Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

Laatste koers (eur) Verschil Volume
16,460   -0,960   (-5,51%) Dagrange 16,150 - 17,380 1.534.257   Gem. (3M) 516,5K

Fugro - tweede kwartaal 2017

509 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 mei 2017 08:58
    Geplukt van De Tijd: "De olieprijs trekt bovendien aan: in Londen wordt voor een vat Brent 51,62 dollar neergeteld, 1,5 procent meer dan vrijdagavond. De aanleiding zijn berichten dat Saoedi-Arabië en Rusland aansturen op een verlenging van de productiebeperking door de OPEC-landen."
  2. kenner66 15 mei 2017 16:27
    Fugro is veel te laag gewaardeerd het heeft nog een 1/2 jaartje nodig om zich aan de veranderende markt omstandigheden aan te passen. Als dit gerealiseerd is dan kan het aandeel weer terug naar minimaal 20,00 euro en gaan de sukkels c.q oplichters van analisten weer over elkaar heen vallen met koop aanbevelingen.
    Mijn advies koop wat Fugro voor een mooi ritje geen gekke aantallen maar bv een 1000 stuks. succes
  3. forum rang 4 bartvde 16 mei 2017 09:25
    Olie, en dus ook benzine, blijft nog lang goedkoop
    Goed nieuws voor de automobilisten: tanken zal nog lang plezierig zijn, want de olieprijs blijft laag. Er is geen enkele partij meer die de prijs kan manipuleren.

    Peet Vogels 16-05-17, 08:52
    1

    De tijden waarin oliekartel Opec de prijzen dicteerde, zijn voorbij. Met dank aan de schalieproducenten in de VS en de grote oliemaatschappijen. Zij kunnen goedkoop olie produceren en dat zet een rem op de prijs.

    Even leek de oude Opec-truc te werken. Onder aanvoering van Saoedi-Arabië besloten de olieproducerende landen, aangevuld met niet-leden als Rusland, minder olie op te pompen. Minder aanbod betekent een hogere prijs, was het idee. En de prijs steeg, al was het kortstondig. Inmiddels kost olie weer minder dan 50 dollar per vat, evenveel als voor de productiebeperking. Eind deze maand zal waarschijnlijk tot een verlenging van de productiebeperking worden besloten. Maar in de markt is weinig geloof dat de afspraak nu wel tot hogere prijzen zal leiden.

    Kostprijs omlaag
    Energiedeskundige Aad Correljé van de Technische Universiteit Delft
    Energiedeskundige Aad Correljé van de Technische Universiteit Delft © RV
    ,,Olie kan nu veel goedkoper gewonnen worden. De daling van de kostprijs om hem uit de grond te halen, is een belangrijke oorzaak van de lage olieprijs'', zegt Aad Correljé, energiedeskundige aan de Technische Universiteit Delft. Deels ligt dat aan de ervaring die oliemaatschappijen hebben vergaard met de winning van olie op moeilijke plekken, zoals onder de zeebodem. ,,Vergelijk het maar met de bouw van windparken op zee. Bij elk nieuw park zie je dat de kostprijs lager is dan bij het vorige.''

    Oliemaatschappijen investeren veel geld in nieuwe productie als de prijzen hoog zijn. Daarvoor huren ze dure onderaannemers en deskundigen in, materiaal zoals boorplatforms en pijpleidingen worden tegen hoge prijzen ingekocht en over een blik personeel meer of minder wordt ook niet moeilijk gedaan.

    Vergelijk het maar met de bouw van windparken op zee: bij elk nieuw park zie je dat de kostprijs lager is dan bij het vorige
    Aad Correljé, energiedeskundige TU Delft
    Prijs omlaag
    ,,Als de olieprijs daalt, wordt bezuinigd op die onderaannemers. Dan blijkt dat de prijs fors omlaag kan'', zegt Correljé. Waar oliemaatschappijen een paar jaar geleden nog riepen dat de productie pas bij een olieprijs van 80 dollar per vat rendabel was, is dat bedrag inmiddels fors gezakt. Shell maakte tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekend dat nieuwe projecten nu al rendabel zijn bij een prijs van 40 dollar of minder per vat.

    Een spectaculaire prijsdaling met grote consequenties. Het betekent dat bij de huidige olieprijs dus al winstgevend gewerkt kan worden. Oliemaatschappijen willen de productie daarom flink opvoeren.

    Prijsbedervers

    © EPA
    De grootste prijsbedervers zijn de Amerikaanse producenten van schalieolie. Ook zij werken nu veel goedkoper dan enkele jaren geleden. En bovendien kunnen ze de productie heel snel opvoeren. De ontwikkeling van een groot olieveld duurt jaren, maar de schalieproducenten rijden een boortoren naar de locatie en binnen de kortste keren stroomt de olie.

    Die flexibiliteit maakt het wapen van de productiebeperking bot. Zodra de prijs van de olie begint te stijgen, pompen de schalieproducenten meer olie op. Dat zet de prijzen onder druk. Er zijn heel veel producenten van schalieolie, dus het is ook niet mogelijk om afspraken over de productie te maken. Het is echt ieder voor zich.

    Onmogelijke positie
    De Opec-landen zitten in een onmogelijke positie. Ze hebben hoge olieprijzen nodig om hun begrotingen op orde te houden en de sociale rust in hun land te kopen. Maar de middelen om de prijs te verhogen, hebben ze niet meer. Natuurlijk kunnen de landen de productie zo ver verlagen dat de schalieproducenten en de grote oliemaatschappijen het tekort niet kunnen aanvullen. Dat zou de prijs opdrijven.

    De praktijk leert dat landen stiekem toch meer olie verkopen dan afgesproken. Ook over de vraag of de landen zich wel aan de laatste productiebeperking houden, wordt getwijfeld. Bovendien is de vraag of ze er iets mee opschieten. De prijs is weliswaar hoger, maar de opbrengsten niet, omdat er minder vaten verkocht worden. De sjeik heeft geen kleren aan, constateerde de Britse zakenkrant Financial Times daarom al.

    De markt heeft geen vertrouwen meer in de Opec. Speculanten die op een prijsstijging gokten, verkopen hun contracten (met verlies) en speculeren nu op een prijsdaling.

    www.ad.nl/economie/olie-en-dus-ook-be...
  4. [verwijderd] 16 mei 2017 15:10
    quote:

    kenner66 schreef op 15 mei 2017 16:27:

    Fugro is veel te laag gewaardeerd het heeft nog een 1/2 jaartje nodig om zich aan de veranderende markt omstandigheden aan te passen. Als dit gerealiseerd is dan kan het aandeel weer terug naar minimaal 20,00 euro en gaan de sukkels c.q oplichters van analisten weer over elkaar heen vallen met koop aanbevelingen.
    Mijn advies koop wat Fugro voor een mooi ritje geen gekke aantallen maar bv een 1000 stuks. succes
    Hoeveel winst moet Fugro volgens jou halen om minstens 20 euro waard te zijn?
  5. phoovie 18 mei 2017 20:36
    Ik ben het helaas wel een beetje eens met deze Pofitmaker! De kans dat het aandeel daalt is groter dan dat het stijgt!! Zie de olie mark verlopig helemaal niet aantrekken en Fugro zal een partner moeten zoeken om Synergie voordelen te behalen en zo weer winstgevend te worden. ( of zelf worden overgenome ) Zit zelf voor mij doen groot in Fugro, en wel tegen een koers van 17,03 euro. Dus ik ben zeker gebaat bij hogere koersen. Zelf verwacht ik nog een daling richting de 11/12 euro. Dan zal ik genootzaakt zijn bij te kopen om wat te middelen en dan hopen dat Boskalis weer om de hoek komt kijken.( zie zelf geen andere kandidaten ) En ceo van Riel wel overstag moet gaan, omdat Fugro dit niet jaren kan volhouden met marges die zwaar onder druk liggen. En ik zie Van Riel ook geen nieuwe inkomsten aanboren! Vrees de overname prijs nooit boven een rang van 18/19 euro komt, of er moeten meer partijen interesse hebben.
  6. Spes 18 mei 2017 21:35
    quote:

    Profitmaker schreef op 18 mei 2017 14:24:

    ALERT:

    En ja hoor daar is de door Profitmaker feilloos voorspelde 12,9X al weer :--)
    Ja hoor daar hebben we hem weer. Als je al 3 jaar dit voorspelt zul je ooit wel gelijk hebben. Zeer geloofwaardig dat je nu al zolang deze shortpositie inneemt.
    Neemt niet weg dat ik nu al ruim een jaar negatief ben geworden op Fugro maar dat hoef ik niet steeds te herhalen.
  7. [verwijderd] 19 mei 2017 09:01
    Vandaag mijn zonnebril opgezet. Gaat een hele mooie dag worden. Fugro flink in de plus en volgende week een krachtig herstel richting 15.00. Oliemarkt herstelt zich inmiddels en alle ellende wordt in 1 keer uitgekotst. Beleggers hebben genoeg geleden en laten de shorters een poepie ruiken.
  8. forum rang 10 voda 19 mei 2017 13:51
    Fugro krijgt opdracht gemeente Amsterdam

    Contractwaarde naar schatting 1 miljoen euro per jaar.

    (ABM FN-Dow Jones) Fugro en Sweco gaan de gemeente Amsterdam op drie locaties in het oostelijk deel van Amsterdam ondersteunen met ingenieursdiensten. Dit meldde de bodemonderzoeker vrijdag.

    De gemeente Amsterdam schat de contractwaarde in op 1 miljoen euro per jaar. De samenwerkingsovereenkomst loopt tot april 2012, met een optie voor een verlenging van vier jaar.

    De gemeente Amsterdam heeft zich ten doel gesteld om tussen 2015 en 2025 50.000 nieuwe woningen te bouwen. Fugro en Sweco bieden ondersteuning op drie locaties.

    Het aandeel Fugro noteerde op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 13,34 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
509 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.