Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken Europa AEX Euronext Amsterdam BRU Euronext Brussels PSE Euronext Paris LIS Euronext Lissabon CHX CBOE Europe, grote(re) EU aandelen NAV Investment Funds (NAV) Noord-Amerika NYS New York Stock Exchange OTC CBOE BZX Exchange (US) TSE Toronto Stock Exchange Kunt u een instrument niet vinden? Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code. Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze. Waar vind ik die ISIN code? Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'. Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.
Met IEX wordt u een betere belegger en verhoogt u het rendement op uw beleggingen Vanaf 13,95 per maand leest u dagelijks onze professionele aandelenanalyses en kooptips. Krijg toegang tot vele voordelen Onbeperkt toegang tot onze Premium-content Ons magazine IEX Expert (digitaal of papier) Toegang tot onze 3 modelportefeuilles Profiteer van de IEX producten 3 Modelportefeuilles Dividendkalender Aandelenselector Word abonnee Al abonnee? Log in Het rendement van IEX
ArtikelReacties (18) Keihard in Korea Beleggings-Fonz op maandag 1 oktober 2007 Views: 10.259 Categorie: Beleggingsfondsen, Column Criticasters vinden dat Fonz teveel sleutelt aan zijn portefeuille, maar vooralsnog is het rendement het bewijs dat deze strategie werkt. Elk vlekje wordt weggewerkt, ogenschijnlijk als een neurotische huisvrouw met smetvrees. Maar u vergist zich, als dat idee bij u heeft postgevat. Fonz is gewoon ambitieus en zoekt in elk marktklimaat naar de juiste balans in zijn Funds of Fonz. Dit keer gaat de obligatiepositie eruit. MS US Bond A was een reddingsboei waar we geen gebruik van hoefden te maken. De onzekerheid lijkt momenteel een beetje uit de lucht en - minstens zo belangrijk - Fonz heeft weer een ideetje opgedaan. Het geld dat vrijkomt uit de US Bonds sluizen we morgenochtend naar Fidelity Korea Fund. Wel of geen opkomende markt Korea is met bedrijven als Samsung, LG Electronics en diverse takken van het Hyundai-conglomeraat allang geen oerwoudmarkt meer. Maar het geldt nog wel als emerging market. Mark Mobius, de kale eminentie van het opkomende markten-beleggen, prijst zich daar gelukkig mee. "Laat Korea alsjeblieft een opkomende markt blijven, anders kan ik er niet meer in beleggen", verzuchtte hij twee weken geleden in Amsterdam. Volgens Fonz is Korea allang geen opkomende markt meer, maar wel eentje met opkomende markt-rendementen. Het Fidelity fonds slaagt er bovendien met een zeer geconcentreerde portefeuille in over alle tijdspannes de Kospi-30 achter zich te laten en ook het merendeel van de concurrentie. De transactie wordt zoals u van Fonz gewend bent morgen tegen de nieuwe NAV uitgevoerd. Fonz is het beleggingsfondsen-alias van Peter van Kleef en Michiel Pekelharing, financieel journalisten en redacteuren bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat Van Kleef en Pekelharing posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. Om te reageren op deze column, klik hier.