Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

Laatste koers (eur) Verschil Volume
14,430   -0,360   (-2,43%) Dagrange 14,420 - 14,750 90.934   Gem. (3M) 200,2K

Leclanche (geen AMG maar wel lithium/ electrische energie opslag)

214 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Navigatix 12 oktober 2017 15:28
    Heeft iemand een idee wat er met Leclanche aan de hand is? Orderboekje bij de giro staat stil en er kunnen geen orders ingelegd worden. Handel opgeschort in afwachting van de cijfers of is er meer aan de hand? Aandacht voor opslag van groene energie is groeiende dus kansen zijn er wel.
  2. Louis Pasciuto 13 oktober 2017 15:31
    Ik dacht van de week al, waarom reageert Leclanche niet op dat nieuws uit Brussel. Nu pas nu Lelanche het zelf onder de aandacht brengt. Clou van het verhaal: je kunt wel degelijk veel beleggers voor zijn als je zelf nieuws weet te interpreteren voordat de massa dat doet.

    bron: fd van 11 oktober

    Brussel zet eerste stap voor Europese accufabriek

    Brussel wil meerdere gigafabrieken in Europa plaatsen voor de bouw van accu's voor elektrische auto's. De Europese Commissie gaat de komst van die fabrieken sturen en belooft financiële lokkertjes en andere regelingen voor de bedrijven die het project uitvoeren. De productie moet uiteindelijk vier tot vijf miljoen banen opleveren.
    Een Amerikaans laadstation van Tesla. Nu wordt de accumarkt nog overheerst door Aziatische en Amerikaanse batterijen.
    Een Amerikaans laadstation van Tesla. Nu wordt de accumarkt nog overheerst door Aziatische en Amerikaanse batterijen.Foto: Reuters

    Dit beloofde eurocommissaris Maros Sefcovic (Energie) woensdag, na afloop van een bijeenkomst met een stevige lijst van industriepartijen. Bestuurders van onder meer Siemens, Basf, Renault en Solvay waren naar Brussel gekomen met één doel: bespreken hoe Europa weer mee kan doen met de productie van accu's. Want terwijl de hoeveelheid elektrische auto's in Europa groeit, rijden bijna alle elektrische voertuigen rond met een Aziatische of Amerikaanse batterij. Slechts 2,5% van de ingezette accu's is Europees, becijferde persbureau Bloomberg.

    'We kunnen die markt niet aan concurrenten geven', sprak Sefcovic. Daarbij is het volgens hem te laat om de ontwikkeling aan de markt over te laten, die is te versnipperd om op korte termijn fabrieken op te zetten. Hij beloofde al eerder €2,2 mrd aan EU-geld om Europa mee te laten doen.
    Plan

    Wat er moet en kan komen is nog niet duidelijk; woensdag is vooral de ambitie uitgesproken. Maar er zal snel meer duidelijk worden, benadrukte Sefcovic, want de achterstand loopt op. Er komt allereerst een industriële roadmap, om de aanpak te bepalen. In februari volgt nieuwe informatie.

    Als er daadwerkelijk Europees geproduceerd gaat worden, kan dat gunstig zijn voor Nederlandse toeleveranciers. Technologiebedrijven als NXP kunnen profiteren, omdat er doorgaans speciale technologie nodig is om een accu zo goed mogelijk te laden en lang mee te laten gaan. Ook moeten veel landen een betere laadinfrastructuur krijgen zodat consumenten hun accu ook daadwerkelijk kunnen opladen. Dat biedt kansen aan laadbedrijven als het Eindhovense Heliox.

    Bij elkaar moet het initiatief vooral de gehele Europese industrie stimuleren. Voertuigbouwer VDL — dat veel elektrische bussen bouwt — steunt de maakindustrie in West-Europa en zegt daarom uit te kijken naar goede en geschikte Europese accu's. 'Als ze er zijn zullen we er zeker voor kiezen', zegt een woordvoerder.
    Accu

    Dat Brussel juist de accu kiest, heeft paar eenvoudige redenen. Fabrikanten als Volkswagen en Renault zetten in op de elektrische auto en hebben nu vooral keuze uit Panasonic en Tesla. Zij zouden graag meer producenten kunnen kiezen. Daarbij is er veel te winnen met de ontwikkeling van elektrische energieopslag. Consumenten zijn nu nog huiverig met hun keus voor een stekkerauto vanwege de langere laadtijd, de hogere prijs en de beperkte actieradius.

    Die problemen zijn op te lossen met betere accu's, en bedrijven die hiermee succes boeken, wacht een grote markt. In 2025 zou zelfs al een kwart van nieuw verkochte auto's emissieloos kunnen zijn, zegt Sefcovic op basis van de informatie van producenten. Dat zal vooral het gevolg zijn als lidstaten strengere regels invoeren voor schoner vervoer.

    Het Duitse Siemens steunt het plan 'volledig'. De producent maakt geen autobatterijen, maar zegt systemen te kunnen leveren voor een efficiëntere batterijproductie. Er zouden dan minder zeldzame grondstoffen nodig zijn voor een accu. Ook chemiereus Basf verwelkomt het initiatief; bestuurslid Martin Brudermüller zegt dat de fabrikant veel bijdraagt aan de ontwikkeling van betere batterijen, en ziet een Europees project als een 'belangrijke aanvulling'.
    Airbus

    De gedachte heeft wat weg van het plan achter Airbus. Deze Europese vliegtuigbouwer werd eind jaren zestig opgericht omdat de toen kleinere vliegtuigbouwers uit Frankrijk, Duitsland en Spanje moeizaam de concurrentie aan konden met Amerikaanse vliegtuigproducenten. Sefcovic: 'We willen hetzelfde bereiken'.
  3. viper one 13 oktober 2017 15:38
    Die cijfers zullen absoluut niet goed zijn, maar wat telt is de visie, de uitvoering en hoe ze van plan zijn aan het nodige geld voor de uitvoering te geraken. Ik heb een tijd geleden 500 stukjes aangeschaft en wacht nu op een solide plan alvorens ik beslis verder in te stappen, want op dit moment is het een gok aandeel. Succes iedereen!
  4. Louis Pasciuto 13 oktober 2017 15:39
    www.pv-magazine.de/2017/10/13/eu-sieh...

    Der Industrieverband Eurobat sowie der Schweizer Energiespeicher-Spezialist Leclanché haben die EU-Initiative begrüßt. Einer Mitteilung von Leclanché zufolge soll bis Februar 2018 eine Roadmap entwickelt werden, die den Weg zu einem starken Konsortium auf europäischer Ebene beschreibt, das sich in vielerlei Hinsicht an die vor 50 Jahren im Bereich Luft- und Raumfahrt geleistete Arbeit anlehnt. „Die Batterietechnologie ist entscheidend für die zukünftige Sicherheit der Energieversorgung Europas“, sagte Leclanché-CEO Anil Srivastava. Leclanché habe in den vergangenen Jahren viel in die erforderlichen industriellen Grundlagen investiert, um in diesem ehrgeizigen europäischen Vorhaben eine wichtige Rolle spielen zu können. Das Unternehmen freue sich darüber, dass die Europäische Kommission eine solch starke und klare Position eingenommen habe.
  5. forum rang 6 Tom3 13 oktober 2017 20:29
    quote:

    Bullish_2015 schreef op 13 oktober 2017 19:55:

    Ik had de cijfers en de outlook voor 2017 slechter verwacht.
    Het break-even punt is anders wel een jaar naar achteren verschoven. Inderdaad knap dat je nog bestaat met een concurrentie waar je u tegen zegt. Ik vind het wel vreemd dat je met die grote orderportefeuille niet meer omzet draait. Het zijn toch allemaal aangenomen projecten mag ik veronderstellen waar je omzetten realiseert naarmate de projecten vorderen?
  6. Bullish_2015 13 oktober 2017 21:35
    quote:

    Tom3 schreef op 13 oktober 2017 20:29:

    [...]

    Het break-even punt is anders wel een jaar naar achteren verschoven. Inderdaad knap dat je nog bestaat met een concurrentie waar je u tegen zegt. Ik vind het wel vreemd dat je met die grote orderportefeuille niet meer omzet draait. Het zijn toch allemaal aangenomen projecten mag ik veronderstellen waar je omzetten realiseert naarmate de projecten vorderen?
    Dat het breakeven punt in 2018 ligt was in juli al bekend en heeft te maken gehad met funding problemen. Door de vertraging in kapitaalverhoging zal een groot deel van de omzet in 2018 worden gerealiseerd. 2017 had slechter gekund. Er zitten overigens wel wat eenmalige opbrensgten in het resultaat.
214 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.