Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

IEX Podcast: Alles over Galapagos, Pharming en PostNL

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Niels Koerts

Auteur:

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Psv998 6 maart 2021 17:49
    De carry trade is te hoog gegrepen voor de heren. De uitleg is helemaal verkeerd. Lenen in yens en asset in dollars betekent bij stijgende dollar juist extra winst. Voor beeld van salaris in yens dan leen je dus niet in yens. De Poolse situatie is veel duidelijker. Lenen in CHF en huis kopen in Polen met Poolse Zloty. De stijging van de CHF overtrof het renteverschil dus daar ging het mis.
  2. Isildur1 7 maart 2021 07:55
    quote:

    alexmaniax schreef op 6 maart 2021 18:52:

    Jullie praten elke keer over dezelfde aandelen, word er moe van!
    Wat een ondankbaar persoon ben jij zeg. Als het je niet zint dan luister je toch niet, niemand die je het verplicht en van te voren kun je duidelijk zien waar men het over gaat hebben. Wat mij betreft doen ze het super goed.

    Dank heren! keep up the good work!
  3. Robull 8 maart 2021 13:54
    Mooie uitzending weer, ik luister altijd graag naar jullie podcast, het viel mij wel op dat jullie nieuwe geluid format wat zachter is, ik weet niet of dat alleen het geval is via google podcasts of ook bij andere podcast apps. Misschien iets om naar te kijken, vooral als je in de auto via je telefoon wil luisteren is dat nogal een probleem.
  4. Kopzorgen over erfpacht 9 maart 2021 12:49
    In zijn vandaag geposte artikel over Het grote afschuiven slaat Marcel Tak (beleggingsstrateeg) de plank toch wel volledig mis.
    Hij vergeet dat aandeelhouders in deze Coronatijd ook al veel te maken met lagere dividenden en ook grote(re) verliezen. Bovendien behoeven Overheidsschulden helemaal niet te worden doorgeschoven naar de toekomst. Dat heeft het recente verleden ook uitgewezen: door extra af te lossen werd de nationale schuld verlaagd van 60% tot 49%. Achteraf heeft Hoekstra (FZ) daar wel geluk mee, want nu kan hij meer doen voor in nood verkerende bedrijven. De nationale schuld kan, in vergelijking met andere landen, best worden opgevoerd tot ca. 70-80%, om later via versnelde aflossingen weer terug te keren naar 60%. Van het doorschuiven naar toekomstige generaties is dan geen enkele sprake.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.