Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Rienk Kamer -> alles verkopen

55 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. altijd blijven proberen 19 september 2004 22:47
    inderdaad,
    brazil food, bakyrchik, beate ushi noem maarop allemaal missers van Rienk.
    in 1988( krach was net geweest) gaf goeroe rienk ook zijn visie, eruit!collega.s verkochten hun huis.
    Wat heeft ie allemaal wel niet gemist!
    als je blijft roepen haal je je gelijk wel eens
    stakker die rienk!

  2. [verwijderd] 19 september 2004 22:57
    kan er nog wel wat op noemen hoor shanghay jingsjeng -76%
    aplied international alles kwijt golden globe -65
    alleen tel mex int maar die verkocht hij ook nog eens
    na vele honderden % hoger te hebben gestaan
    alleen ik geloof hem nu wel!!niet omdat hij t zegt maar omdat ik het zo zie

    adrie
  3. [verwijderd] 20 september 2004 00:16
    quote:

    visman schreef:

    Had hij ook niet iets met vastgoed oplichting in amerika te maken zn 15 a 20jaar geleden.
    In persartikelen over Kamer wordt soms nog eens een omvangrijke en spannende affaire uit het begin van de jaren 80 gememoreerd. Eind 70-er en begin 80-er jaren ontwikkelde Kamer, samen met een Amerikaanse advocaat en register-accountant, beleggingsprogramma's waarvan het bijzondere kenmerk een zeer grote fiscale aftrekpost was. Dat werd bekend onder de naam 'superaftrek' en kreeg veel aandacht in de publiciteit. De beleggingen werden gestructureerd op basis van onroerend goed in de USA (landbouwgrond, winkelcentra, kantoorgebouwen, woestijn-ontwikkelingen, appartementen, e.d.); de overkoepelende naam van een twintigtal van die projecten was American Land Program (ALP).
    De spectaculaire belastingaftrek werd onderwerp van koortsachtige discussies in de professionele en algemene pers, die Kamer in dit verband weer een van zijn vele (ongevraagde) pers-titels opplakte: 'fiscaal genie'.
    Evenwel, het werd ook een onderwerp van debat in het parlement, waardoor de regering zich gedwongen zag om op enkele cruciale punten wijziging in de fiscale wetgeving aan te brengen (wat bekend werd als 'reparatie-wetgeving'). Zoals het magazine Management Team indertijd schreef: 'Kamer is de enige Nederlander, niet-politicus, die een regering tot een wijziging van de fiscale wetgeving heeft weten te dwingen.'
    In wat op een complot leek, besloten Nederlandse en Amerikaanse justitionele autoriteiten te trachten om Kamer – die steeds meer publiek gehoor kreeg en op het punt stond een belangrijk dagblad te kopen - ten val te brengen. De daartoe gebruikte methoden werden uiteindelijk ook in de pers ernstig bekritiseerd. Achterhaald telexverkeer via Interpol van de Nederlandse justitie alsook dossier-stukken over een soort samenzwering met een tv-programma, bevestigden het conspiratie-vermoeden en die perskritiek. De combinatie van felle pers- en justitie-campagne maakte het Kamer onmogelijk om het beheer over een aantal van de projecten op effectieve wijze voort te zetten. Nieuwe managers maakten van de gelegenheid gebruik en drongen zich op. Helaas verloren in enkele projecten de beleggers toen een deel, of het geheel, van hun investering.
    De pech voor justitie was dat Kamer, hoewel van huis uit geen advocaat, besloot zichzelf te verdedigen in de door veel publiciteit gevolgde rechtsstrijd. Kamer won uiteindelijk in de beslissende fase, en de betrokken officieren van justitie in Nederland en de USA verdwenen opmerkelijk snel uit hun functie. In een schriftelijke toelichting op een voor Kamer gunstig vonnis in de Amerikaanse afdeling van de strijd 'feliciteerde' de president van het Gerechtshof van San Francisco hem met het commentaar dat Kamer zijn eigen verdediging "beduidend beter heeft gevoerd dan waartoe de meeste advocaten in staat zouden zijn geweest".
    Terugkerend van het Amerikaanse deel van de strijd op Schiphol kreeg Kamer – in de woorden van het NRC Handelsblad (onder de kop De terugkeer van een verloren zoon) – "een pers-ontvangst die een staatshoofd van een bevriende natie nauwelijks ten deel valt." Een groot deel van de natie en pers drukte haar bewondering uit voor Kamer's overwinning van de strijd, hetgeen zijn populariteit in beleggerskringen en ook daarbuiten aanmerkelijk deed stijgen
  4. [verwijderd] 20 september 2004 16:39
    quote:

    croesus schreef:

    Ja ho even, en dan nu serieus ...

    wie zijn die hotemetoten onder de topeconomen en -beleggers die er - volgens Rienk - op dit moment uitstappen?

    Noem's wat namen?

    Wie???


    Marcel Auerback
    Robert Rubin
    Paul Volcker
    Warren Buffett
    Wim Duisenberg
    Stephen Roach
    Bill Gross
    Alan Greenspan

    En jawel NIEMAND van de voorpagina van de IEX en ook apedingetje niet :)

    Superloeloe
  5. [verwijderd] 20 september 2004 16:59
    quote:

    superloeloe schreef:

    Marcel Auerback
    Robert Rubin
    Paul Volcker
    Warren Buffett
    Wim Duisenberg
    Stephen Roach
    Bill Gross
    Alan Greenspan

    En jawel NIEMAND van de voorpagina van de IEX en ook apedingetje niet :)

    Superloeloe
    Loeloe,

    Ten eerste doet het me deugd te zien dat je de inhoud van Rienk's laatste nieuwsbrief tot je hebt genomen. Afgaande op het rijtje namen hierboven.
    Interessante kost nietwaar?

    Als je de columns van Onno leest, zie je dat de strekking van de artikelen hetzelfde is als dat wat Rienk beweert. Minder uitputtend en in andere bewoordingen weliswaar.
    Dus er is wel degelijk iemand van IEX die op de "lijn Kamer" zit, en ik durf daar Van Dongen en Middelkoop zo bij te zetten.

    Ik ben nog niet helemaal uit de markt gestapt.
    Maar dat is Rienk ook niet, zo valt alweer in zijn laatste nieuwsbrief te lezen ;)

    Groeten,
    Leon Hillen
  6. CouSon 20 september 2004 17:12
    Tja, ik heb net mijn portefeuille nog maar eens bekeken en proberen vast te stellen wat de "perfect storm" teweeg kan brengen.

    Een "perfect storm" laat volgens mij niets overeind staan. Wat is er dan nog over van het begrip "Beurs"? Pakketjes met een waarde die het nulpunt naderen? Of zijn er soms onderdelen die van zo'n storm "profiteren"? Is het dan soms één grote waardeverschuiving? Vreemd, want daarmee is de lucht nog steeds niet uit de beurs.

    Dat er lucht zit in de beurs, ik denk dat we het daar allemaal wel over eens zijn. Echter, draait R.Kamer de zaak niet om door de "perfect storm" als de oplossing te zien?

    Wellicht is het begrip beurshandel aan innovatie toe. Wat is de oplossing voor een wereld die overheerst wordt door angst, schulden, onzekerheid, etc? Is er pas weer sprake van enige realiteitszin als de VS zijn schuldenpositie heeft weggewerkt? Kan dat uberhaupt nog wel? Of moeten we ergens een nieuw nulpunt creëren?

    Heren economen, volgens mij is hier een Nobelprijs te winnen.

    Voorlopig blijf ik zitten waar ik zit en verroer mij niet......
  7. [verwijderd] 20 september 2004 17:20
    Leon,

    Inderdaad is Onno een aangename uitzondering op de voorpagina. En de andere twee ook trouwens, maar om ze op gelijke voet te zetten met Rienk is wel heel erg gewaagd. :)
    Over Rienk, ik ken hem redelijk goed en snap zijn beweegredenen. Die zijn gewoon klip en klaar. Dat is helaas met de VP niet altijd duidelijk. Maar misschien begrijp ik hem wat beter omdat ik ooit een blauwe Maandag voor hem gewerkt heb(lang geleden) en zijn de VP "goeroes" gewoon nog niet overtuigend lang genoeg aanwezig in de financiële (voorlichtings) wereld.
    Ben het BTW wel eens met Frank v. D. dat verkeerde timing je gekochte puts waardeloos kunnen laten aflopen. Maar Frank heeft de nieuwsbrief waarschijnlijk niet anders had ie Kamer nog beter begrepen dan hij nu al doet en had ie dat anders geformuleerd, denk ik.

    Adios
    Superloeloe
  8. forum rang 6 !@#$!@! 20 september 2004 17:21
    quote:

    superloeloe schreef:

    Marcel Auerback
    Robert Rubin
    Paul Volcker
    Warren Buffett
    Wim Duisenberg
    Stephen Roach
    Bill Gross
    Alan Greenspan

    En jawel NIEMAND van de voorpagina van de IEX en ook apedingetje niet :)

    Superloeloe
    Ik weet niet of ik me aangesproken moet voelen, anders moet ik me gezien het rijtje heel gevleid voelen :-), maar ik zit al 60% cash. En die aandelen die ik heb zijn niet zo index-gevoelig dus alle tijd om reageren mochten de indexen nu keren. (sinds we ons aan de bovenkant dalende trend bevinden)
  9. forum rang 7 ffff 20 september 2004 17:23
    Leuk, is dat altijd dat iedereen precies diegene opzoekt die zijn mening onderschrijft.

    Voor wat betreft de supergoeroes in deze wereld publiceerde De Tijd nog maar twee weken geleden een vrij groot artikel met daarin de vijftien prominentste goeroes van de wereld.

    En inderdaad voor ieder wat wils!

    Ik heb nog heel even geaarzeld of ik het artikel zou "opslaan", maar bedacht me toen:

    Dat is al vijftien jaar zo: De een zegt zus en de ander super Nobelprijswinnaar zegt en doet zo, maar gaat wel bijna failliet.......

    Kortom : Ik heb het artikel niet opgeslagen. maar neem WEL van mij aan dat er ook heel prominente goeroes zijn die POSITIEF over de beurzen denken.

    Peter
  10. [verwijderd] 20 september 2004 18:39
    En Wim Duisenberg

    Die belegt toch alleen in staatobligaties? (was zijn statement in ieder geval in zijn tijd toen hij nog opperhoofd was)
    Bedoel je dat hij de Twin deficit onhoudbaar heeft genoemd (weet ik mij nog te herinneren) of dat hij zijn aandelen verkocht heeft (geloof ik niet aangezien ik niet geloof dat hij de boel voorliegt of geliegd heeft.)
    of heeft hij zijn obligaties verkocht?

    Volgens mij klopt dat lijstje niet. Negatief zijn is niet de perfect storm voorspellen
    Je maakt het nu wel erg (Jan de) bont.

    de bos
  11. [verwijderd] 20 september 2004 19:07
    Geen van deze Topeconomen is negatief. Ze zijn realistisch en een beleggertje van drie keer niks als Warren buffett die kan het toch niet beter weten dan Peter of alle anderen hier die er maar niet aan willen dat er nu eenmaal mensen zijn die gewoonweg heel erg veel feeling en verstand van de markten hebben en dat zij dat niet zijn.

    Maar iig waar de toppers (hoort ook Rienk Kamer bij) mee zitten is dat de markt erg gevaarlijk is. Men weet eigenlijk niet precies wat te doen met de poen. Dus zit men Cash of overweegt men dat.

    Wij (ik ook) hebben daar minder last van aangezien de totale som van alle poen die wij hebben (alle bezoekers van de IEX) een druppel op een hete plaat is vergeleken met de giga-sommen waarover zij beschikken.

    Superloeloe

    even iets anders, is het werkelijk zo moeilijk te verkroppen dat er een Nederlander is die niet alleen zeer rijk is geworden van de beurs maar ook nog eens zijn uitgebreide informatie voor weinig! (vergelijk het maar eens met de wannabee informatiebronnen/prijzen) deelt.
  12. [verwijderd] 20 september 2004 21:42
    quote:

    superloeloe schreef:

    even iets anders, is het werkelijk zo moeilijk te verkroppen dat er een Nederlander is die niet alleen zeer rijk is geworden van de beurs maar ook nog eens zijn uitgebreide informatie voor weinig! (vergelijk het maar eens met de wannabee informatiebronnen/prijzen) deelt.

    Inderdaad Loeloe,

    De reacties op enkel de naam Rienk Kamer zijn veelal overspannen, steeds maar weer de ouwe koe van zijn "American Land Program" uit de sloot halend.

    Het zou beter zijn als de mensen eens serieus zijn beweringen proberen te weerleggen. Dan krijg je tenminste een zinvolle discussie.

    Wat je verder van de man ook kunt vinden, voor mij staat als een paal boven water dat ik in Nederland niemand ken die ook maar enigszins aan 's mans kennis en kunde van beleggingen kan tippen.
  13. [verwijderd] 21 september 2004 02:28
    Afgelopen zaterdag in de Telegraaf (en op zijn site www.fs-inter.net/pages/17advertentie.... noemde Kamer de uitspraken van de volgende experts:

    ---------------------------------------

    Een gebalde macht van experts met wereldreputatie en bewezen successen in het tijdig onderkennen van aanstaande ontwikkelingen in economie en financiën hebben in de laatste maanden niet mis te verstane waarschuwingen afgegeven. En handelen er, met eigen geld en dat van beleggers, navenant naar. Een kleine selectie:

    o Jeremy Grantham, vermaard nestor onder de Amerikaanse vermogensbeheerders, heeft zijn reputatie vooral te danken aan de kunst om tijdig grote nieuwe trends in financiële markten te ontdekken. Laatst weer in 1999 toen hij waarschuwde dat de Nasdaq ernstig zou instorten, met een grote algemene beursbaisse daarop volgend. Thans beschouwt hij alle markten voor beleggingen, naast beurs dus ook obligaties en vastgoed en grondstoffen, als te hoog gewaardeerd. Hij adviseert daarom zijn klanten, en instrueert navenant een groep beleggingsfondsen onder zijn leiding, om al het belegde geld uit de markten te halen en simpelweg cash op deposito te plaatsen. Tot nader order…

    o Warren Buffett, 's werelds op 1 na rijkste man en tijdens zijn leven al een legendarische belegger, steeds weer gekenmerkt door wijs en simpel denken, stelt dat hij op de beurzen niet een enkel aandeel meer kan vinden dat koopwaardig zou kunnen zijn; wegens de gemiddeld weer zeer hoge waarderingen en de algemene economisch-financiële omstandigheden. 'Het onkruid van gisteren wordt vandaag weer als bloemen verkocht.' Hij houdt daarom het lieve sommetje van zo'n $ 40 miljard simpelweg in cash, met het toegevoegde advies: 'In buitenlandse valuta; maakt niet uit welke, als het maar niet de Amerikaanse dollar is.'

    o Lipper, Morningstar en Merrill Lynch zijn grote onderzoekbureaus en investmenthuizen die speciaal de beleggingsfondsen in het oog houden. Volgens hun recente publicaties trekken fondsmanagers in opvallende omvang hun cashreserves op naar zo'n 30 procent i.p.v. het geld te beleggen, waarvoor het werd gestort. Andere managers stellen dat simpelweg het geld retourneren naar hun aandeelhouders het beste gebruik is wat ze er nog voor kunnen vinden. Sommige fondsen heffen zichzelf gewoon op. Het aantal fondsen (USA) dat de deur sluit voor nieuw geld van beleggers, met mededeling dat zij er geen goede beleggingen meer voor kunnen vinden, heeft dit jaar een historisch record bereikt: 50 t.o.v. sinds 1960 slechts een handjevol per jaar. Niet alleen kleintjes, de grootste fondsen van de wereld doen eraan mee (o.a. uit de roemruchte Fidelity en Vanguard-groep).

    STILTE VOOR DE STORM: Over het milieu waarin en waardoor deze grootsten onder 's werelds beleggers in feite capituleren, geven een groeiend aantal andere knappe koppen op meer economisch gebied niet mis te verstane waarschuwingen af. Daarin klinkt vooral de zorg door over het barsten van de gigantische schulden- en tekortenbubbels waarmee het gespan Bush/Greenspan tegen elke economische en historische wijsheid in probeert de uiterlijke schijn van een mooi financieel plaatje op de been te houden tot aan de komende presidentsverkiezing (2/11 a.s.). Wederom een kleine selectie:

    o Robert Rubin, ex-minister van Financiën (USA) en een van de meest gerespecteerde experts van 'Wall Street': "Amerika nadert de Dag des Oordeels. De traditionele immuniteit van geciviliseerde landen t.o.v. Derde Wereld-achtige crisissen is geen geboorterecht".

    o Paul Volcker, voorganger van Alan Greenspan als hoofd van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) i.v.m. de beruchte tekorten (begroting en handel) en schulden van de USA: "We lopen nu voor 75% kans op een forse crisis binnen een vijftal jaar". Het loont om tijdig naar Volcker te luisteren; in de zomer van 1999 waarschuwde hij voor het nakende instorten van de beurzen, met de economie er achteraan.

    o Bill Gross, de grootste en mede daardoor invloedrijkste obligatiebelegger van de wereld (hoofd Pimco-fondsen), vreest op zijn terrein (rente) een keiharde omslag: "Een overdaad aan schulden, geopolitieke risico's en verscheidene bubbels hebben een onstabiel milieu gecreëerd dat, meer dan op enig ander punt in de afgelopen 25 à 30 jaar, elke minuut kan omkiepen".

    o Wim Duisenberg, die als ex-president van de ECB tot voor kort een van de beste economische uitkijktorens van de wereld bewoonde, stelde onlangs dat de beweerde economische groei van de USA "een illusie" en de Amerikaanse monetaire politiek "een tijdbom" is, waarvoor hij geen vriendelijke methode meer kan ontdekken hoe haar onschadelijk te maken.

    o Stephen Roach, chef-econoom van de grote investment bank Morgan Stanley, met de reputatie van 'beste economie-voorspeller' herkent in de geldstromen ter financiering van de eindeloze Amerikaanse schulden precies hetzelfde beeld als in de aanloop naar de beruchte beurscrash van 1987, en concludeert in een uitvoerige analyse daarover: "De financiering van Amerika is een accident waiting to happen".

    Zo, nu hoort u het eens van een ander; stuk-voor-stuk toppers van de wereld op het gebied van beleggingen en economie.

    ------------------------------------

    Tot zover Kamer in zijn advertentie.
    Persoonlijk neem ik Buffett het meest serieus als BELEGGER. In een interview eind vorig jaar waarschuwde Buffett voor problemen als gevolg van het oplopende handelsbalanstekort. Iets wat hij overigens naar eigen zeggen al doet sinds 1987. Hij zei ook eerlijk dat hij met zijn macro-economische voorspellingen in het verleden wel eens vaker fout had gezeten (o.a. met zijn vrees voor inflatie).
    Het zou mij niets verbazen als de andere bovengenoemde personen ook wel eens de fout in zijn gegaan met hun voorspellingen. Het lijkt er nu echter op dat ze allemaal 'tegelijk' waarschuwen voor grote problemen.
    In de jaren '30 (vóór de crash/depressie) waren er echter ook grote namen in de financiële wereld die er van overtuigd waren dat het er toen NIET slecht uitzag voor de aandelenmarkt:

    "Stock prices have reached what looks like a permanent high plateau... I expect to see the stock market a good deal higher than it is today within a few months" Irving Fisher, Professor of Economics, Yale University, Oct 15, 1929

    "The markets generally are now in a healthy condition... values have a sound basis in the general prosperity of our country" Charles E. Mitchell, president of the National City Bank, October 15, 1929

    Kortom dat een aantal experts het nu eens zijn betekent natuurlijk niet dat het de komende jaren ook echt mis gaat.
55 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.