Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Nikkei: 63 miljoen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Lukas Daalder

Auteur:

Lukas Daalder is CIO voor Robeco Investment Solutions en is sinds 2009 werkzaam bij Robeco. Hiervoor was hij werkzaam bij IMC marketmakers, Bank Oyens van Eeghen, Amstgeld en Rabobank. Hij begon zijn carrière in de beleggingssector in 1992, na afronding van zijn economische studie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is daa...

Recente artikelen van Lukas Daalder

  1. Best of the week: social media
  2. Vooruitblik 2011: Geen rechte lijn
  3. Obligatiemarkt versus QE2

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. BB007 20 oktober 2010 22:54
    Een default van Japan geloof ik niet in. Het merendeel van de Japanse schuld is in handen van... Japanners. Als Japan dan gaat defaulten krijg je interne problemen die groter zijn dan de Japanse schuld. Veel inflatie lijkt mij de enige haalbare optie voor de Japanse regering om e.e.a. dragelijker te maken.
  2. jonas_plume 24 oktober 2010 16:17
    Japan failliet lijkt me erg sterk, veruit het grootste gedeelte van de Japanse schuld is in handen van Japanners. Steeds ouder wordende Japanners. Japan, een land met erg lage belastingen.
    De oplossing lijkt me voor de hand liggend: flinke successierechten en hogere belasting in het algemeen (gezien het lage niveau zijn er volop mogelijkheiden).
    Inflatie lijkt me ook sterk gezien Japan's geworstel met deflatie de laatste decennia, en waar moet de vraag die dit teweeg brengt vandaan komen? Het zou natuurlijk wel betekenen dat de $1T aan foreign exchange reserves die de Japanners hebben een stuk meer waard zijn in lokale yens. Op zich zou dat ook helpen het probleem op de lossen (OK, foreign exchange reserves kunnen niet gebruikt worden voor schuldaflossing, maar als de nood aan de man komt worden ze misschien wel net zo moraal corrupt als bij de Fed nu al het geval is. In de VS kan de regering feitenlijk gewoon geld drukken om de dagelijke uitgaven te bekostigen, dat is lekker makkelijk en minder vervelend dan belastingverhogingen en andere moeilijk verkoopbare saneringen).
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.