenlijk niets meer worden verwacht.

    Het was daarom volgens mij een weloverwogen keuze om geen valse verwachtingen te willen wekken bij beleggers (door een gesprek aan te gaan met Bpost); dit mag dus worden herkend als een keuze waarmee de eigen achterban (de beleggers) eigenlijk zelfs werd 'beschermd'... echter een klein deel van de betreffende achterban (waaronder jij) heeft dit blijkbaar nooit begrepen, waarschijnlijk omdat ze ten onrechte hebben verondersteld dat een deal wel mogelijk zou zijn enkel op basis van het feit dat Bpost te kennen gaf wel te willen.

    PostNL omschreef het bod indertijd al als zowel 'ongewenst' als 'ongevraagd' bod, nadat de gesprekken in mei 2016 al spaak waren gelopen.

    Kortom, een deel van jou verwijten in de richting van PostNL lijkt voort te komen uit onbegrip... omdat jouw standpunt overduidelijk impliceert dat je niet hebt herkend hoe PostNL haar eigen beleggers heeft willen beschermen.

    PS. Verder, je spreekt van 'aandeelhouderswaarde' echter feitelijk denk ik dat je eigenlijk wat anders bedoeld, namelijk impliciet wijst je vermoedelijk naar het 'feit' dat Verhagen tot op heden niet in staat is geweest om na het afketsen van het bod van Bpost de koers van het aandeel op een acceptabel en respectabel stabiel peil te houden. Daar kan ik natuurlijk ook niet omheen, maar feitelijk heeft ze dit ook nooit expliciet beloofd... mede doordat het eigenlijk wel logisch is dat een aandeel op de korte termijn een deel van de waarde verliest na het afketsen van een bod - met de kanttekening dat er bij PostNL sindsdien wel erg veel waarde verloren is gegaan... ofschoon de koers in de zomer van 2017 eigenlijk wel op het niveau stond waar het vandaag ook is gesloten - dus zo eenvoudig ligt het eigenlijk allemaal niet als je ook oogt hebt voor de waarde van het aandeel PostNL in de maanden voordat Bpost haar bod lanceerde.

    (Het begrip 'aandeelhouders waarde' draait om veel meer zaken dan alleen de koers van het aandeel; op de balans van PostNL zien we dat er sindsdien wel degelijk aandeelhouders waarde is gecreëerd in termen van o.a. het eigen vermogen, het uitgekeerde dividend + de verdere ontwikkeling van technologie waarmee in de toekomst het verdienvermogen van PostNL alsnog kan gaan groeien)
  2. forum rang 6 Lector 8 mei 2018 23:50
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 8 mei 2018 22:48:

    [...]

    Zoals ik al eerder stelde is begrijpend lezen niet je sterkste kant. Er staat niet in de post van Lector dat je vandaag op dat punt een discussie met hem bent aan gegaan.

    Precies Go Go Go, ik zeg dat IK vandaag nog heb geschreven over aanpassing van het dividend. Maar Martijn zit zo gevangen in zijn eigen wereld dat hij niet eens goed begrijpt wat ik zeg. Het is ook lastig voor hem omdat hij op iedere post op het PostNL forum zijn mening wil geven, gevraagd of ongevraagd.

    Je hoeft niet alles te kunnen verklaren Martijn, als je van mening verandert bent is dat helemaal niet erg, het is maar een forum en iedereen komt wel eens tot andere inzichten. Ontspan en geniet van het mooie weer....
  3. [verwijderd] 9 mei 2018
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 8 mei 2018 23:29:

    [...]

    Ik wil graag van je weten of we elkaar kunnen vinden op het punt van elkaar mijden. Wel zo plezierig voor anderen.

    Je manier van communiceren doet me erg denken aan hoe een andere gebruiker zichzelf op dezelfde onvergetelijk wijze in de nesten werkte, o.a. met dit soort voorstellen zonder dat hij zijn eigen aandeel in de situatie herkende.

    Laat ik het zo stellen:

    Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.

    PS. Als jij je bewust bent dat je op sommige momenten mij tenminste wel een beetje hebt proberen te provoceren/uitdagen, dan komt het vast allemaal goed hoor; ik hoop dat je deze opmerking zult herkennen als een teken van goede wil van mijn kant.
  4. [verwijderd] 9 mei 2018 00:06
    quote:

    peellander schreef op 8 mei 2018 23:59:

    Zo mevrouw Herna nu nog even voor "niets" de hele brieven c.q. postafdeling met personeel gratis aan Sandd geven en je dan gewoon verder focussen op de pakketjes.
    Blijkbaar is het jou vandaag geheel ontgaan dat de post-tak in Q1 boven verwachting heeft gepresenteerd zowel qua omzet, winst, marges als postvolumes... terwijl de marges bij de pakketjes behoorlijk tegen vielen. Overigens in de CC is wel aangegeven dat de verwachting is dat de marges bij de pakketjes zullen herstellen nadat er nieuwe sorteermachines in gebruik zijn genomen.

    PS. Afgezien van dat winst bij internationaal nog veel teleurstellender was dan bij de pakketjes, zou overigens later dit jaar ook wel goed moeten komen als we de nieuwe CFO mogen geloven.
  5. forum rang 4 Go Go Go ! 9 mei 2018 00:09
    quote:

    Martijn van M schreef op 9 mei 2018:

    [...]

    Je manier van communiceren doet me erg denken aan hoe een andere gebruiker zichzelf op dezelfde onvergetelijk wijze in de nesten werkte, o.a. met dit soort voorstellen zonder dat hij zijn eigen aandeel in de situatie herkende.

    Laat ik het zo stellen:

    Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.

    PS. Als jij je bewust bent dat je op sommige momenten mij tenminste wel een beetje hebt proberen te provoceren/uitdagen, dan komt het vast allemaal goed hoor; ik hoop dat je deze opmerking zult herkennen als een teken van goede wil van mijn kant.
    Aan wie jij denkt boeit mij werkelijk voor geen meter, maar we hebben een deal. Da's voor mij maximaal rendement met zero inspanning. Dit is onze laatste conversatie.

  6. [verwijderd] 9 mei 2018 00:14
    quote:

    Lector schreef op 8 mei 2018 18:39:

    [...]

    Grappig Martijn dat juist jij begint over het progressieve dividendverhaal wat mogelijk niet houdbaar is. Dat het dividend het volgende is wat naar beneden aangepast gaat worden heb ik hier al meerdere keren geschreven (zelfs vandaag nog) maar volgens mij stond jij toen vooraan om het tegendeel te beweren.
    Maar "nu je erover nadenkt" zoals je zelf schrijft kom je tot de conclusie dat ik misschien wel gelijk zou kunnen hebben. Humor :-)
    Ik stond t.a.v. dat punt helemaal nooit vooraan, vandaag niet en ook niet eerder sinds de jaarcijfers.

    Nog sterker, nogmaals, sinds februari 2017 ben ik zelf het vertrouwen verloren in het hele dividend beleid van PostNL.

    PS. Ik heb je al uitgedaagd om je punt te onderbouwen maar je geeft overduidelijk geen thuis en ik weet waarom: je vergist je... op een hele lelijke manier zelfs.
  7. [verwijderd] 9 mei 2018 00:14
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 9 mei 2018 00:09:

    [...]

    Aan wie jij denkt boeit mij werkelijk voor geen meter, maar we hebben een deal. Da's voor mij maximaal rendement met zero inspanning. Dit is onze laatste conversatie.

    Je weet denk ik maar al te goed wie ik bedoel.

    Ik kan verder alleen maar hopen dat je in een andere versnelling weet te schakelen om je eigen voornemen ook echt waar te kunnen maken.
  8. [verwijderd] 9 mei 2018 00:22
    quote:

    peellander schreef op 9 mei 2018 00:15:

    Beste Martijn, de post-tak is gewoon een krimpende markt en daarbij moet je gewoon aan al de eisen blijven voldoen! Blijkbaar kan Sandd dat heel goed en ook nog goedkoper, laat ze dan toch lekker die kar trekken.
    Sandd heeft zelf aangegeven dat het overgenomen wil worden omdat het inziet dat het geen zin heeft om op dezelfde manier voort te ploeteren, dus jouw scenario (waarbij Sandd de post-tak van PostNL zou moeten overnemen) staat wel heel ver van de realiteit.

    PostNL wil bovendien ook echt niet van de UPD af hoor... en inmiddels is impliciet eigenlijk ook duidelijk geworden dat Sandd niet langer belangstelling heeft voor een aanbesteding van de UPD - een plan dat door de politiek eigenlijk überhaupt nooit echt serieus is genomen, want er werd in de politieke arena nooit inhoudelijk over beraadgeslagen.
  9. [verwijderd] 9 mei 2018 00:32
    Martijn je hebt helemaal gelijk. Toen meneer Sandd zo te keer ging met zijn goedkope kerstzegels? ja dat was voor mij een vraagteken! Post.NL moest wel aan al de eisen blijven voldoen en dan wordt je even onderuitgehaald door meneer Sandd.
    Vorige week heb ik mijn Bammetjes omgeruild voor meer Postjes. Ik heb vertrouwen in Post.NL. Als de politiek dat ook heeft, komt alles zeker goed.
  10. Geefgas 9 mei 2018 08:37
    quote:

    Martijn van M schreef op 9 mei 2018 00:14:

    [...]

    Ik stond t.a.v. dat punt helemaal nooit vooraan, vandaag niet en ook niet eerder sinds de jaarcijfers.

    Nog sterker, nogmaals, sinds februari 2017 ben ik zelf het vertrouwen verloren in het hele dividend beleid van PostNL.

    PS. Ik heb je al uitgedaagd om je punt te onderbouwen maar je geeft overduidelijk geen thuis en ik weet waarom: je vergist je... op een hele lelijke manier zelfs.
    Ik wil me niet teveel bemoeien in jullie discussie maar 1 kanttekening lijkt me wel op zijn plaats.

    Het dividend beleid is verantwoordelijkheid van CEO en CFO gezamenlijk. Niemand anders. En ook niet weg te schuiven naar iemand anders, dit is echt 1-1 aan CEO en CFO toe te rekenen.

    En Martijn, hoewel velen op deze site, met hele steekhoudende en duidelijke feiten hun vraagtekens hebben gezet bij bepaalde acties van de CEO en CFO heb jij iedereen die maar een klein smetje aanbracht op bijvoorbeeld blazoen CEO meteen voor gek verklaard. Terwijl er natuurlijk wel wat valt aan te merken op bepaalde acties van Herna die niet heel goed hebben uitgepakt voor aandeelhouders.

    Persoonlijk denk ik dat progressief dividend wel houdbaar is en een goede keuze, maar dat staat los van feit dat Lector wel een puntje heeft tav jouw posts op dit punt Martijn. Of maak je nu de draaibeweging dat Herna hier toch duidelijke fouten maakt?

  11. [verwijderd] 9 mei 2018 08:40
    quote:

    Martijn van M schreef op 8 mei 2018 23:44:

    [...]
    omdat in mei 2016 voor PostNL al duidelijk was geworden dat o.a. de Belgische staat niet bereid was om een stap terug te doen bij Bpost.
    bpost belang zou verwateren van 51% naar 40% en dat was geen probleem voor de Belgische staat. Sterker nog, de statuten waren aangepast om deze daling ook wettelijk mogelijk te maken. Bereidwilligheid was er wel degelijk.
  12. Moneyball 9 mei 2018 08:42
    quote:

    Martijn van M schreef op 8 mei 2018 23:44:

    [...]

    Nadat het vertrouwen in mei 2016 al werd geschonden door Bpost, heeft PostNL daarna nooit de indruk willen wekken dat het nog enig geloof had in een deal met Bpost.

    In die context zou het aangaan van een gesprek met Bpost verwachtingen hebben geschapen die zeer waarschijnlijk niet waar zouden kunnen zijn gemaakt omdat in mei 2016 voor PostNL al duidelijk was geworden dat o.a. de Belgische staat niet bereid was om een stap terug te doen bij Bpost. Bpost was zelf in dat opzicht dus ook afhankelijk van de bereidwilligheid van de Belgische staat om PostNL te gemoed te kunnen komen, en aangezien een groot deel van de winst van Bpost terugvloeit in de kas van de Belgische staat mocht op dat punt na de genoemde uitlatingen over het standpunt van de Belgische regering eigenlijk niets meer worden verwacht.

    Het was daarom volgens mij een weloverwogen keuze om geen valse verwachtingen te willen wekken bij beleggers (door een gesprek aan te gaan met Bpost); dit mag dus worden herkend als een keuze waarmee de eigen achterban (de beleggers) eigenlijk zelfs werd 'beschermd'... echter een klein deel van de betreffende achterban (waaronder jij) heeft dit blijkbaar nooit begrepen, waarschijnlijk omdat ze ten onrechte hebben verondersteld dat een deal wel mogelijk zou zijn enkel op basis van het feit dat Bpost te kennen gaf wel te willen.

    PostNL omschreef het bod indertijd al als zowel 'ongewenst' als 'ongevraagd' bod, nadat de gesprekken in mei 2016 al spaak waren gelopen.

    Kortom, een deel van jou verwijten in de richting van PostNL lijkt voort te komen uit onbegrip... omdat jouw standpunt overduidelijk impliceert dat je niet hebt herkend hoe PostNL haar eigen beleggers heeft willen beschermen.

    PS. Verder, je spreekt van 'aandeelhouderswaarde' echter feitelijk denk ik dat je eigenlijk wat anders bedoeld, namelijk impliciet wijst je vermoedelijk naar het 'feit' dat Verhagen tot op heden niet in staat is geweest om na het afketsen van het bod van Bpost de koers van het aandeel op een acceptabel en respectabel stabiel peil te houden. Daar kan ik natuurlijk ook niet omheen, maar feitelijk heeft ze dit ook nooit expliciet beloofd... mede doordat het eigenlijk wel logisch is dat een aandeel op de korte termijn een deel van de waarde verliest na het afketsen van een bod - met de kanttekening dat er bij PostNL sindsdien wel erg veel waarde verloren is gegaan... ofschoon de koers in de zomer van 2017 eigenlijk wel op het niveau stond waar het vandaag ook is gesloten - dus zo eenvoudig ligt het eigenlijk allemaal niet als je ook oogt hebt voor de waarde van het aandeel PostNL in de maanden voordat Bpost haar bod lanceerde.

    (Het begrip 'aandeelhouders waarde' draait om veel meer zaken dan alleen de koers van het aandeel; op de balans van PostNL zien we dat er sindsdien wel degelijk aandeelhouders waarde is gecreëerd in termen van o.a. het eigen vermogen, het uitgekeerde dividend + de verdere ontwikkeling van technologie waarmee in de toekomst het verdienvermogen van PostNL alsnog kan gaan groeien)
    Mooi verhaal. De kleinerende toon vind ik een beetje jammer. Ik heb dus ‘niet herkend’ dat PostNL haar eigen beleggers heeft willen beschermen? En van aandeelhouderswaarde heb ik niets begrepen dus? Interessant. Van iemand die er qua verwachtingen in de afgelopen periode faliekant naast heeft gezeten zou je een iets bescheidenere benadering van andere zienswijzen verwachten. Jmho.

3.296 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 165 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.