Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
OPEC+ stelt productieverhogingen uit
Beeld: ABM Financial News

OPEC+ stelt productieverhogingen uit

(ABM FN-Dow Jones) OPEC en zijn bondgenoten verenigd in OPEC+ hebben besloten om pas in december te gaan beginnen met het verhogen van de productie. Dit besloten het oliekartel en zijn belangrijkste bondgenoten, waaronder Rusland, woensdag na een online bijeenkomst.

Zwakke olieprijzen dwingen de OPEC+ leden om een geplande productieverhoging twee maanden uit te stellen. Het kartel was al in juni overeengekomen om de vrijwillige productieverlagingen in oktober gedeeltelijk terug te draaien.

Daarnaast meldde het kartel te hebben besproken om Irak, Kazachstan en Rusland te laten compenseren voor hun productie boven de afgesproken quota in de zomer.

Volgens OPEC-afgevaardigden waarschuwde de Saoedische minister van olie Abdulaziz Bin Salman vorige week in besloten kring dat de olieprijs wel eens zou kunnen dalen tot 50 dollar per vat, als sommige lidstaten zich niet aan de afgesproken productieplafonds houden.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. alles op zijn plaats 2 oktober 2024 18:55
    Peak-oil demand is hier, de volgende 5 jaar zal een race to the bottom zijn voor olie-aanbieders.

    Het is tijd dat de EU en andere overheden eisen gaan stellen aan het afbouwen van raffinage-capaiteit, zodat we niet in een situatie komen waarin olie-aanbieders dit stinkende goedje gaan dumpen tegen elke prijs.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.