Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aziatische beurzen starten nieuwe week positief

Aziatische beurzen starten nieuwe week positief
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse Nikkei index koerste maandagochtend bijna twee procent hoger, terwijl de Hang Seng index in Hongkong ongeveer 0,3 procent won. 

Beleggers zijn onder meer wat opgelucht nadat Israël bij zijn vergeldingsaanval op Iran afgelopen weekend de olie- en nucleaire faciliteiten van Teheran heeft omzeild en de energievoorziening niet heeft verstoord. De olieprijzen daalden ruim 4 procent

De Nikkei 225 steeg, gesteund door een zwakke yen te midden van politieke onzekerheid nu de regerende LDP haar parlementaire meerderheid dit weekend tijdens verkiezingen verloor. De munt bereikte een dieptepunt van 153,32 ten opzichte van de dollar, wat het zwakste niveau sinds 31 juli markeerde.

China rapporteerde de slechtste industriële winstcijfers sinds de coronacrisis. De industriële winsten in China daalden in september met ongeveer 27 procent op jaarbasis.

Ook zullen de beleggers in Azië oog hebben voor de drukke beursagenda van komende week. Zo gaat het winstseizoen in de hoogste versnelling, waarbij beleggers financiële cijfers ontvangen van onder meer vijf van de Magnificent 7-bedrijven en anderzijds ook groei- en inflatiecijfers uit de eurozone en de VS, plus een tweetal Amerikaanse banenrapporten.

De Europese beurzen lijken naar verwachting wat behoudender van start te gaan

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.