Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Nederlandse industrie krimpt minder hard
Beeld: ABM Financial News

Nederlandse industrie krimpt minder hard

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse industrie heeft in augustus iets minder geproduceerd dan in dezelfde periode een jaar eerder, maar de daling was veel minder groot dan in voorgaande maanden. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De productie van de Nederlandse industrie daalde in augustus met 0,5 procent, vergeleken met een jaar eerder. Het was de veertiende maand op rij waarin de productie daalde. Wel was de daling veel kleiner dan tot nu toe dit jaar. In augustus was dit 4,3 procent en in januari 4,2 procent.

In bijna de helft van de bedrijfsklassen in de industrie werd in augustus minder geproduceerd dan een jaar eerder. Van de acht grootste branches was de daling het sterkst bij de reparatie en installatie van machines, namelijk 13 procent. De sterkste groei was er voor de metaalproducten industrie, namelijk 4 procent.  

Ten opzichte van juli steeg de productie in augustus met 2,1 procent.

Verder meldde het statistiekbureau dat de producenten in de industrie in september minder negatief waren dan in augustus. Fabrikanten werden positiever over de verwachte bedrijvigheid. 

Duitsland

Het CBS merkte nog op dat in Duitsland het vertrouwen juist slechter werd in deze periode. De Duitse industrie produceerde in augustus 3 procent minder dan een jaar eerder, maar 3,4 procent meer dan in juli. Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.