Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
S&P: Amerikaanse industrie krimpt harder
Beeld: ABM Financial News

S&P: Amerikaanse industrie krimpt harder

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse industrie is in september harder gekrompen dan in de maand ervoor, maar de inkoopmanagersindex kwam wel iets hoger uit dan een voorlopig cijfer. Dit bleek dinsdag uit cijfers van S&P Global.

De inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie daalde van 47,9 in augustus naar 47,3 afgelopen maand. Een voorlopig cijfer toonde voor september een indexstand van 47,0.

Het was de scherpste daling van de nieuwe orders sinds juni 2023, zei S&P Global verder.

Econoom Chris Williamson van S&P Global sprak van een "hele reeks teleurstellende economische indicatoren over de gezondheid van de Amerikaanse economie."

En hoewel het huidige zwakke vraagklimaat heeft geholpen om de kostendruk in de verwerkende industrie laag te houden, is het mogelijk dat geopolitieke gebeurtenissen de energieprijzen opdrijven naast mogelijke pieken in de scheepvaartprijzen, aldus Williamson.

Dat zorgt voor opwaartse risico's voor het inflatiebeeld, waarschuwde de econoom.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.