Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Damrak opent naar verwachting voorzichtig

Damrak opent naar verwachting voorzichtig
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat maandag een vlakke opening tegemoet. Circa een uur voor aanvang noteerde de future op de AEX fractioneel in het groen.

Beleggers kregen al cijfers van Philips en KPN te verwerken, waarbij Philips de omzetverwachting voor heel 2024 naar beneden bijstelde vanwege de ontwikkelingen in China.

Verder belooft het een relatief rustige handelsdag te worden met weinig zaken op de agenda. Later in de week verandert dit duidelijk, met een drukke macro-agenda en veel cijfers. Van de Magnificent 7 zullen er deze week 5 hun boeken openen.

"Tesla gaf vorige week het goede voorbeeld door veel beter dan verwachte cijfers bekend te maken", blikte investment manager Simon Wiersma van ING al vooruit.

De euro/dollar handelde maandag op 1,0793 en olie werd 4 procent goedkoper.

Israël voerde afgelopen weekend een vergeldingsaanval uit op Iran, maar die lijkt geen aanleiding te geven voor een grootschalige reactie van Teheran. Econoom Bernard Keppenne van CBC Banque benadrukte dat geen olie- of nucleaire installaties werden geraakt.

Ook stipte Keppenne de "scherpe daling" van de Japanse yen aan, nadat de verkiezingsuitslag bekend werd.

"Gisteren werd bekend dat de winsten bij Chinese industrie bedrijven in september met 27 procent zijn gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Meer stimuleringsmaatregelen worden verwacht om de Chinese economie aan te jagen", aldus Wiersma.

Bedrijfsnieuws

Philips heeft in het afgelopen kwartaal meer winst behaald ondanks een tegenvallende omzet, en stelde vanwege de tegenwind in China de outlook naar beneden bij. CEO Roy Jakobs noemde China desondanks een "fundamenteel aantrekkelijke groeimarkt" voor Philips.

In tegenstelling tot Philips herhaalde KPN de outlook voor dit jaar wel. "We hebben er vertrouwen in dat we onze vooruitzichten voor het hele jaar 2024 waarmaken en blijven op schema om onze ambities, zoals ook uiteengezet tijdens onze Capital Markets Day, op de middellange termijn waar te maken", zei CEO Joost Farwerck.

Ten Cate Investeringsmaatschappij wil het overnamebod op Hydratec Industries verhogen van 142,50 naar 166 euro per aandeel, zo bleek vrijdagavond.

Wall Street

Op Wall Street sloten de beurzen vrijdag per saldo lager. De S&P 500 daalde fractioneel op 5.808,12 punten en de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 42.114,40 punten. De Nasdaq sloot daarentegen 0,6 procent hoger op 18.518,61 punten en scherpte daarmee de recordstanden aan.

 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

AMX kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

ASCX kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.