Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Bank of America: kwartaalprestaties KPN beter dan verwacht

Bank of America: kwartaalprestaties KPN beter dan verwacht
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het derde kwartaal beter dan verwachte resultaten geboekt, nadat bij de halfjaarcijfers de markt was voorbereid op een tragere groei van het EBITDA-resultaat. Dat stelde Bank of America maandag in een rapport.

Het aangepaste EBITDA-resultaat steeg met 2,3 procent, tegen 5,6 procent een kwartaal eerder, maar was hoger dan de analistenconsensus, nadat het bedrijf 1 tot 1,5 procent groei als indicatie had gegeven.

Daarbij noemt analist Titus Krahn van Bank of America als positieve elementen een betere omzettrend uit zakelijke dienstverlening en groothandelsomzet, gezonde omzettrends bij mobiele telefonie voor particuliere klanten en lagere investeringen. Negatief zijn de zwakkere trends in breedband in de consumentenmarkt, waar het bedrijf verwees naar het concurrentieklimaat, en de fors lager dan verwachte vrije kasstroom. Dat laatste komt deels doordat een rentebetaling dit jaar een kwartaal eerder is gedaan.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: KPN iets beter dan verwacht
  2. KPN beloont aandeelhouders flink na keurig kwartaal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.