Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Solide groei voor telecombedrijf VEON

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - VEON heeft de afgelopen maanden meer omzet geboekt, geholpen door goede prestaties in Rusland, Pakistan en Oekraïne. Daarentegen bleven de opbrengsten in Algerije en Bangladesh onder druk staan, zo meldde het bedrijf in een handelsupdate over het derde kwartaal.

De omzet van het concern, dat wereldwijd meer dan 235 miljoen klanten heeft, steeg met 4 procent tot bijna 2,5 miljard dollar. Op eigen kracht wist het voormalige Vimpelcom 3,2 procent groei te boeken. Het bedrijfsresultaat kwam uit op ruim 1 miljard dollar. Dit betekende een stijging met ruim 16 procent ten opzichte van een jaar eerder, vooral als gevolg van eenmalige posten.

De vrije kasstroom van het bedrijf nam in de afgelopen periode verder toe, geholpen door de herstructurering van het concern die in augustus 2015 werd ingezet. Daarbij beloofde het bedrijf de cashflow jaarlijks met minstens 750 miljoen dollar te verbeteren. Na de eerste negen maanden van het jaar staat de teller op 965 miljoen dollar.

Verwachtingen

VEON handhaafde zijn verwachtingen voor het hele jaar. Topman Jean-Yves Charlier merkte wel op dat de winstgevendheid volgend jaar onder druk kan komen te staan doordat het bedrijf 2000 filialen van het Russische Euroset in handen krijgt. De marges bij deze winkels zijn over het algemeen laag.

Verder meldde VEON dat de toezichthouder in Egypte naar verwachting binnen vier weken duidelijkheid geeft over de aangekondigde overname van Global Telecom (GTH). VEON verwacht de deal nog dit jaar af te ronden. Daarbij zal het de dochteronderneming van de beurs in Egypte halen.

Verder maakte Charlier bekend dat het dividendbeleid van VEON voor volgend jaar ,,progressief" zal zijn ten opzichte van 2017.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.