Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street koerst af op licht lagere opening
Beeld: ABM Financial News

Wall Street koerst af op licht lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een licht lagere opening, terwijl beleggers zich voorbereiden op een week met enkele belangrijke macro-economische publicaties met het oog op de volgende rentebesluiten.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.

Fed-voorzitter Jerome Powell zal maandagavond rond acht uur Europese tijd spreken over de economische vooruitzichten, een toespraak die volgt nadat de Fed zijn belangrijkste rentetarief iets meer dan een week geleden verlaagde met 50 basispunten.

Meer belangrijke data worden later deze week verwacht, waaronder de inkoopmanagersindices en het Amerikaans banenrapport.

"De rentemarkten blijven 75 basispunten aan renteverlagingen voorspellen tegen het einde van dit jaar, maar een banengroei van 140.000 of meer in september zou kunnen leiden tot een herbeoordeling van deze 'dovish' verwachting", zei Lazard.

Op macro-economisch vlak staat maandag in de VS slechts de inkoopmanagersindex voor de regio Chicago op de agenda.

WTI-olie werd maandag 0,1 procent duurder op 68,25 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,1191. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1157 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1163 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De aandelen van Ford en General Motors daalden voorbeurs met 3,4 procent en 4,2 procent, nadat autofabrikant Stellantis de outlook voor 2024 flink naar beneden bijstelde, verwijzend naar de verslechterende dynamiek in de industrie en door de toenemende Chinese concurrentie. Vrijdagavond was er ook al een waarschuwing van Volkswagen.

Nvidia daalde voorbeurs 2,7 procent, nadat persbureau Bloomberg vrijdag meldde dat Chinese toezichthouders bedrijven ontmoedigen om Nvidia's H20-chips te kopen. Er zou geen sprake zijn van een regelrecht verbod, omdat China wil voorkomen dat het zijn eigen AI-startups benadeelt en de spanningen met de VS escaleren.

AT&T steeg voorbeurs 1,1 procent, nadat het telecombedrijf aankondigde dat het een overeenkomst heeft bereikt om zijn volledige belang van 70 procent in DirecTV te verkopen aan private-equitybedrijf TPG. Het bedrijf verwacht tot 2029 circa 7,6 miljard dollar aan betalingen te ontvangen. De transactie zal naar verwachting worden afgerond in de tweede helft van 2025.

Apple steeg voorbeurs 0,9 procent. The Wall Street Journal meldde na sluiting van de beurs vrijdag dat Apple niet langer in gesprek is om deel te nemen aan een OpenAI-financieringsronde om 6,5 miljard dollar op te halen. De techreus zou volgens een bron recent uit de gesprekken zijn gestapt.

Super Micro Computer zal maandag na sluiting van de beurs een 10-voor-1-aandelensplitsing uitvoeren. Het aandeel daalde voorbeurs 0,9 procent.

De Amerikaanse aandelen van Nio noteerden voorbeurs 14,1 procent hoger, nadat de Chinese autobouwer een investering van 13,3 miljard yuan, ofwel 1,9 miljard dollar, veiligstelde.

Alibaba steeg voorbeurs 4,8 procent, nadat Beijing afgelopen weekeinde nog meer stimuleringsmaatregelen aankondigde, wat de rally in Chinese aandelen verder aanwakkerde.

CVS Health noteerde voorbeurs 3,5 procent hoger. Hedgefonds Glenview Capital Management gaat maandag aan tafel zitten met het bedrijf en zal daarbij plannen presenteren om de prestaties van CVS omhoog te krijgen.

Coinbase daalde 3,8 procent en MicroStrategy verloor 5,0 procent, nadat bitcoin onder de 65.000 dollar daalde.

Carnival publiceert maandag kwartaalcijfers. Het aandeel steeg voorbeurs in aanloop naar de publicatie 0,7 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,1 procent lager op 5.738,17 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 42.313,00 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 18.119,59 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.