Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Amerikaanse indices komen weer tot leven
Beeld: ANP

Wall Street herpakt zich

Wall Street komt weer langzaam op stoom. Na eerdere haperingen en stagnerende rally´s, komen de meeste Amerikaanse indices weer tot leven. Nu het cijferseizoen ten einde loopt, richten beleggers hun pijlen weer op economische ontwikkelingen. Signalen van een afkoelende economie prikkelen de verwachtingen dat de Federal Reserve de rentes eerder zou kunnen verlagen.

De  korte termijn technische plaatjes van Wall Street, die recent kleine krasjes lieten zien, beginnen te verbeteren. De steile uptrendjes worden hier en daar weer opgepoetst. Er zijn zelfs al weer hogere bodems in de maak. Negatieve uitzondering is de Dow Jones, die heeft redelijk wat schade opgelopen. 

De verbetering op korte termijn sluit overigens naadloos aan op de uiterst sterke lange termijn technische plaatjes op vrijwel alle Amerikaanse beursindices. Op de sterke lange termijn kom ik hier binnenkort terug. 

Deze keer beoordeel ik de kortetermijngrafieken van de belangrijkste Amerikaanse indices.  

Korte termijn S&P 500: grond onder de voeten

De S&P 500-index lijkt een hogere bodem te vormen op 5.193,37 (van 31 mei). Deze signaleert dat er weer kopers in de markt terugkeren. De tweede steun ligt op 4.954,96 (bodem van 19 april). 

De recente daling bracht de S&P iets onder het niveau van de voorgaande toppen. De technische schade blijft beperkt, nu de koers niet onder deze voormalige weerstand is gezakt. Het tussenliggende hobbeltje op 5349,88 (top van 23 mei) wordt thans gebroken. Hierna kan de S&P 500-index naar 6.000 oplopen, ons volgende berekende koersdoel. 

Conclusie: De brede Amerikaanse aandelenindex lijkt met weer een hogere bodem de opmars te hervatten. Vooralsnog blijven de kansen aan de bovenkant intact.

 

 

Nasdaq Composite valideert recente uitbraak

De Nasdaq Composite-index vormt, binnen de opwaartse trend, een nieuwe hogere bodem. Deze ligt fraai boven het topje van 26 maart rond 16.476,37. De recente correctie van de Nasdaq Composite index kan als een succesvolle pullback beoordeeld worden. 

De markt heeft drie stappen vooruit gezet, tegenover recent één stapje terug. Omdat de koers boven de maarttop wist te blijven, is het positieve technische beeld bevestigd.

De eerste  tussenliggende horde op 17.032,65 (topje van 28 mei) wordt thans gebroken. Berekende koersdoel ligt op 18.000. Op de langetermijn wordt 20.000 het volgende opwaartse koersdoel. 

Conclusie: Technisch plaatje blijft sterk. De recente terugval kwalificeren we als een succesvol afgeronde bullish pullback.

 

 

Korte termijn Amerikaanse halfgeleiderindex: herpakt zich

De SOX-index, die het koersverloop van de grootste Amerikaanse halfgeleiderbedrijven volgt, heeft een periode met lichte winstnemingen achter de rug. De recente daling zorgt voor een mogelijke nieuwe hogere bodem op 4.988,05 (van 31 mei). 

Indien de halfgeleiderindex niet te ver onder de top van begin maart rond 5.200 zakt, is de technische schade te overzien. Voor een hervatting van de oude uptrend moet de SOX index boven de laatste topje rond 5343,68 van 28 mei breken. Diy topje ligt nu onder vuur.  Daarna kan de SOX verder omhoog, met 6.000 als volgend berekend koersdoel.

Conclusie: Beperkte technische schade. De mogelijke nieuwe hogere bodem geeft aan dat opwaartse kansen aanwezig blijven.

 

 

Korte termijn Dow Jones: eerdere uitbraak wordt geneutraliseerd

De Dow Jones indicatie is technisch licht verzwakt. Ten eerst is de steile kortetermijn uptrend van eind vorig jaar verlaten.

Bovendien is de Dow in de recente correctie duidelijk onder de toppen van eind maart gezakt. Door deze terugkeer binnen de voormalige vlakke fase verliest de Dow aan kracht. Deze zogenaamde 'false move' neutraliseert de eerdere verbetering. Positief is dat er geen lagere top is gevormd. 

We verwachten een consolidatie boven steun 38.024,22 (bodem van 30 mei). Weerstand rond 40.034,37 (gevormd op 16 mei) moet eerst gebroken worden om de opmars te hervatten. 

Conclusie: Technisch plaatje toont lichte schade. 

Korte termijn transportsectorindex: grote terugval

De NY-Nasdaq Transportation index heeft afgelopen weken aanzienlijke schade opgelopen. De transportindex heeft sinds de top van eind maart rond 7359,98 bijna 15% aan waarde ingeleverd. Daarbij is de stijgende trend van begin dit jaar verlaten. Bovendien zijn er meerdere bodems gebroken. 

Technisch lijkt de koers binnen het korte dalende trendje alweer te stabiliseren. Van belang is dat de index zich weet te handhaven boven steun rond 6.314,52 (bodem van 17 januari).  

De transportation index vormt nog wel lagere toppen (= verkoopdruk), maar gelijke bodems (= eerste kopers komen terg).  Nu de koers gaat consolideren, lijkt de verkoopdruk iets af te nemen.

Weerstand zien we rond 6.736,26 (top van 15 mei). Na een doorbraak boven die horde klaart de lucht weer wat op. 

Conclusie: De Transportation index probeert te bodemen. De technische schade lijkt iets af te nemen. 

 

Probeer Tostrams Premium 3 maanden voor slechts €19,95 (73% korting)

Wilt u dagelijks technische aandelenanalyses en concrete kooptips ontvangen? Abonneer u dan op Tostrams Premium. Met een universum van meer dan 500 verschillende aandelen, grondstoffen, valuta's en indices zorgen onze specialisten ervoor dat u niets over het hoofd ziet.

U kunt ook persoonlijke alerts instellen, zodat u een seintje krijgt als er een technische doorbraak plaatsvindt of een belangrijk steunniveau wordt gebroken. Hierdoor mist u geen (ver)koopkansen meer!

Verder krijgt u als Tostrams-abonnee automatisch toegang tot maar liefst vier modelportefeuilles met de beste aandelen voor Nederland, Europa en de VS en ETF’s. De Tostrams-portefeuilles weten de markt al sinds 2006 te verslaan.

Wilt u Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €19,95. Dat komt neer op een korting van maar liefst 73%.

 

 

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. De Nasdaq staat aan het begin van de volgende sprong omhoog
  2. De CAC40 trekt weer bij
  3. AEX stagneert, maar lange uptrend blijft intact

Gerelateerd

Reacties

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 handyman6 6 juni 2024 09:01
    Afkoelende eco èn stijgende indices? Te veel geld dat blijft kopen,lijkt me. Ook wij hebben intussen soort van planeconomie, "Chinese" stijl ,nml het Grote Geld dat regeert: bots en algo's.....
    De transport Index is imo een betere graatmeter; mocht die verder dalen ,nog voor de nov elections,dan is het wegwezen.
    Goeiemorgen slaapkoppen: wakker worden.
    Aldus Opa
  2. forum rang 6 d' Aandelen ' 6 juni 2024 09:21
    Goedemorgen,

    niet alleen de transport index (sector) is een graadmeter, de koersen gingen gisteren flink omhoog, AEX zelfs met ruim 17 punten van 901 naar ruim 918.

    Het gaat om inflatie en rente maar ik vraag me af wat de invloed van de geopolitieke ontwikkelingen zijn op de koers waarbij de grootmachten hun invloedsfeer trachten te vergroten en botsingen met landen die hun eigen territorium daar tegen te verdedigen, denk daarbij aan de Zuid Chinese zee, Afrika en Zuid Amerika.
  3. forum rang 6 d' Aandelen ' 6 juni 2024 09:46
    Wie herinnert zich nog de tijd dat aardappelmeel fabriek AVEBE de basis grondstof voor medicijnen leverde en Gist Brocades en vele andere Nederlandse farmaceuten medicijnen maakten voor heel Europa, maar ja in China konden ze dat veel goedkoper omdat arbeiders daar onder veel slechtere condities lang en veel goedkoper werkten.
    Zo werden heel veel Europese fabrieken verhuisd naar China en andere goedkope landen en nu komen we er achter dat Europa zich veel afhankelijker heeft gemaakt van o.a. China en India.

    Goedkoop is duurkoop en vele medicijnen worden alleen aan de best betalende landen geleverd en Nederland komt erachter dat je niet altijd voor een dubbeltje op de eerste rij kan zitten en krijgt te maken met ernstige medicijn tekorten.
  4. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 6 juni 2024 09:50
    De Chip-gerelateerde Bedrijven blijven met z'n Drietjes 'gewoon' deurdonderen..

    Géén breed gedragen Aenix iig ..

    Toegevoegd:

    Trouwens 'Vroeger' werden Beursnoteringen gesplitst als ze 'te dik werden' en daarom te veel gingen wegen..

    En een Renteverlaging bij een stijgende Inflatie is natuurlijk ook een Farce maar dat terzijde..;))
  5. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 6 juni 2024 10:02
    quote:

    d' Aandelen ' schreef op 6 juni 2024 09:46:

    Wie herinnert zich nog de tijd dat aardappelmeel fabriek AVEBE de basis grondstof voor medicijnen leverde en Gist Brocades en vele andere Nederlandse farmaceuten medicijnen maakten voor heel Europa, maar ja in China konden ze dat veel goedkoper omdat arbeiders daar onder veel slechtere condities lang en veel goedkoper werkten.
    Zo werden heel veel Europese fabrieken verhuisd naar China en andere goedkope landen en nu komen we er achter dat Europa zich veel afhankelijker heeft gemaakt van o.a. China en India.

    Goedkoop is duurkoop en vele medicijnen worden alleen aan de best betalende landen geleverd en Nederland komt erachter dat je niet altijd voor een dubbeltje op de eerste rij kan zitten en krijgt te maken met ernstige medicijn tekorten.
    Tja.. Daan daarom stoppen ze nu 60 Gram Proteïne in een Pak Optimel denk ik..

    En gaan Mensen MASSAAL & soms zelfs met het hele Gezin of Familie naar de Sportschool..

    Te triest voor woorden zei een Die-hard Fitness Rebell GROOT geworden door Focus - Believe & Workout Discipline..

    Proteïne is duss nú het nieuwe TOVERWOORD.. > Shake it Out Bro..
  6. forum rang 6 d' Aandelen ' 6 juni 2024 10:37
    quote:

    In Holland stond een Huis... schreef op 6 juni 2024 10:02:

    [...]

    Tja.. Daan daarom stoppen ze nu 60 Gram Proteïne in een Pak Optimel denk ik..

    En gaan Mensen MASSAAL & soms zelfs met het hele Gezin of Familie naar de Sportschool..

    Te triest voor woorden zei een Die-hard Fitness Rebell GROOT geworden door Focus - Believe & Workout Discipline..

    Proteïne is duss nú het nieuwe TOVERWOORD.. > Shake it Out Bro..
    Waarschuwing:

    Een gevarieerde evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding staat er meestal bij op de verpakking. Supplementen en vitaminepillen zijn volgens mij een zeer lucratieve handel.

    Gevarieerd eten en vooral bewegen (zonder te overdrijven ) blijft volgens de meeste mensen het meest gezond.

    Wat is het nog stil op dit forum, alle shorters knockout en de rest die het even aankijkt ?
  7. forum rang 7 Doptieman 6 juni 2024 11:00
    En ineens staat de teller die dinsdag nog even op 898 stond weer op 924.
    Het is wel weer duidelijk dat het kapitaal de teller gewoon op de stand zet die hun het
    beste uitkomt en net zo makkelijk 25 punten omhoog gooit als dat ze de index een
    week horizontaal houden.. En dat noemen ze daar ,,Handel,, !! Grappenmakers.
    Raar wereldje... Pomp Alfen nog maar even een eurootje erbij... Ciao.
  8. forum rang 6 d' Aandelen ' 6 juni 2024 11:27
    quote:

    Doptieman schreef op 6 juni 2024 11:11:

    Of Abn amro even naar 17 euro ook goed.... dan lever ik weer wat van die leegloop rommel in
    ff geen zin meer om iedere dag op te letten hoe ze mijn (en de totale inleg)
    proberen te confisqueren !!! Bahhh !!
    Af en toe een pauze inlassen en lekker wat anders gaan doen kan ik je zeer aanbevelen, even uit dat beleggen sfeertje.
  9. forum rang 7 Doptieman 6 juni 2024 17:40
    quote:

    d' Aandelen ' schreef op 6 juni 2024 11:27:

    [...]

    Af en toe een pauze inlassen en lekker wat anders gaan doen kan ik je zeer aanbevelen, even uit dat beleggen sfeertje.
    Lijkt me de beste tip die ik van de week gelezen heb hier op het forum..
    Die Witboordjes zijn allemaal geopereerd en gaan door het leven zonder geefklier dus
    daar heb je ook niets aan die willen alleen maar naar binnen harken en tot op de laatste
    cent zelfs zo erg is het daar heb ik ondervonden!! Dus... Fijne Avond..
  10. forum rang 9 Calimero 6 juni 2024 17:46
    quote:

    Doptieman schreef op 6 juni 2024 17:40:

    [...]

    Lijkt me de beste tip die ik van de week gelezen heb hier op het forum..
    Die Witboordjes zijn allemaal geopereerd en gaan door het leven zonder geefklier dus
    daar heb je ook niets aan die willen alleen maar naar binnen harken en tot op de laatste
    cent zelfs zo erg is het daar heb ik ondervonden!! Dus... Fijne Avond..
    Wel opletten hoor ..
  11. forum rang 9 Calimero 6 juni 2024 17:47
    quote:

    Calimero schreef op 5 juni 2024 15:49:

    Doptieman ... morgen en overmorgen goed opletten met je Alfen .. mvg

    www.iex.nl/Forum/Upload/2024/15322395...
    www.iex.nl/Forum/Upload/2024/15324795...

    Aandeel Alfen N.V. AEX:ALFEN.NL, NL0012817175
    Laatste koers (eur)
    36,040
    6-jun-2024 17:36:41
    Verschil
    +0,400 (+1,12%)
    Dagrange 35,990 - 37,120
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.