Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Chinees mysterie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Alexander Sassen van Elsloo

Auteur:

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

  1. Het afscheid van de euro en van mij
  2. Obligatiefeest voorbij
  3. "ETF’s leiden tot crowded trades"

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ikvraaghetmaar 11 augustus 2016 10:34
    De Chinese groeicijfers zijn al jaren verdacht (ze kabbelen altijd rond de 8%). De Economist schrijft hier regelmatig over. Overigens werden de groeicijfers uit het verleden vaak te laag geacht. De cijfers van het verbruik van elektriciteit in China worden door Westerse analisten daarom nogal eens als proxy voor de economische ontwikkeling gebruikt.
  2. [verwijderd] 11 augustus 2016 10:40
    Ik las dat er overstromingen waren waardoor naar schatting zo een pakweg 300 miljoen mensen getroffen waren, mislukken van oogsten etc, ondergelopen steden want snelwegen werden snelstromend waterwegen, daar wordt merkwaardigerwijs nauwelijks aandacht aanbesteed terwijl ook nog eens wereldwijd graanoogsten minder en soms veel minder is dan gehoopt, fruit is ook zo een weersafhankelijk produkt. De conclusie is duidelijk. Stijgende voedselprijzen en meer sociale onrust. Dan maar weer geld bijdrukken?
  3. [verwijderd] 11 augustus 2016 12:24
    "Dit terwijl een devaluerende yuan betekent dat deflatie naar het Westen wordt geëxporteerd, iets wat alle centrale banken aldaar juist proberen te voorkomen (Chinese producten worden hier goedkoper, waardoor hier het prijspijl daalt.)
    Een devaluerende yuan maakt het centralebankbeleid in het Westen in wezen ineffectief."

    Wat zullen we hier eens van zeggen? Misschien moeten we producten kopen van duurdere leveranciers om de inflatie aan te jagen? Of misschien moet de Nederlandse handel er gewoon een grotere marge op zetten dan zijn alle problemen ineens opgelost. De inflatie wordt gestimuleerd, zo hebben bedrijven de ruimte om het personeel meer te betalen en de bedrijfswinsten gaan omhoog zodat de overwaardering van aandelen ineens verdwenen is....

    We kunnen de Chinezen natuurlijk verwijten dat ze goedkope producten leveren door de yuan te devalueren, maar Europa en Amerika en de rest van de wereld doen hetzelfde door maar geld in het systeem te blijven pompen neemt de waarde van de Euro en US$ ook af. Het enige verschil is dat de Chinezen er beter in zijn en bereid zijn producten voor een kleinere vergoeding te maken.



  4. Maan Arkenbosch 11 augustus 2016 19:45
    Het is onbegrijpelijk dat de financiële markten deze dubieuze zaken negeren. Ook vandaag weer, speculanten jagen de olieprijs op en hup iedereen koopt maar raak fondsen op. Of deze aandelen iets met olie te maken hebben is onbelangrijk. De idioterie van de centrale banken zorgt voor casino achtig taferelen.Goud/zilver en edelmetalen zullen hun stijgingen voortzetten.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.