Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

American Airlines overtreft verwachting en verhoogt outlook

American Airlines overtreft verwachting en verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) American Airlines heeft in het derde kwartaal de verwachtingen overtroffen en zag ruimte om de outlook voor heel het jaar te verhogen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de luchtvaartmaatschappij.

In het afgelopen kwartaal bedroeg het verlies 149 miljoen dollar, ofwel 0,23 dollar per aandeel, tegen een verlies van 545 miljoen dollar, ofwel 0,83 dollar per aandeel een jaar eerder. Exclusief niet-terugkerende posten, bedroeg de aangepaste winst per aandeel 0,30 dollar tegen 0,38 dollar een jaar eerder. Dit was beduidend beter dan de 0,16 dollar waar de consensus op rekende.

De omzet steeg met 1,2 procent op jaarbasis tot 13,7 miljard dollar, waar de consensus mikte op 13,5 miljard dollar.

De bezettingsgraad steeg van 84,0 naar 86,6 procent, het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden een niveau van 84,2 procent voorzien.

American Airlines verhoogde donderdag de outlook voor de winst per aandeel voor heel het jaar naar 1,35 tot 1,60 dollar. Dit was eerder 0,70 tot 1,30 dollar.

Het aandeel daalde donderdag evenwel voorbeurs met 3,2 procent, na eerder nog zo'n 5 procent te zijn gestegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.