Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Olieprijs veert op
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs veert op

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag weer gestegen, na twee dagen van dalingen. Bij een settlement van 75,85 dollar werd een vat West Texas Intermediate 3,6 procent duurder. De prijs voor een vat Brent steeg met 3,8 procent naar 79,43 dollar.

Marktkenners verklaarden de opleving door de aanhoudende geopolitieke zorgen en dan specifiek de kans op een meer directe confrontatie tussen Israël en Iran die de olieproductie in het Midden-Oosten zou kunnen bedreigen. Beleggers wachten nog altijd op de vergeldingsactie van Israël na de raketaanval van Iran vorige week.

Omdat een tegenreactie tot nog toe uitblijft stonden de olieprijzen de afgelopen twee dagen juist onder druk. Dat had verder te maken met het nieuws dat Hezbollah open zou staan voor een staakt-het-vuren.

Toch lijkt een vergeldingsactie van Israël nog steeds waarschijnlijk, zeiden analisten.

"De markt staat op scherp en wacht op de volgende katalysator om de prijzen te sturen", aldus Stephen Innes van SPI Asset Management.

De opwaartse trend blijft ondertussen beperkt door zorgen over de vraag vanuit China, 's werelds grootste importeur van ruwe olie, en vooruitzichten voor een ruim aanbod. Beijing zal naar verwachting wel meer actie gaan ondernemen om de economie te stimuleren.

"De geopolitieke risico's blijven opwaarts gericht en de hoop dat China komend weekend een mooi fiscaal stimuleringspakket zou kunnen aankondigen, zal waarschijnlijk een bodem leggen onder elke zwakte in de olieprijzen tot en met het weekend", zei analist Ipek Ozkardeskaya van Swissquote Bank.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.