Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Rusland verhoogt rente verder

Rusland verhoogt rente verder
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Russische centrale bank heeft de rente vrijdag opnieuw verhoogd. Dit bleek uit het rentebesluit van vandaag.

De rente werd verhoogd van 19,0 procent naar 21,0 procent. In september verhoogde de centrale bank de rente met 100 basispunten en in juli met 200 basispunten.

"De inflatie ligt aanzienlijk boven de prognose van de Russische centrale bank van juli", zei de bank vrijdag.

In juli zei de bank te verwachten dat de inflatie eind dit jaar op 6,5 tot 7,0 procent zou staan. Maar de inflatie steeg van 7,5 procent in augustus naar 9,8 procent in september, terwijl de kerninflatie steeg van 7,7 procent naar 9,1 procent. 

"Verdere verkrapping van het monetaire beleid is nodig om ervoor te zorgen dat de inflatie terugkeert naar de doelstelling en om de inflatieverwachtingen te verlagen", zei de centrale bank.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.