Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Buybacks krikken rendement wél op

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Rob Stallinga

Auteur:

Rob Stallinga is sinds maart 2015 redacteur van IEXProfs. In 2004 werd hij hoofdredacteur van het beleggingsblad Safe. Daarnaast schreef hij voor Quote en andere financiële titels.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 mei 2018 16:14
    Gelukkig staat de werkelijke reden van de meeste inkopen ook in dit artikel.
    Om de eigen inkomsten van de bestuurders op te drijven door de koers op te drijven en dan zelf te verkopen maar ook door met kas gelden op deze manier doelen te halen die weer bonus opleveren.

    Ik heb een vast geroeste ouderwetse mening dat als je aandelen inkoopt met een koers hoger dan het eigen vermogen per aandeel dat je geld vernietigd omdat je de toekomst niet met zekerheid kan voorspellen en er ook voorbeelden zijn dat bedrijven aandelen kopen tegen belachelijke koersen en vervolgens het hele zootje in elkaar dondert en de bedrijven tegen minder dan een tiende van de koers aandelen staan uit te geven.
    Het eigen vermogen per aandeel daalt ook als je aandelen inkoopt tegen een koers hoger dan het eigen vermogen per aandeel.
    Doe dan maar gewoon cash dividend dan kan ik zelf beslissen wat ik met het geld doe en daalt het eigen vermogen per aandeel natuurlijk ook met het uitgekeerde bedrag per aandeel maar dan zie ik dat wel 1 op 1 in mijn eigen beurs terug.
    Aandelen inkopen is helemaal geen garantie voor stijgende koersen behalve als de koers structureel te laag staat, maar dan is er ook meestal iets aan de hand dat het bedrijf ook helemaal geen geld heeft om in te kopen, daarom worden de meeste inkopen ook op het verkeerde moment gedaan.

    Ben toch echt van mening dat minimaal 90% van de inkopen alleen maar te maken heeft met opkrikken van de cijfers en koers en dat ongeacht of de koers laag of hoog staat, meestal hoog want een bedrijf heeft alleen extra middelen na een positieve economie, dan worden de meeste aandelen ingekocht en zodra de economie weer wat inzakt dan gaan de koersen ook weer omlaag en als er dan geen kas genoeg is om te reageren of te reorganiseren dan maakt de markt daar handig gebruik van door de koers helemaal stuk te maken.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.