Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Honeywell verlaagt omzetverwachting

Honeywell verlaagt omzetverwachting
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Honeywell heeft in het derde kwartaal een lager dan voorziene omzet geboekt en zag zich genoodzaakt de outlook voor heel dit jaar verlagen, hoewel het wel iets positiever werd over de winstontwikkeling. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse bedrijf in elektronische controle- en automatiseringssystemen.

In het afgelopen kwartaal werd een 6 procent hogere omzet geboekt van 9,73 miljard dollar tegen 9,21 miljard dollar een jaar eerder. Analisten die bijdroegen aan de Factset-consensus hielden evenwel rekening met een hogere omzet van 9,91 miljard dollar.

Autonoom steeg de omzet met 3 procent.

De nettowinst kwam uit op 1,4 miljard dollar, ofwel 2,16 dollar per aandeel. Dit was een jaar eerder 1,5 miljard of 2,27 dollar per aandeel. Aangepast voor eenmalige posten bedroeg de winst per aandeel 2,58 dollar per aandeel en dat was hoger dan de 2,51 dollar waar analisten op mikten.

De cijfers overtroffen de eigen outlook van Honeywell. "We blijven een gezonde orderinstroom ervaren, naast een groei van het orderboek, zelfs exclusief de impact van overnames", aldus CEO Vimal Kapur, die ervan overtuigd blijft dat de doelen voor de lange termijn haalbaar blijven.

Voor dit jaar bleek de afgegeven outlook echter te hoog gegrepen. Honeywell mikt nu op een omzet van 38,6 tot 38,8 miljard dollar, waar eerder nog werd gerekend op 39,1 tot 39,7 miljard dollar. 

Verder wordt gemikt op een aangepaste winst per aandeel van 10,15 tot 10,25 dollar. Dit was in de oude outlook 10,05 tot 10,25 dollar.

Het aandeel koerste donderdag voorbeurs 2,5 procent lager.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Honeywell presteert beter dan verwacht
  2. Honeywell neemt CAES over

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Honeywell International kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.