Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken Europa AEX Euronext Amsterdam BRU Euronext Brussels PSE Euronext Paris LIS Euronext Lissabon CHX CBOE Europe, grote(re) EU aandelen NAV Investment Funds (NAV) Noord-Amerika NYS New York Stock Exchange OTC CBOE BZX Exchange (US) TSE Toronto Stock Exchange Kunt u een instrument niet vinden? Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code. Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze. Waar vind ik die ISIN code? Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'. Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.
Met IEX wordt u een betere belegger en verhoogt u het rendement op uw beleggingen Vanaf 13,95 per maand leest u dagelijks onze professionele aandelenanalyses en kooptips. Krijg toegang tot vele voordelen Onbeperkt toegang tot onze Premium-content Ons magazine IEX Expert (digitaal of papier) Toegang tot onze 3 modelportefeuilles Profiteer van de IEX producten 3 Modelportefeuilles Dividendkalender Aandelenselector Word abonnee Al abonnee? Log in Het rendement van IEX
ArtikelReacties (5)Gerelateerde instrumenten Verkeerde rots in de branding Beleggings-Fonz op donderdag 19 februari 2009 Views: 16.302 Categorie: Beleggingsfondsen, Column Fonz heeft het na een loodzwaar 2008 in dit beursjaar voorlopig een stuk beter voor elkaar. Waar de MSCI World -4,75% lager staat, laat Funds of Fonz een plus zien van +6,0%. Dat had een stuk slechter gekund, zeg nou zelf. Sommige beleggers zullen nu opperen dat je aan een winnend team niets moet veranderen, maar als het nog beter kan, waarom zou je dat dan niet proberen? In de zoektocht naar sterk presterende fondsen, stuitten we op het vlaggenschip van de goudmijnindustrie, het Blackrock World Gold Fund, beheerd door Evy Hambro. Goud heeft al een flinke poos de wind in de zeilen. Fonz heeft wat dat betreft de foute keuze gemaakt toen we vorig jaar het Blackrock World Gold Fund prefereerden boven World Gold. Weg uit Rusland Het verschil in rendement is schokkend. Tenminste, als we kijken naar het rendement van beide fondsen over de afgelopen drie, zes of twaalf maanden. Op het verkeerde paard gewed en daar is achteraf niets meer aan te doen. Grappig genoeg komen de fondsen over een periode van twaalf jaar juist weer bij elkaar. We zien de voorsprong van World Mining op World Gold flink oplopen en dan razendsnel verdampen. In de grafiek over de afgelopen drie jaar zien we goed hoe World Gold wegspurt van World Mining. Heel gek is dat niet, want waar alle commodities door het putje gingen, kwam goud als grote winnaar bovendrijven. Fonz ruimt een plaatsje in voor het World Gold Fund, naast haar zusterfonds (je moet maar niet kunnen kiezen…). Om ruimte te maken wordt het East Capital Russian Fund verkocht. De Russische economie maakt nog geen aanstalten om op te krabbelen na de uppercut van vorig jaar en is van de vier BRIC-landen vanwege haar stevige energie-exposure de zwakste schakel. Tot ziens. De trades worden zoals u van Fonz gewend bent morgen na 10:00 uur tegen de nieuwe IW uitgevoerd. Fonz is het beleggingsfondsen-alias van Peter van Kleef en Michiel Pekelharing, financieel journalisten en redacteuren bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat Van Kleef en Pekelharing posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. Om te reageren op deze column, klik hier.