Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Groeien als ondernemer? Deze podcasts helpen je op weg

Groeien als ondernemer? Deze podcasts helpen je op weg

Van culinaire tips tot true crime en entertainment: podcasts heb je tegenwoordig in alle soorten en maten. Ook voor ondernemers is er genoeg om te luisteren. Tal van mede-ondernemers en experts geven je in hun podcasts handige tips zodat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden.

Wij hebben zeven podcasts voor je op een rijtje gezet waar je inspiratie uit kunt halen.

IEX BeleggersPodcast

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun geld te beleggen. Wanneer je dit doet, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van alles wat er speelt op de beurs. Om je daar een handje mee te helpen zijn wij ook zelf een podcast begonnen: de IEX BeleggersPodcast. Wekelijks schuiven er experts aan die je op de hoogte houden van alle ontwikkelingen en trends op beleggingsgebied.

Goed met geld

Ze noemen zichzelf dé podcast voor millenials die meer uit hun geld willen halen. Hosts Bas en Arjan bespreken met een goede dosis humor wekelijks alles over geld en financiële onafhankelijkheid. Alles komt voorbij, van crypto tot zakelijk lenen en van studielening tot geld sparen voor je kind. Word zelf ook goed met geld door deze podcast te luisteren!

Baanbrekende businessmodellen

Ben je op zoek naar inspiratie voor je eigen onderneming? Zet dan eens een aflevering van ‘Baanbrekende businessmodellen’ van BNR op. In deze podcastserie komen ondernemers aan bod die het net even wat anders aanpakken. Te gast zijn grote bedrijven zoals Bol, maar ook veelbelovende startups krijgen het woord.

In de podcast staat niet één branche centraal. Zo is er een aflevering met de hoofdredacteur van journalistiek platform De Correspondent, maar komt er ook een restauranteigenaar langs om te vertellen hoe je een sterrentent runt.

The Tim Ferriss Show (EN)

Dit is een van de meest succesvolle podcasts wereldwijd. De afleveringen zijn inmiddels al meer dan 900 miljoen keer gedownload. In The Tim Ferriss Show nodigt de host Tim Ferriss allerlei gasten uit die hun kennis delen over onderwerpen als sport, investeren en ondernemen. Je hoort niet alleen zakelijke tips en strategieën, maar ook boekentips, lifestyle hacks en inspirerende verhalen.

De psychologie van succes

Het wel of niet hebben van succes kan heel wat met je mentale gezondheid doen. Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach beantwoorden in hun podcast vragen van luisteraars over onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling, geluk, belemmerende gedachten, het doorbreken van patronen, uitdagingen en obstakels in je leven én de groei van ondernemers en ondernemingen. Regelmatig schuiven er ook experts aan om iets over hun vakgebied te vertellen. Kortom, er is heel wat te leren van deze podcast.

DRIVE (Mark Tuitert podcast)

Wat is er nu motiverender dan luisteren naar de verhalen van een Olympisch kampioen? Dat is precies wat je krijgt bij DRIVE, een podcast van voormalig schaatser Mark Tuitert. Hij gaat in gesprek met gedreven atleten, ondernemers, artiesten en wetenschappers om hun drijfveren te ontdekken. Van Usain Bolt tot F16-piloot Joost Luysterburg en hoogleraar Erik Scherder, de gasten zijn zeer divers en bieden een bron van inspiratie voor iedereen.

Startup Stories - Mixergy (EN)

Wil je eens andere succesverhalen horen dan de grote namen? Dan is Startup Stories van Andrew Warner iets voor jou. Hij nodigt CEO’s van minder bekende bedrijven uit om hen het hemd van het lijf te vragen. Alles wat komt kijken bij het beginnen van een startup komt aan bod. Je wordt meegenomen achter de schermen van het opstartproces en krijgt inzichten die je kunt toepassen in je eigen onderneming.

Er zijn dus een hele hoop podcasts waar je als ondernemer wat van op kunt steken. Aangezien je ze kunt beluisteren tijdens andere activiteiten is het een ideaal medium voor drukke ondernemers. Of je nu luistert tijdens je dagelijkse autorit of je hardlooprondje, er is altijd wel een moment voor te vinden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Connect

Connect is het branded contentplatform van IEX Media. Deze content wordt gemaakt in samenwerking met onze Connect-partners.

Meer over Connect

Recente artikelen van Connect

  1. Groeien als ondernemer? Deze podcasts helpen je op weg
  2. Onward Medical-CEO Dave Marver geeft een business update
  3. IEX Gouden Stier 2023: Vijf vragen aan Meewind