Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Stormachtige stockpicks

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Felix Lanters

Auteur:

Felix Lanters is portfolio manager bij Theodoor Gilissen en hoofd van het team voor Europese aandelen. Tot 2006 gaf hij leiding aan het Gilissen Quality Growth Fund. Van 1987 tot 2004 was hij werkzaam bij ABN Amro, oorspronkelijk als analist en vanaf 1994 tien jaar lang verantwoordelijk voor één van de paradepaardjes, het Tra...

Recente artikelen van Felix Lanters

  1. French Connection
  2. Stormachtige stockpicks
  3. Koopjes jagen

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 oktober 2006 16:33
    Mooie ticker RIG!
    (was daar niet laatst een verhaaltje over dat pakkende tickers betere koersen en verhandelbaarheid betekenen?)

    goeie tip in een markt waarvan ik dacht dat er geen koopjes meer waren. Alleen die NYSE is voor mij wat ver.
    De enige vraag die mij overblijft is: hoe is hun onderhoud. Als daar teveel op bespaard wordt (zie BP en de Alaska lijn) dan kan je op nare verrassingen wachten.
    de bos
  2. [verwijderd] 17 oktober 2006 16:39
    Ik geloof niet dat het entousiasme door iedereen wordt gedeeld:

    "JP Morgan analyst Michael K. LaMotte: ...

    LaMotte expects offshore drillers to underperform as a group, and lowered ratings on Diamond Offshore Drilling Inc., GlobalSantaFe Corp. and Transocean Inc. to "Underweight" from "Neutral." The analyst said operators are getting comfortable with supply growth, and with 100 new rigs slated to hit the market by the end of the decade, backlog will continue to fall. Meanwhile, contractors are likely to face operating and equipment delivery costs."

    Gepubliceerd op 3 oktober.

    Daarnaast: waar komen de 90 boorplatformen vandaan? Transocean rept in haar persberichten van 82 stuks.

  3. [verwijderd] 17 oktober 2006 16:45
    Iemand anders hier een mening over?

    Ik denk zelf dat je voorlopig wel platformen kwijt kunt (als het tenminste Deep Sea is) dat is namelijk hot.

    de bos

    Misschien in het weekend even kijken wat ze voor spulletjes verhuren (leeftijd, maximale boor diepte, makkelijk verplaatsbaar, etc)
    Als dat OK is dan is er inderdaad geen vuiltje aan de lucht.

  4. [verwijderd] 17 oktober 2006 18:14
    Ik verwacht ook niet dat er voorlopig problemen zijn om zgn. 'floaters' en 'drill ships', drijvende installaties om in diep water te boren, te verhuren. Het is op het moment niet eenvoudig om er een te vinden als je die nodig hebt. Alleen merk ik wel dat het voor de oliemaatschappijen iets moeilijker wordt om de economische verantwoording rond te krijgen voor nieuwe putten, bij deze steeds oplopende prijzen. Nu zult u wellicht denken, maar de olie wordt toch duur verkocht? Ja, maar de algemene verwachting op de lange termijn is natuurlijk geen 70 dollar per vat. Verwacht u dus niet dat platforms die nu van 70,000 naar 400,000 dollar per dag gaan over een jaar nog weer eens verdubbelen in huurprijs.

    Kortom, op korte termijn geen probleem met de offshore drillers en zou men nog een leuk ritje kunnen maken met Transocean. Wel zou ik dan de olieprijs met een schuin oog in de gaten houden.
  5. [verwijderd] 17 oktober 2006 20:31
    Tjsa.
    Om nu 'n rit naar boven te maken lijkt me wat teveul. Goed,ik ben geen held in diepzee duiken.
    Tis mij te glad om in Transocean te gaan.ER blijft imo teveel geld aan die platforms hangen. Zij die er heil in zien: Succes.
    gr..............haas
    PS Ik ben trouwens niet zo dol op die bedrijven in Verweggistan.
  6. [verwijderd] 19 oktober 2006 07:47
    Aan killer-forehand,
    Todco en Ensco lijken mij speculatiever dan TransOcean. Todco en Ensco stegen tijdens Katrina en Rita in prijs door de lokale hersteloperaties in boorplatformen in de Golf van Mexico. Maar over de afgelopen vijf jaar is het aantal boorplatformen in de Golf van Mexico gehalveerd, en deze ontwikkeling zet zich door. Per saldo een krimpende markt met overcapaciteit, waar alleen rampen voor een (kortstondig en speculatief) prijsopdrijvend effect zorgen.
    Groeten.
  7. [verwijderd] 19 oktober 2006 22:54
    Klopt dat een aantal drillers hun platformen naar lucratievere wateren brengen, maar THE en ESV zijn toch redelijke marktleiders in het ondiepe watergebeuren. Je zou toch verwachten dat zij als eerste profiteren van wegtrekkende concurrentie.

    Ik ben nogal sceptisch over de oil-service sector an sich, gezien de opgelopen waarderingen. Misschien tijd om blind in Conoco en Apache te stappen, ongelooflijk laag gewaardeerd met een k/w van 7. Bovendien heeft Conoco hoge bewezen reserves, ook niet onbelangrijk.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.