Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

TA: Rustig maar

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Geert-Jan Nikken

Auteur:

Geert-Jan Nikken is dé technisch analist van IEX.nl. Gevraagd en ongevraagd levert hij zijn commentaar bij koersontwikkelingen aan de hand van grafieken. Nikken begon als trainee bij ABN Amro. Samen met zijn collega Gökhan Erem, met wie hij jaren een onafscheidelijk duo vormde, maakte hij de overstap naar Generale Bank om...

Recente artikelen van Geert-Jan Nikken

  1. TA: Adieu
  2. TA: Kou in de lucht
  3. TA: Verrassing

Reacties

94 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 januari 2007 20:29
    quote:

    vissekop schreef:

    [quote=de starter]

    ps. vandaag geen trades (mt/lt putjes staan nog open)
    [/quote]
    Putjes bijgekocht vandaag.Scr1. week bij mij negatief. RSI VS (Dow en SP) nog net niet onder de 50 zo'n beetje maar nog steeds neg div. en afgekets naar onderen.

    Ik blijf bij m'n srTAtegie hoewel 't wel zweten is af en toe. Discipline.....

    Mvg Rob
    de 3 M's

    1. Mind
    2. Money
    3. Method

    1 en 2 zie ik nu al (Mind = discipline en Method = methode cq strategie). De belangrijkste is en blijft Money, alles draait om moneymanagement....
  2. [verwijderd] 29 januari 2007 20:34
    Dat hoort erbij als iedereen denkt op korte termijn de 512 nog te halen.
    Zat ook vandaag met zweet tussen me billen na 14:00 uur,maar TA liegt niet en zie toch dat we eind deze week mogenlijk de 492 aantikken.

    Zat vorige week al short op week optie,en vandaag een putt feb 500 gekocht.

    Ga ook liever omhoog maar als het niet anders kan dan maar omlaag.

    succes
  3. [verwijderd] 29 januari 2007 21:32
    Goud daalt wel weer in prijs. Teken dat er weer wat meer in de beurs gepompt word wereldwijd. Jullie zijn allemaal zeker van een vrije val. Ik ben daar niet zeker van. We hebben pas een correctie gehad richting de 470. Waarom moet dat bij het legendarische getal 500 weer terug? De economische groei neemt gestaag af, maar wil niet zeggen dat alles inklapt. Zolang het cijferseizoen vol op is, met record winsten, maak je mij niet wijs dat het slecht gaat met de economie. Waar moeten die record winsten dan wegkomen? Verder waren er bij de duurzame goederen een grotere vraag naar auto`s en tv`s in de v.s (cijfers afgelopen vrijdag). Als het slecht gaat, zijn dat de eerste dingen waar men op bezuinigt. Dan bestaat er nog zoiets als china waar de economische groei met 13% steeg in 2006. Tja, wie laat zich voor de gekhouden?
  4. [verwijderd] 29 januari 2007 21:43
    Die recordwinsten waren wel van vorig jaar. Als de economische groei afneemt zullen ook de winsten afnemen. China heeft inderdaad een flinke economische groei, maar daar heb jij niets aan. Als de lonen in China omhoog gaan, neemt hier de inflatie toe. Weet jij trouwens waar die Chinezen hun geld investeren? Juist, Afrika en Zuid-Amerika. Wie gaan daaraan verdienen? De Chinezen.
    Al een westers bedrijf gevonden dat in China winst maakt?
    Pacito
  5. [verwijderd] 29 januari 2007 21:49
    Het klopt dat de chinezen hun geld in Dollars laten staan. Maar daar moeten ze toch een keer aan toe gaan geven. Dit i.v.m de inflatie in eigenland.
    Je vraagt of er een westersbedrijf winst maakt in china? Ik denk dat hiervan ASMI met front end het meest recente voorbeeld is. Dus het kan wel degelijk. Is het je niet opgevallen dat veel grote nederlandse bedrijven in china een vestiging openen. Denk aan ABN, Aegon en philips. Kosten sparen die in de toekomst winstgevend zullen zijn. Leuk dat je door een andere bril kijkt al mij, want anders word je beursblind.
  6. [verwijderd] 29 januari 2007 22:14
    Het is logisch dat het geld kost. Elke toemomstige winst kost eert geld voor het wat op leverd. (inverstering) Maar op den duur gaan de baten boven de kosten. Verder zeg je tegenstrijdig dat patenten worden gekopieerd. Dat is waar, maar daar komt wel een rekening achteraan. (recent voorbeeld een chineze autofabrikant die fiat plaatwerk wilde gebruiken). China is het eerste land dat er van profiteerd, maar uiteindelijk komen de winsten bij de westerse inversteerders in het laatje. Nu china in de kinderschoenen staat, is het interessant om daar te beginnen als ABN of AEgon zijnde. Ook philips is niet gek. Veel bevolking, hoge infectiedruk. Hoe kun je daar beter van profiteren als met medische apparaten. Ik denk dat over 10 jaar china de rol van de vs overgenomen heeft.
  7. [verwijderd] 29 januari 2007 22:33
    quote:

    Tradecommander! schreef:

    Mijn eerste koersdoel aan het einde van deze week is 491. Ik ben blij om te zien dat mensen nog steeds erg positief zijn en de 512 deze week op de borden zien verschijnen. Zo lang veel mensen dit nog roepen ga ik contrair.

    Gr, TC

    www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=23&t...

    Heel veel analisten zijn afgelopen weekend gedraaid naar short. We zullen zien, maar meestal is dat het juiste moment om long te gaan. Woensdagavond zal denk ik de richting gaan bepalen 500+/-.
    Succes en groet,
  8. [verwijderd] 29 januari 2007 23:25
    Oud nieuws, toch leuk:

    Meer geld naar de beurs
    De verwachtingen over de AEX-index zijn hooggespannen onder particuliere beleggers. Maar liefst 84% van hen verwacht dat de index de komende maanden zal stijgen. Niet eerder was het aantal optimisten zo groot. Een vergelijkbaar percentage verwacht deze stijging ook in de eigen portefeuille terug te zien. Het optimisme leidt tot meer risicobereidheid. Ruim de helft van de beleggers geeft aan dat het een goed moment is om te beleggen in risicovolle sectoren. Uit het onderzoek van de Postbank blijkt ook dat beleggers de komende maanden meer geld naar de beurs zullen brengen. 53% van de beleggers verwacht de komende drie maanden zeker of waarschijnlijk geld over te houden om mee te sparen, te beleggen of extra te besteden na de maandelijkse uitgaven. De bereidheid om met dat geld te gaan beleggen, is duidelijk groter dan in voorgaande maanden.

    www.postbank.nl/ing/pp/page/news/deta...,2843,1859_1168153,00.html

    Gr, TC
94 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.