Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Inflatie eurozone daalt onder de 2%
Beeld: ABM Financial News

Inflatie eurozone daalt onder de 2%

(ABM FN-Dow Jones) De inflatie in de eurozone is in september gedaald, net als de kerninflatie. Dit bleek dinsdag uit voorlopige cijfers van Eurostat.

De consumentenprijzen stegen deze maand met 1,8 procent, waar de inflatie in augustus nog 2,2 procent bedroeg. Hiermee is voor het eerst in drie jaar de doelstelling van 2 procent bereikt.

De kerninflatie, voor de ECB een belangrijke graadmeter, is hardnekkiger en kwam in september uit op 2,7 procent. Dit was in augustus nog 2,8 procent. In de kerninflatie worden de volatiele prijzen van energie, voeding, alcohol en tabak niet meegenomen.  

De diensteninflatie blijft ook nog altijd hoog in de eurozone. In de muntunie kwam die in september uit op 4,0 procent, waar dat 4,1 procent was in augustus.

De energieprijzen daalden met 6,0 procent, na een afname van 3,0 procent in augustus.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.