Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Nieuw: ING EM Debt Opportunity Fund

Het begint een rage te worden: mixfondsen in de categorie vastrentend. En dan met name met focus op opkomende marktewn. Ook ING IM doet mee aan de 'u vraagt, wij draaien-caroussel'. De Haagse vermogensbeheerder introduceert het ING Emerging Market Debt Opportunity Fonds dat 'beantwoordt aan de groeiende behoefte van particuliere beleggers om in alle vastrentende categorieën binnen de opkomende wereld te beleggen'. 

Het fonds belegt in vijf verschillende obligatiecategorieën van opkomende markten:

  • Geldmarktinstrumenten in lokale valuta
  • Overheidsobligaties in harde valuta
  • Overheidsobligaties in lokale valuta
  • Bedrijfsobligaties in harde valuta én soms in lokale valuta

Rob Drijkoningen, hoofd Emerging Markets bij ING IM: “De versnelde inhaalslag van opkomende markten op de volwassen landen vertaalt zich al geruime tijd in gunstige beleggingsresultaten. Toch is het misschien nog nooit zo interessant geweest als nu. Hogere productiviteitsgroei en gunstige demografische ontwikkelingen hebben dit inhaaleffect van de opkomende marktenversterkt."

Bovendien, stelt Drijkoningen, is de schuldpositie van deze economieën ten opzichte van dat van de ontwikkelde landen veel beter; ook ten opzichte van de economieën van de eurozone. Eind 2010 hadden slechts twee landen van de benchmark van lokale valuta (leningen) een rating onder investment grade. Bij schuldpapier in harde valuta is zo’n 56% van het papier investment grade. "Dat was in 1993 nog maar 13%.” Het beheer van het fonds is in handen van Rob Drijkoningen en kwantitatief strateeg Vera Kartseva.

Drijkoningen: “Dit fonds biedt dé beleggingsoplossing binnen EMD door diversificatie en aanpassingsmogelijkheid op de verschillende actuele marktomstandigheden. Daardoor biedt dit fonds ook een lager absoluut risicoprofiel." Om vooral tot een zo efficiënt mogelijk portefeuillebeheer te komen, kan het fonds ook in transparante fondsen van andere aanbieders beleggen. Om dezelfde reden kan het fonds bijvoorbeeld ook exposure in opkomende markten aanhouden via derivaten. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. Must read: is AI een reddende engel?
  2. Must read: Gen Z is rijker dan u denkt
  3. Must Read: 'Huizenprijzen gaan nog veel verder omhoog'

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.