Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

Laatste koers (eur) Verschil Volume
25,700   +0,380   (+1,50%) Dagrange 24,920 - 25,800 86.674   Gem. (3M) 90K

Galapagos Oktober 2017

1.235 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 62 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 greenback 26 oktober 2017 09:57
    quote:

    pardon schreef op 26 oktober 2017 09:49:

    [...]Waar haal jij dat gegeven vandaan dat de de beleggers in Gala maar iets meer dan 3 maanden hun aandelen in bezit hebben?
    Kan ik me ook niet voorstellen. Dit is geen aandeel waar je voor korte termijn even in gaat zitten. Ik zit er zelf al ruim 1,5 jaar in (non stop) en dat is kort vergeleken bij veel anderen hier.
  2. [verwijderd] 26 oktober 2017 10:07
    quote:

    _Giulietta_ schreef op 26 oktober 2017 09:54:

    [...]

    GLPG heeft niet vaak, maar wel eerder vertragingen gerapporteerd, geen heeft 1 miljard beurswaarde doen verdampen.

    De gemiddelde aandeelhouder GLPG zit niet maar 3 maanden in GLPG, nogmaals onzin. Kopieer dat stuk anders hier even i.p.v. wederom lukraak wat te roepen.
    fd.nl/beurs/1223880/de-gemiddelde-aan...
  3. pardon 26 oktober 2017 10:08
    Ik denk dat dat gemiddelde voor een heel groot deel tot stand komt door de daghandelaren,bij Gala kun je veel geld verdienen met de daghandel.
    De koersen gaan elke bijna elke met ongeveer 1 euro open neer,dus veel daghandel.
    Dat overstemt dan de gewone aandeelhouder.
    Als een daghandelaar 2 ritjes per dag maakt heeft hij de aandelen waarschijnlijk maar 4 uur in bezit.
    Dat 5 dagen per week.
    Er zijn hier veel aandeelhouders die hun stukken al 10 jaar bezitten,dus de berekening van het FD kan van mij in de prullenbak.
    Je moet een berekening maken zonder de daghandel dan kan je er geloof aan hechten.
  4. Ruud Rubbers 26 oktober 2017 10:11
    quote:

    *Pole-Pole* schreef op 26 oktober 2017 09:44:

    [...]Geen noemenswaardig nieuws of een vertraging in resultaten is in het huidig beleggingsklimaat voldoende om een aandeel te laten vallen. Ik zeg niet dat ik het er mee eens ben, maar het is helaas de realiteit.

    Vandaag toevallig in het FD. Het gemiddeld aantal maanden dat een belegger Gala in bezit heeft is iets meer dan 3 maanden. De vaste aandeelhouders hierin meegenomen.
    Goedemorgen allen!

    Ik heb mijn aandelen Galapagos al sinds september 2014

    Doorlopende verkooporder op 1500 euro. Wat een rust!

    succes, Ruud
  5. MarkvB 26 oktober 2017 10:12
    Artikel van FD:

    Gemiddelde aandeelhouder is na vijf maanden alweer gevlogen
    Het is de droom van iedere bestuursvoorzitter en financieel directeur: een aandeelhouder die meedenkt over de strategie, die zich committeert voor een lange periode en nooit bedelt om een douceurtje als een hoger dividend. Bedrijven en beleggers benadrukken de lange termijn dan ook in allerlei gedragscodes. Maar in de praktijk is de gemiddelde aandeelhouder al binnen een half jaar weer vertrokken.
    Het FD berekende voor de beursgenoteerde bedrijven in de AEX en de Midkap hoe lang de aandeelhouders hun stukken gemiddeld vasthouden. Daaruit blijkt dat er nauwelijks bedrijven zijn die aandeelhouders voor een jaar aan zich kunnen binden. Bij een AEX-fonds worden aandelen gemiddeld 5,3 maanden na aankoop weer van de hand gedaan. In de Midkap ligt dat gemiddelde op 8,8 maanden.

    Het is de droom van iedere bestuursvoorzitter en financieel directeur: een aandeelhouder die meedenkt over de strategie, die zich committeert voor een lange periode en nooit bedelt om een douceurtje als een hoger dividend. Bedrijven en beleggers benadrukken de lange termijn dan ook in allerlei gedragscodes. Maar in de praktijk is de gemiddelde aandeelhouder al binnen een half jaar weer vertrokken.
    Het FD berekende voor de beursgenoteerde bedrijven in de AEX en de Midkap hoe lang de aandeelhouders hun stukken gemiddeld vasthouden. Daaruit blijkt dat er nauwelijks bedrijven zijn die aandeelhouders voor een jaar aan zich kunnen binden. Bij een AEX-fonds worden aandelen gemiddeld 5,3 maanden na aankoop weer van de hand gedaan. In de Midkap ligt dat gemiddelde op 8,8 maanden.

    'Dit blijft een bron van frustratie voor bestuurders en commissarissen', zegt Jaap van Manen, voorzitter van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code. 'Die zijn heel veel bezig met strategie, met commitment. We hebben de hele Code ook om waardecreatie op de lange termijn heen gebouwd. Maar een aandeelhouder kun je niet dwingen om daar ruimte voor te creëren.'
    Familiebedrijven
    Uit het onderzoek blijkt dat de omloopsnelheid van de aandelen van bedrijf tot bedrijf uiteenloopt. Familiebedrijven, zoals WDP, Sligro en Heineken, willen het jaar nog weleens halen. Ook Shell en IMCD kunnen op een relatief vaste aandeelhoudersbasis rekenen. Aan de andere kant van het spectrum staan volatiele en cyclische aandelen zoals Air France-KLM en Gemalto.
    Robert Jan van de Kraats, cfo van Randstad, noemde een langetermijnblik begin oktober 'behoorlijk uitzonderlijk'. Zijn opmerkingen, op een rondetafelsessie waarbij het FD aanwezig was, waren aanleiding voor het onderzoek. Volgens Randstad, dat met oprichter Frits Goldschmeding overigens wel degelijk een grote langetermijnaandeelhouder heeft, houdt de gemiddelde belegger zijn stukken vijf maanden vast. Dat is iets langer dan de drie maanden die uit het FD-onderzoek blijken.
    'Veel mensen nemen aan dat er “long termism” in de markt is, maar dat is er niet', zegt Van de Kraats. 'Een goed voorbeeld is onze aankoop van Monster. Het was vooraf al duidelijk dat het veel tijd zou gaan kosten voordat de upside eruit zou komen. Meteen zagen we dat aandeelhouders hun stukken verkochten. Wij hebben geleerd dat we onze langetermijnstrategie moeten opdelen in veel kleine stapjes, zodat we de belegger kunnen meenemen.'

    Voor het onderzoek is geput uit informatie over de gemiddelde dagelijkse handelsvolumes, afkomstig van Fidessa. Door die te vergelijken met de hoeveelheid uitstaande aandelen is berekend na hoeveel tijd alle aandelen eenmaal van eigenaar zijn verwisseld.
    Dit is de enige manier om onderling vergelijkbare cijfers te krijgen, omdat niet alle bedrijven onderzoek naar hun beleggers laten doen. Nadeel is dat het geen zicht biedt op de onderliggende verhouding tussen lange- en kortetermijnaandeelhouders, en dus ook niet op de rol van dag- en flitshandelaren, die zich hoe dan ook niet met de bedrijfsstrategie bemoeien, maar wel de gemiddelde beleggingsduur drukken. Ter illustratie: Randstad zegt wel gegevens over de aandeelhoudersbasis te hebben. Bij het bedrijf houden de twintig grootste aandeelhouders hun stukken grofweg twee jaar en de rest gemiddeld zo'n twee maanden.
    Gevolgen voor de investeringen
    Lars Dijkstra, chief investment officer bij vermogensbeheerder Kempen, vraagt ceo's en cfo's regelmatig over welke horizon ze beslissingen nemen. 'Dan zeggen ze: “twee jaar, langer heb ik niet”. Dat heeft gevolgen voor de investeringen ze doen; in onderzoek, productontwikkeling, fabrieken en apparatuur. Mede hierom zijn de investeringen wereldwijd teruggelopen.'
    'Ieder aandeel dat op de markt komt, moet ook weer gekocht worden', vult Van Manen aan. 'Een bestuurder moet zich dus zo mooi mogelijk maken voor de kortetermijnkoper. Dan tellen zaken als de kwartaalresultaten, dividenduitkeringen en de koers-winstverhouding. Dat zijn belangrijke cijfers, maar beleggers die vaak switchen kijken met minder diepgang. Innovatie, trackrecords blijven onderbelicht. Een onderneming is veel meer dan zijn cashflow.'

    Recent McKinsey-onderzoek wijst uit dat bedrijven met een focus op de lange termijn beter renderen. Ook voor beleggers is zo'n perspectief beter, meent Martyn Hole van Capital Group. 'De timing van een beleggingsbeslissing kan lastig zijn. Maar als je een aandeel lang vasthoudt, maakt het precieze moment van aankoop minder uit.'
    De snelle omloopsnelheid van aandelen maskeert dat er wel degelijk sprake is van stabiel aandeelhouderschap, meent Rients Abma van Eumedion, de koepelorganisatie van institutionele beleggers. 'Wij hebben in het verleden onderzoek gedaan onder vier Nederlandse pensioenfondsen en twee beleggingsfondsen, en die bleken een ijzeren voorraad aandelen aan te houden. 80% van de portefeuilles werd voor zeker vijf jaar aangehouden. Alleen in de staart handelden ze veel.' Abma wijst daarnaast op de opkomst van passief beleggen, waardoor steeds meer beleggers hun aandelen vasthouden zo lang een bedrijf in de index blijft.
    Vijf jaar in plaats van vijf maanden
    Governance-expert Van Manen waarschuwt voor de conclusie dat bestuurders hun oren minder naar de blijkbaar vluchtige aandeelhouders zouden kunnen laten hangen. 'Je kunt die niet “vergeten”, je hebt met alle stakeholders te maken. Bovendien hoort handel ook bij een beursnotering. Zonder kopende en verkopende aandeelhouders is er geen liquiditeit, en dat heeft weer nadelige gevolgen voor de ondernemingsfinanciering.'
    Toch is er volgens Dijkstra nog een wereld te winnen. 'Langetermijnbeleggen moet geen doel op zich worden, maar ik vind dat je als belegger zo diepgaand en kritisch in een bedrijf moet duiken dat je er voor bijvoorbeeld vijf jaar ingaat. Niet voor vijf maanden.'
  6. nlvmark 26 oktober 2017 10:14
    Uit het stuk:

    "Dat gemiddelde dagvolume werd vervolgens vergeleken met het totale aantal uitstaande aandelen en het aantal vrij verhandelbare stukken om te bekijken na hoeveel tijd alle aandelen eenmaal van eigenaar zijn verwisseld."

    Als 99% van de aandelen volledig vast zitten in zeer lange termijn beleggers. en 1% van de aandelen wordt gebruikt voor daghandel met 1 transactie per dag dan zou op 50.000.000 aandelen een gem. dagvolume van 500.000 betekenen dat in hun berekening gemiddeld bezit 100 dagen (oftewel 3,2 maand) is. Dat is dus een waardeloze berekening.

    Bedankt voor je input Pole-Pole maar het FD komt weer eens met nietszeggende cijfers. Zeer actieve daghandel kan onterecht een beeld geven dat aandeelhouders zeer kt zijn. Gezien de volatiliteit in GLPG lijkt me dat daghandelaars bovengemiddeld actief zijn.
  7. [verwijderd] 26 oktober 2017 10:15
    quote:

    pardon schreef op 26 oktober 2017 10:08:

    Ik denk dat dat gemiddelde voor een heel groot deel tot stand komt door de daghandelaren,bij Gala kun je veel geld verdienen met de daghandel.
    De koersen gaan elke bijna elke met ongeveer 1 euro open neer,dus veel daghandel.
    Dat overstemt dan de gewone aandeelhouder.
    Als een daghandelaar 2 ritjes per dag maakt heeft hij de aandelen waarschijnlijk maar 4 uur in bezit.
    Dat 5 dagen per week.
    Er zijn hier veel aandeelhouders die hun stukken al 10 jaar bezitten,dus de berekening van het FD kan van mij in de prullenbak.
    Je moet een berekening maken zonder de daghandel dan kan je er geloof aan hechten.
    Don't shoot the messenger. Maar als Gala zoveel trouwe aandeelhouders heeft, dan hoef je je ook geen zorgen te maken over de volatiliteit. Die zou er dan nl. niet zijn. Helaas....
  8. nlvmark 26 oktober 2017 10:18
    quote:

    *Pole-Pole* schreef op 26 oktober 2017 10:15:

    [...]Don't shoot the messenger. Maar als Gala zoveel trouwe aandeelhouders heeft, dan hoef je je ook geen zorgen te maken over de volatiliteit. Die zou er dan nl. niet zijn. Helaas....
    Dat lijkt me een incorrecte redenering. De trouwe aandeelhouders handelen zeer beperkt. Volatiliteit kan dan met relatief weinig bezit door daghandelaars worden gemaakt. Trouwe beleggers hebben geen invloed op de koers. Ze handelen namelijk niet.

    Het is een veelgemaakte fout onder beleggers. De koers wordt gemaakt door de mensen die handelen niet door de beleggers die de aandelen vasthouden. Koers zegt imho niks over vertrouwen van beleggers zolang het volume niet laat zien dan lt beleggers ook in/uitstappen.
  9. pardon 26 oktober 2017 10:24
    quote:

    Ruud Rubbers schreef op 26 oktober 2017 10:11:

    [...]Goedemorgen allen!

    Ik heb mijn aandelen Galapagos al sinds september 2014

    Doorlopende verkooporder op 1500 euro. Wat een rust!

    succes, Ruud
    Ik weet nog dat je 700 stuks kocht voor 32,70 euro en meteen daarna ging de koers omhoog het was bijna de laagste koers van de dag.
    Ik was wel even een beetje jaloers op je dat je ze voor die prijs binnenhaalde.
    Heb je die stukken ook nog?
  10. [verwijderd] 26 oktober 2017 10:26
    quote:

    nlvmark schreef op 26 oktober 2017 10:18:

    [...]

    Dat lijkt me een incorrecte redenering. De trouwe aandeelhouders handelen zeer beperkt. Volatiliteit kan dan met relatief weinig bezit door daghandelaars worden gemaakt. Trouwe beleggers hebben geen invloed op de koers. Ze handelen namelijk niet.

    Het is een veelgemaakte fout onder beleggers. De koers wordt gemaakt door de mensen die handelen niet door de beleggers die de aandelen vasthouden. Koers zegt imho niks over vertrouwen van beleggers zolang het volume niet laat zien dan lt beleggers ook in/uitstappen.
    Ik reageer alleen maar op de reactie die ik krijg n.a.v. mijn opmerking dat zonder noemenswaardig of minder goed nieuws beleggers, speculanten of voor mijn part daghandelaren Gala keihard gaan dumpen. En dat we weer richting de 70/60 kunnen gaan. De prijs van een aandeel (bepaald door daghandelaren) zegt niets over de waarde van de onderneming (LT-beleggers).
  11. BLOO7 26 oktober 2017 10:27
    'De timing van een beleggingsbeslissing kan lastig zijn. Maar als je een aandeel lang vasthoudt, maakt het precieze moment van aankoop minder uit.'

    Als we samen met z'n allen beseffen dat Galapagos met filgotinib goud in handen heeft, dan wordt de verhandelbare free float beperkter. Vasthouden die deeltjes.
  12. _Giulietta_ 26 oktober 2017 10:29
    quote:

    *Pole-Pole* schreef op 26 oktober 2017 10:15:

    [...]Don't shoot the messenger. Maar als Gala zoveel trouwe aandeelhouders heeft, dan hoef je je ook geen zorgen te maken over de volatiliteit. Die zou er dan nl. niet zijn. Helaas....
    Zo veel volatiliteit is er niet meer bij Galapagos, die tijd hebben we inmiddels wel achter de rug.

    Als "the messenger" maak je een onjuiste interpretatie van een erg beperkt stuk uit het FD, vervolgens concludeer je dat je geen raketgeleerde hoeft te zijn om in te zien dat bij het minste of geringste het aandeel met kinderlijk gemak gedumpt zou worden met een koersdaling van ~25% tot gevolg.

  13. nlvmark 26 oktober 2017 10:32
    quote:

    *Pole-Pole* schreef op 26 oktober 2017 10:26:

    [...]Ik reageer alleen maar op de reactie die ik krijg n.a.v. mijn opmerking dat zonder noemenswaardig of minder goed nieuws beleggers, speculanten of voor mijn part daghandelaren Gala keihard gaan dumpen. En dat we weer richting de 70/60 kunnen gaan. De prijs van een aandeel (bepaald door daghandelaren) zegt niets over de waarde van de onderneming (LT-beleggers).
    Mijn excuses als het wat bot overkomt, ik wil daar verder niet op ingaan want ik heb jammer genoeg geen idee wat er gaat gebeuren met geen/goed/slecht nieuws. Mijn glazen bol houdt daar op ;)

    ik reageerde eigenlijk vooral op het laatste zinnetje van dit stuk:

    "Maar als Gala zoveel trouwe aandeelhouders heeft, dan hoef je je ook geen zorgen te maken over de volatiliteit. Die zou er dan nl. niet zijn."

    Dat lijkt me niet correct want zoals jij ook zegt, de prijs (en dus ook de volatiliteit) worden bepaald door daghandelaren.
1.235 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 62 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.