Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

ECB stop ermee

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Martin Crum

Analyse door:

Martin Crum is senior beleggingsanalist met meer dan vijfentwintig jaar beroepsmatige ervaring op de financiële markten, bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur bij solide bedrijven met een stevige kasstroom. Volg @martinjancrum op Twitter

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 september 2017 14:03
    over opperbaas gesproken, er wordt even een boekje open gedaan over de grote leider jantje marijnissen. jantje de ouwe maoïst, en zijn sp fractie die zich verschanst heeft in een tweede wereldoorlog kernbunker in a'foort. een afdankertje van de rabobank, een pand met betonrot waar wat sneue krakertjes zich hebben uitgeleefd een tijdje.

    jantje onze ouwe revolutionair zat zo leuk in de ontkenningsfase op de bank bij robert jensen. maar ach wie trapt daar nou in, hij is eigenlijk een aziaat. wat wordt daar gehakt van gemaakt zeg.

    en onze emiel, onze stoterende marionette pop, onze hakkelende clown. als emiel ergens resoluut over is, dan weet je, dat is niet waar.

    ik doe mij altijd wat roder voor als ik in werkelijkheid ben. als ik in de vetpot kan graaien, dan graai ik als niemand anders. toch heb ik 2 maal op die revolutionaire partij gestemt. 1x op harry van bommel, 1x op roemer. maar ach, het was natuurlijk in principe op de partij.

    blijkbaar is onze jan een echte orthodoxe socialist. zo'n rasechte dictator, iemand die je partij van bovenaf naar beneden regeert. of beter gezegd, van bovenaf laat imploderen.

    onze antidemocratische socialistsche vrienden zitten tegenover het politie bureau. hun halve achterban schreeuwt altijd moord en brand, de revolutionaire vlaggen uit de stalinistiche periode komen te voorschijn. maar als ik een keer stamp met mijn voetjes op de vloer in dat stasi hoofdkwartier, dan rennen de ratten vanuit het vlaggenschip direct door naar de overkant van de straat.

  2. Bonost 8 september 2017 14:37
    Bij zo'n kop denk ik dan gelijk, waarmee stopt de ECB. Dat zullen er zich meerderen hebben afgevraagd.
    Na het lezen van dit stukje weet ik het nog steeds niet waar de ECB mee stopt. De inhoud dekt de kop niet.
    Zijn er lezers die van dit stukje wat wijzer zijn geworden?
    Het stukje van macthamac heeft meer inhoud al doet het verder niet terzake.
  3. MartijnN1932 8 september 2017 15:05
    quote:

    Arie40 schreef op 8 september 2017 13:24:

    Spaarders op een houtje bijten.
    Beste Overheid, organiseer beleggen voor dummies avonden. Beleggers verdienen jaarlijks iets van 7% gemiddeld.Spaarders 0.1 % .

    Ik ben heel benieuwd of jij jouw statement met percentages kan duiden.
    In mijn beleving zijn het eerdere de particuliere beleggers die met moeite over de afgelopen 20 jaar meer dan 3% rendement gemaakt hebben

    Terwijl over die periode de gem bank rente 2,6% was
    En je dan direct over je geld kan beschikken, spreiden is in mijn ogen nog steeds het devies.
    Daarnaast als je alle huidige spaarders laat beleggen, dan zal het gemiddeld rendement enorm dalen. Want je moet het ook begrijpen en kunnen

    Bron:
    www.beterinbeleggen.nl/blog/2016/08/2...

    www.telegraaf.nl/dft/goeroes/harrygee...

    www.iexprofs.nl/Nieuws/73780/DrHoe/Ho...
  4. tampi 8 september 2017 16:15
    Ik ben van mening dat een gezonde marktwerking al voor gezonde inflatie zorgt. Ingrijpen met een QE was tijdelijk nodig, maar vandaag de dag lijkt het steeds meer weerstand op te roepen.

    QE is een heel effectief middel voor de stimulans van de economie. Maar het psychologisch effect achter een QE lijkt allang uitgewerkt. Een nieuwe QE zorgt alleen maar voor minder vertrouwen in geld en en minder vertrouwen in de centrale banken.

    Daarnaast is een inflatie van 2% gebaseerd op hele andere rekenmodellen. Modellen die gelden voor niet-crisis periodes. Ik ben van mening dat de 2% inflatie regel niet geldt voor tenmninste 1 decenium na een grote crisis (zoals die van 1929 en 2008). Die 2% zou de ECB dan ook moeten loslaten.

    Ik geloof allang niet meer dat de QE's zomaar kunnen worden teruggedraaid zonder pijn. In de jaren '30, was er ook een lange periode van lage rentes. De 2de wereldoorlog en hyperinflatie waren het gevolg. Nu wens ik geen 3de Wereld Oorlog, maar ik verwacht dat ergens iemand deze pijn moet gaan nemen.
  5. holenbeer 8 september 2017 19:12
    quote:

    Arie40 schreef op 8 september 2017 13:24:

    Spaarders op een houtje bijten.
    Beste Overheid, organiseer beleggen voor dummies avonden. Beleggers verdienen jaarlijks iets van 7% gemiddeld.Spaarders 0.1 % .

    Leuke businesscase, hoef wat mij betreft niet van belastinggeld. Zat marktpartijen die dat (kunnen) doen, tegen een leuk tarief, of liever, no cure no pay
  6. Vaak wel 20 september 2017 11:29
    quote:

    holenbeer schreef op 8 september 2017 19:12:

    [...]
    Leuke businesscase, hoef wat mij betreft niet van belastinggeld. Zat marktpartijen die dat (kunnen) doen, tegen een leuk tarief, of liever, no cure no pay
    Tuurlijk moet er goede kwaliteit Beleggen worden gegeven. Mag ook wat kosten. Onafhankelijk onderwijs zal meer vertrouwen uitstralen. Als de burger meer gaat verdienen geeft ie meer uit en bouwt ie wat schulden af. Zal het bedrijfsleven, de belastingdienst én de burger van profiteren! 7 à 8 % is het gemiddelde van de afgelopen 50 of 100 jaar. Daarbij worden burgers eindelijk is wat minder zeurderig. Ze zullen slimmer en kritischer her gaan denken. Nuchtere en positievere burgers.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.