Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Gouden bellen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Corné van Zeijl

Auteur:

Corné van Zeijl is analist en strateeg bij Actiam. Daarnaast is hij beurscommentator bij onder meer RTL Z en BNR en schrijft hij columns voor verschillende media. Van Zeijl begon zijn carrière als analist voor Staalbankiers in 1986. In 1989 maakte hij de overstap naar vermogensbeheerder bij Robeco. Tussen 1994 en 2003 was ...

Recente artikelen van Corné van Zeijl

  1. 2014: Nieuwe eurocrisis?
  2. Tabée Van Zeijl
  3. Héle mooie grafieken

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 oktober 2011 16:04
    Goudeerlijke column! Overigens is de waarde van goud natuurlijk niet alleen wat de gek ervoor geeft, er is wel degelijk een waarde te bepalen aan de hand van de vraag vanuit de industrie en sieraden handel. Wat er dan overblijft (twee derde van de prijs?) zou je dan als goodwill kunnen aanduiden.

    Deze goodwill zou theoretisch naar nul kunnen gaan op het moment dat goud niet langer geschikt wordt geacht om je vermogen te beschermen en de kans dat dit ooit nog gaat gebeuren nihil zou zijn. Op het moment dat andere vormen van geld daarentegen niet langer geschikt zijn zou de goodwill van goud evenveel waard moeten zijn als bijna alle andere goederen op aarde dat samen zijn. En dat is een situatie die in het verre verleden vaker is voorgekomen (zij het dat goud deze positie moest delen met zilver).
  2. New dawn 6 oktober 2011 16:09
    Waarom daalde goud na de 80-er jaren lange tijd ? Er was een specifieke reden. Goud moet je zien vanuit de historie, die functie die het altijd had, en daarna de afschaffing er van, de pogingen om het te ontwaarden door overheden, die uiteindelijk zijn mislukt.

    De monetaire functie komt nu terug omdat centrale banken en andere partijen het weer kopen.

    Veel marktpartijen zoals banken moeten er om begrijpelijke redenen niets van hebben.
  3. [verwijderd] 7 oktober 2011 08:27
    Papiergeld bezit iedereen.Ongeveer 2% van de goegemeente heeft fysiek goud in bezit.
    Goud zou dan een bubbel zijn?
    Hadden banken allemaal goud gekocht i.p.v.toxisch papier zouden ze er nu heel wat beter voorstaan.
    Maar bankiers zijn lemmingen ze doen allemaal het zelfde op hetzelfde moment.Massa's toxische papier kopen dat nu rijp is om in de beerput gedumpt te worden.Dexia is een mooi voorbeeld nu.En er zullen er nog volgen.

    "If you don't trust gold, the only asset with a 6000 year track record, do you trust the logic of taking a $ 1,000 pine tree, cutting it up, turning it to pulp, putting some ink on it, and then calling it one billion $ dollars?"
  4. [verwijderd] 8 oktober 2011 09:54
    quote:

    ollebol schreef op 7 oktober 2011 10:07:

    Ik bedenk het altijd maar zo: Bedrijven of aandelen kunnen door schulden failliet. Goud niet!


    Tenzij je de aankoop hebt gefinancieerd. Overheden kunnen het bezit m. of m. verbieden of bemoeilijken. De wereld is grijzer dan wit of zwart samen.
  5. [verwijderd] 16 oktober 2011 13:11
    Hier wordt niemand boos van. Waarschuwen voor een bubbel is altijd onzin.

    Normalcy bias is in de psychologie een term van toepassing op financiele markten. Zet je maar schrap want er staan ons bijzondere tijden te wachten.

    Voor de goudprijs geldt dat er een verschuiving in type short sellers op de Comex plaatsvindt waardoor de volatiliteit toeneemt. In zilver krijgt je onbegrijpelijke bewegingen te zien. Profiteer van extreme prijsdaling en koop fysiek zilver voordat het niet meer te krijgen is.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.