Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Orde of chaos?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Marcel Tak

Auteur:

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. Van pindakaas tot bitcoin
  2. AFM: Meer verbiedend dan bindend
  3. Turbo: hoge hefboom in de ban?

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. zonnetjes 29 januari 2014 13:37
    De politiek is gegijzeld al jaren door het Geld, de Banken, de grote bedrijven etc.en we weten dankzij types als Joris Luyendijk, programma's als Zembla en Tegenlicht e.a. ook allemaal waar dat toe geleid heeft en nog erger zal leiden...
    We worden derhalve nauwelijks geleid door de politiek. Die stel niets meer voor.
    Worden we uitgemolken door de overheid als burgers? JA en nog eens JA, doordat de overheid niet de gestolen centen terughaalt bij de daders, of dat nou belastingconstructies zijn om Liborrentes af te kunnen trekken, andere boetes of bv. 70 miljoen frauduleus gedeclareerd door specialisten in de zorg...of andere egotrippers (ook op lokaal niveau) die met geld van de burgers smijten...NADA!
    Dus ja, inderdaad de burgers maar heel snel minder afhankelijk maken van de overheid, moeten we maar snel omdraaien...De overheid moet rap stoppen de burgers leeg te zuigen, te leven met wat er binnenkomt en zwendel als van Banken, Libor , zorgspecialisten e.d. keihard te straffen en deze gasten nergens meer terug zien in wat voor commissariaat of adviesfunctie dan ook! Dat niet te doen zal tot meer onrust gaan leiden omdat op deze wijze met 2 maten gemeten wordt en de gewone burgers dat spuugzat zijn.

  2. [verwijderd] 29 januari 2014 14:03
    Is een pseudo wetenschappelijke analyse over voorspelbaarheid en groei het beste wat je kon bedenken bij dit issue? Heeft toch niemand wat aan.

    Kijk liever naar de oerdegelijke doorrekening van Quid Novi. Een doodeenvoudige belastinghervorming levert 19% groei en dus 120 miljard euro op. Natuurlijk is de polder vastgelopen. Politiek Den haag is 1 grote zandmachine. voorspelbaarheid / onvoorspelbaarheid, is toch veel te abstract om de handen voor op elkaar te krijgen. Nog los van de vraag of je een punt hebt (ik vind van niet).

    www.quidnovi.nl/uploads/images/Quid%2...

  3. [verwijderd] 29 januari 2014 17:23
    Met name in een permanent met artikel 1 van de grondwet strijdige permanent in naam van de vrijheid verongelijkt verontwaardigde zondebokken lynchende cultuur gelet op

    “Jaarlijkse moeten de overheidsuitgaven met dat percentage worden verminderd. Dat Hoogduin daarna vanuit met name de links van het politieke spectrum georiënteerde hoek werd aangevallen, kon natuurlijk niet uitblijven. Hoe voorspelbaar!”

    Marcel Tak for president!

    President Obama van de US and A zegt op

    www.volkskrant.nl/vk/nl/12284/Barack-...

    er het volgende over:

    ’Het laagste werkloosheidspercentage in meer dan vijf jaar. Een opverende woningmarkt. Een industriesector waar het aantal banen voor het eerst sinds de jaren 90 toeneemt. Meer olie die in eigen land wordt geproduceerd dan vanuit de rest van de wereld geïmporteerd - de eerste maal in bijna 20 jaar dat dat gebeurt. Ons tekort: met ruim de helft afgenomen. En voor het eerst in meer dan een decennium: zakenmensen vanuit de hele wereld die zeggen dat China niet langer de beste plek is om te investeren. Amerika wel.’

    ’Een paar jaar lang zijn we hier bezig geweest met een bittere strijd over de omvang van de federale overheid. Een belangrijke discussie - eentje die teruggaat naar onze eigen oorsprong. Maar als deze discussie ons afhoudt van het uitvoeren van de meest elementaire taken van onze democratie en als door onze meningsverschillen de overheid haar deuren moet sluiten of het vertrouwen in de Verenigde Staten ondermijnd raakt, dan doen we het Amerikaanse volk geen recht.’

    ’Na vier jaar economische groei zijn de bedrijfsresultaten en de aandelenkoersen hoger dan zelden tevoren en vergaat het de mensen aan de top beter dan ooit. Maar het gemiddelde salaris is nauwelijks gegroeid. Ongelijkheid is toegenomen. De vlucht omhoog is tot stilstand gekomen. (...) Het is onze taak om die trend om te draaien.

    (...) Sommige [maatregelen] vereisen de instemming van het Congres, en ik werk graag met iedereen. Maar Amerika staat niet stil - en ik ook niet. Dus als ik voor meer Amerikaanse gezinnen de mogelijkheden kan vergroten zonder dat daar wetgeving voor is vereist, dan zal ik dat doen.’

    'We moeten met meer noodzaak handelen (...). We moeten nieuwe grenzen stellen aan de kooldioxidevervuiling van energiecentrales. De verschuiving naar een schonere energiehuishouding gaat niet van de ene dag op de andere en gaat gepaard met moeilijke keuzes. Maar de discussie staat vast. Klimaatverandering is een feit. En als onze kleinkinderen ons straks aankijken en vragen of we er alles aan hebben gedaan om voor hen een veiliger, stabielere wereld achter te laten die is voorzien van nieuwe energiebronnen, dan wil ik dat we kunnen zeggen: ja, we hebben er alles aan gedaan.'

    ’Tegenwoordig maken vrouwen de helft uit van de beroepsbevolking, maar ze verdienen nog steeds maar 77 cent tegenover elke dollar die een man verdient. Dat is verkeerd, en in 2014 zelfs een regelrechte aanfluiting. Een vrouw heeft recht op evenveel geld voor hetzelfde werk. Ze heeft ook recht op het krijgen van kinderen zonder daarvoor haar werk te hoeven opofferen. Een moeder mag een dag vrij krijgen om te zorgen voor een ziek kind of een zieke ouder zonder daardoor gelijk financieel in de problemen te komen - en een vader trouwens ook. Hoog tijd om af te rekenen met beleid op de werkvloer dat afkomstig lijkt uit een aflevering van Mad Men.’
  4. [verwijderd] 29 januari 2014 17:41
    @AlexisColby U kunt over de auteur alles zeggen, maar niet dat hij tijdig oerdegelijke oplossingen voor de euro schulden- en vertrouwenscrisis heeft geboden en in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren voor een mogelijke vrije val van de euro weer een oerdegelijke column met een heldere visie heeft geschreven.

    Als uw oerdegelijke doorrekeningen door de grotendeels met artikel 1 van de grondwet strijdige Tweede Kamer van de "soevereine" lidstaat Nederland, het als het Griekenland van het noorden bekend staande land met de hoogste (hypotheek)schulden per inwoner van de wereld tussen het zondebokken gezever over hoofddoekjes in de waan van de dag door zijn nagerekend en in het stadium politiek haalbaar zijn beland, kan uiteraard niemand in de eurozone en daarbuiten hiertegen bezwaar hebben!
  5. [verwijderd] 29 januari 2014 17:56
    @zonnetjes Zou het in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren voor iedereen in de eurozone en daarbuiten in een aaneenschakeling van krediet-, banken-, schulden- en vertrouwenscrises maar met name voor de suffering people in de eurozone niet goed zijn als u bij de overheid van de "soevereine" lidstaat Nederland de vele op eurozone niveau met de ter beschikking gestelde instrumenten en middelen gezamenlijk te herstellen weeffouten voor zover dit überhaupt voor een mogelijke vrije val van de euro wegens teveel schulden mogelijk is van een in Maastricht gezamenlijk overeengekomen muntunie zonder politieke afspraken mee gaat helpen herstellen, waarbij er misschien in de aaneenschakeling van crises op de valreep tijd overblijft voor de andere door u genoemde punten?
  6. QED 29 januari 2014 18:54
    Ik ga even hineininterpretieren': ik denk dat Hhogduin met voorspelbaar bedoelt: betrouwbare overheid. Dag in dag uit word je immers genaaid waar je bij staat. Logisch dat mensen een grote veiligheidsmarge willen aanhouden. D staat is niet de oplossing, ze is het probleem.
    (Sorry voor de typo's. Rot- Iphone)
  7. holenbeer 29 januari 2014 21:53
    quote:

    AlexisColby schreef op 29 januari 2014 14:03:

    Is een pseudo wetenschappelijke analyse over voorspelbaarheid en groei het beste wat je kon bedenken bij dit issue? Heeft toch niemand wat aan.

    Kijk liever naar de oerdegelijke doorrekening van Quid Novi. Een doodeenvoudige belastinghervorming levert 19% groei en dus 120 miljard euro op. Natuurlijk is de polder vastgelopen. Politiek Den haag is 1 grote zandmachine. voorspelbaarheid / onvoorspelbaarheid, is toch veel te abstract om de handen voor op elkaar te krijgen. Nog los van de vraag of je een punt hebt (ik vind van niet).

    www.quidnovi.nl/uploads/images/Quid%2...

    Helemaal mee eens, dit onderwerp verdient een genuanceerder en creatiever benadering. En Den Haag is inderdaad nergens toe in staat. De energie van de ene helft op een departement is volledig gericht op het tegenwerken van de andere helft. Middelen zijn doelen op zich geworden en maar weinig mensen zijn echt ge"interesseerd in maatschappelijke problemen, laat staan oplossingen ervoor. En wie dat wel is, red het niet in de interne jungle.
    Hard tijd voor visionaire politici die niet afhankelijk zijn van partijpolitieke rimram en echte beslissingen durven nemen. Iemand suggesties?
  8. [verwijderd] 30 januari 2014 01:56
    @holenbeer De oerdegelijke doorrekening sturen naar de politieke partijen die het

    - in de grotendeels met artikel 1 van de Grondwet strijdige Tweede Kamer tussen het permanent verontwaardigd verongelijkte zondebokken gezever in naam van de vrijheid over hoofddoekjes e.d. in de vooralsnog bestaande democratie van de soeverein bij een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand betrokken "soevereine" lidstaat Nederland, het land met de hoogste (hypotheek)schulden per inwoner van de wereld annex zandmachine van een vastgelopen polder met een langere adem dan wie ook in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren voor een mogelijke vrije val van de euro wegens teveel schulden -

    liefst op een oerdegelijke manier waar iedereen in de eurozone en daarbuiten wel iets aan heeft voor het zeggen hebben.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.